Аблация на сърцето - 13

• 7 924
  • 339
  •   2
Отговори
# 225
Здравейте!
Аз съм с ВПВ и се чудя при кого да си направя аблацията. Към момента съм се спряла на Трайков, Шалганов и Джинсов. Дали имате някакви мнения за тримата лекари?
Също така имали ли сте усложнения след аблацията, защото много се притеснявам…прочетох за доста хора при които положението е станало дори по-лошо след това:/

На мен също ми предстои аблация при др.Трайков след 2 седмици и съм на 21г. и аз също се притеснявам доста... Даже се чудя дали въобще да се подлагам... Но щом съм стигнал толкова близо до аблацията, няма да е редно да се откажа, трябва да продължа напред и да се моля да оправят проблема... При мен е Пароксизмална суправентрикуларна тахикардия. Ако искаш някой друг съвет може да ми пишеш, мисля че съм изгледал и прочел 99% от статиите в интернет на английски език за аблациите Grinning

# 226
Кога ти е датата, Айзен?

# 227
Macadamia, при теб каква е диагнозата? Защото 30% имащи нужда от втора аблация ми звучи много😩 На мен ми казаха, че при около 85-90% от случаите аблацията е успешна и не се налага допълнително лечение (ВПВ).

# 228
Диагнозата ми е предсърдно мъждене и трептене.
Така каза Професорът ☝

# 229
От темата, и през годините, нямам впечатление, че 30% имат нужда от втора аблация. По-скоро са единични случаи.
Най-много са тези, които отдавна не пишат в темата и са забравили за нея ❤️.
Да не се приема като пристрастие, но повечето рецидиви са на пациенти на НКБ. Наистина, от там са тръгнали аблациите. Нормално е да има повече неуспехи в началото. Аз затова се насочих към Токуда, защото имаше доста оплаквания от НКБ.

# 230
Аз избрах д-р Протич, защото от всичко което изчетох, в последните години Трайков е натоварен с много пациенти. Мен ме е страх от преуморени хора особено в тази област. Aleksaapostolova, предсмъртното мъждене и трептене е по-сложно за аблация. Там точките са страшно много и е игра на "тука има, тука нема". 60 % при тази диагноза е едва успеваемостта. Не две, ами и с три аблации има хора.

# 231
Здравейте на всички от мен отново Simple Smile
Да се включа и аз - моята аблация беше при Трайков на 28.07. Сега на 19ти съм на преглед.
В началото след аблацията имах много прескачания и не можех да определя какво точно е. Имам и тревожност и панически страхове в комбинация и съвсем ми е сложно да разгранича кога какво усещам. Имам и часовник, който измерва ЕКГ и апарат за кръвно, които хваща рит. нарушения. Преди аблацията и около две седмици след нея и двете устройства постоянно засичаха нарушения. Тази седмица като цяло съм добре и нищо не усещам, нито прескачания, нито умора - нищо. Факт че съм все още болничен и си почивам предимно, но се чувствам много добре. Останал ми е все още страхът обаче.
Аз си правих аблацията при Трайков - доволна съм, има какво да се желае, но аз четох много и гледах много клипчета и може би бях правилно подготвена - не очаквах лично отношение, не го и получих, но това не ме разочарова.
Бях на уговорена среща при него чрез познат - нямах преглед видя ме за 2 мин, видя ми едно ЕКГ от бърза помощ и ми каза категорично за аблация си - аз нямах въпроси, само един - може ли това да са паник атаки и той ми каза - не!
Преди това бях при Предовски и Трайков ми хареса много повече! В кардиологията и при Шалганов не съм ходила.
Бяха ми препоръчали Протич, но той вече е в Бургас и за него също има вече много отрицателни отзиви - така че всичко е до лично усещане и късмет според мен.
Аз не съм плащала за избор на екип, но говорих с него и му казах, че искам да е той и беше той до мен. Не говореше, нищо не обясняваше, но и това не ме притесни. Не е идвал на визитация, няма да е и сега на контролния. Аз бях с надкамерна тахикардия и по време на ЕФИ ми каза, че има съмнение за мъждене - това ме разклати малко, но ми каза че нищо сега не може да направи - трябва време да изчакаме да видим имам ли наистина или е било единичен епизод от стимулацията.
Аз лежах с момиче на 25г, което се подложи за 2ри път на аблация при Трайков - беше разочарована от 1вата, че е неуспешна и пак се подложи при него Simple Smile сега е доволна и й е успешна. После настаниха жена с мъждене в нашата стая - там по всичко което съм чела много често се налага 2ра аблация. Беше и за първи път, но все още излиза от ритъм. на 21ви е на контроелн и ще видим какво ще й кажат.
Гледала съм едно момче в ютуб разказва за двете си аблации с мъждене при Трайков.
При изписването имах въпроси и лекарката, която ме изписа беше много подробна и ми обясни всичко. Сега не пия никакви лекарства към момента.

# 232
Wendy, магнезий е много важен, освен Амаритон. Аз почти с магнезий ги елиминирам, пия само по един месец Амаритон.

Може ли да споделиш какъв магнезии пиеш, може и да е коментирано вече - извинявам се, ако е така

# 233
Да, разбира се.
Най-добър и бърз ефект имам от Диаспорал Директ.
https://galen.bg/magneziy-diasporal-direkt-sashe-400mg-h-20?utm_ … WAFEaAq5vEALw_wcB

Преди 2 години много бях закъсала, дори увеличената доза Амаритон не ми помогна достатъчно. С този магнезий буквално за 2-3 дни се нормализира сърцето.
Понеже е скъпичък,  сега пия, без спиране, този, по 2.
https://naturalfactors.bg/produkti/182-magnezij-citrat-150-mg.html

# 234
Роси, радвам се за теб! Подейства ми успокояващо щом при трептене и мъждене обикновено се прави повече от една аблация, но накрая резултата е положителен.
Дева, вероятно Професорът е имал предвид това, че при пациенти  с моята диагноза, при всеки четвърти се налага и втора аблация.
Ако нося смарт- часовник последните два месеца ще пищи като луд- сърцето ми си бие както си иска , в собствен ритъм 😀 Трябва да си меря кръвното и сутрин, и вечер заради конкора и дигогсина- ами нито веднъж не бях ритъм.
И магнезий пия постоянно, но от него поне си спя като бебе и не получавам мускулни крампи. Най- подходящата форма за сърце е малат- цитрат.

# 235
Кога ти е датата, Айзен?

31ви е приема с прегледи и май коронография. 1ви септември аблация, и на 2ри изписване.

# 236
Коронарографията си мисля, че ще я пропуснеш. Първо си малък, второ не си с диагноза предполагаща тромби.

# 237
Коронарографията си мисля, че ще я пропуснеш. Първо си малък, второ не си с диагноза предполагаща тромби.
Знам но ми казаха че ще правят УЖ! Дано да съм разбрал погрешно, така ми каза Трайков.

# 238
С коронарография не се проверява за тромби , а за състоянието на артериите- дали има стеснения или натрупване на плака по стените

# 239
Да, права си.
Но той няма нужда от това. Твърде млад е, малък.

Общи условия

Активация на акаунт