Аблация на сърцето - 13

• 8 346
  • 343
  •   1
Отговори
# 90
А на гладно и жадно ли се ходи в деня за изаледвания и следващия може би за самата аблация? И какви озследвания се правят 1вия ден. При мен кризите въобще не са чести, но пък случат ли се ме държат по 1-2 часа че и нагоре. С 160-170 пулс

# 91
Написах за изследванията. На гладно се постъпва във всяка болница, заради кръвните изследвания. Абокат ти слагат, ЕКГ и ехокардиография. Това е първия ден. След изследванията се храниш нормално.
На втория също не закусваш, не пиеш нищо и те вземат в операционната.
Eliva62, това не са влакна проводници, а клетки, които по принцип сърцето си ги има, защото то трябва да генерира ел. импулси, за да работи. При нас проблемът е, че имаме такива клетки извън правилните места. С аблацията се премахват излишните.

# 92
Моята беше крио- аблация, но от какво зависи на кой каква идея нямам. През моите престои само на мен направиха крио, на останалите електро

# 93
А аз си мислех, че след аблацията след месец два ще мога да ходя на фитнес... Защото сега ходих 2-3 пъти и се опита да излезе от ритъм като се натоваря сърчицето... Нали би трябвало след аблация този проблем да се премахне и да мога да го натоварвам, както когато бях дете и обикалях с колелото десетки километри на ден и тичах и скачах, като маймуна.

# 94
Написах за изследванията. На гладно се постъпва във всяка болница, заради кръвните изследвания. Абокат ти слагат, ЕКГ и ехокардиография. Това е първия ден. След изследванията се храниш нормално.
На втория също не закусваш, не пиеш нищо и те вземат в операционната.
Eliva62, това не са влакна проводници, а клетки, които по принцип сърцето си ги има, защото то трябва да генерира ел. импулси, за да работи. При нас проблемът е, че имаме такива клетки извън правилните места. С аблацията се премахват излишните.
Благодаря DeVa! Отдавна ти е правена аблация, а ти продължаваш да поддържаш темата, разясняваш, помагаш и даваш кураж на хората, на които им предстои тази процедура! Това е много ценно!
Аз така ги наричам тази група клетки-влакънца-проводници, които при нагряване /охлаждане се свиват като белтък Simple Smile

# 95
Здравейте! Не съм сигурна дали тук мога да задам въпроса си, но все пак ще опитам .
Баща ми, който е на 80 години има записан час при проф. Шалгаров в Национална кардиологична болница за преглед . Има препоръки от кардиолог за поставяне на пейсмейкър. Може ли някой да ми помогне с личен телефон на професора. Бих искала да му пратя изследвания по вайбър да погледне, за да спестим 500 км в едната посока до София.

# 96
Здравейте! Не съм сигурна дали тук мога да задам въпроса си, но все пак ще опитам .
Баща ми, който е на 80 години има записан час при проф. Шалгаров в Национална кардиологична болница за преглед . Има препоръки от кардиолог за поставяне на пейсмейкър. Може ли някой да ми помогне с личен телефон на професора. Бих искала да му пратя изследвания по вайбър да погледне, за да спестим 500 км в едната посока до София.

Мисля, че няма такава практика. А и прегледът при Шалганов се заплаща. Точно само документи да погледне преди 3 години струваше около 70 лева, мисля. Затова пък има безпогрешна преценка. И аз бих 300 км в едната посока, за да погледне епикризите и да ми каже нещо, което знаех, но не съжалявам.

# 97
Здравейте! Тук има служебни контакти на професора. Аз изпратих документите на посочения e-mail адрес, само че след консултацията с него. Бях написала и моя мобилен , и той ми се  обади.   И веднъж звънях на посочения телефон   (02/9211-402 и професора отговори!
Успех!
https://www.hearthospital.bg/departments/department-cardilology/ … lektrofisiologya/

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 12:42 от Eliva62

# 98
Eliva62 Много благодаря! 🙏🏻

# 99
Aizen_BG като гледам ние сме най- притеснени. Ако те успокоява поне не си единствен на тази възраст, който сега ще премине през това

# 100
Ти на колко години си MMTP и каква диагноза имаш, разкажи малко повече, имаш ли насрочена дата за аблация Grinning

# 101
Моята кардиоложка ми каза, че сега Професорът е отпуск и ще го търсим Септември…..И да- този път ако се стигне до там ще си платя за избор на екип….жалко, че нямаше кой да ми каже още първия път…….

# 102
Моята кардиоложка ми каза, че сега Професорът е отпуск и ще го търсим Септември…..И да- този път ако се стигне до там ще си платя за избор на екип….жалко, че нямаше кой да ми каже още първия път…….
Аз при изписването исках да си запиша час при професора - да разпитам как е минало, какво е правено и ми казаха че ще е отпуска до 21.07.  А наскоро прочетох за пулсова аблация. "Пулсовата аблация е най-модерният метод за аблация при предсърдно мъждене". Май през юни екипът на проф. Шалганов започнаха да я прилагат.
https://www.hearthospital.bg/news/%D0%BE%D1%82%D0%B4%D0%B5%D0%BB … 1%84%D0%B8%D0%B7/

# 103
Имам, да. Вдигам висок пулс който ме държи около час и нагоре. Рядко се случва, но случи либсе е стабилно.

А после боли ли много мястото от което са вкарвани катетрите?

Ти на колко години си MMTP и каква диагноза имаш, разкажи малко повече, имаш ли насрочена дата за аблация Grinning

# 104
Eliva62, много полезна информация, благодаря.
Явно ще се опита моята кардиоложка да ме вкара в ритъм / което и според нея е мисия невъзможна /, защото иначе първо трябва електрошок, за да поработи в ритъм сърцето и след това аблация
Мястото от където вкарват катетрите изобщо не боли. Не го и мислете даже това.

Общи условия

Активация на акаунт