Аблация на сърцето - 13

• 10 105
  • 386
  •   1
Отговори
# 345
Нищо не ви коства да сложите един 24-часов холтер
Той ще покаже как работи сърцето-допустими ли са екстрасистолите , които прави, има ли големи паузи между ударите и разни такива нещица .....
И аз съм от активно спортуващите, които "нямаха" проблеми, но вече съм с две аблации .В момента се възстановявам след втората и от две седмици се върнах в залата, но без интензивно кардио.

# 346
Много благодаря! А дали тези проблеми са ти възникнали вследствие на активното спортуване? С холтер ли установиха, че си за аблация?

Нищо не ви коства да сложите един 24-часов холтер
Той ще покаже как работи сърцето-допустими ли са екстрасистолите , които прави, има ли големи паузи между ударите и разни такива нещица .....
И аз съм от активно спортуващите, които "нямаха" проблеми, но вече съм с две аблации .В момента се възстановявам след втората и от две седмици се върнах в залата, но без интензивно кардио.

# 347
Никой не може да каже от какво е провокиран проблема. Откриха ми предсърдно мъждене и трептене, което е животозастрашаваща аритмия при обикновен годишен профилактичен преглед. Но вашите проблеми не са толкова сериозни, защото още на кардиограмата щеше да се види пристъп на ПМ.
Сега ми слагат Холтер преди контролните прегледи, за да видят как работи сърцето след аблацията.
…. И да кажа- спортът е здраве, но всичко с мярка 🙂

# 348
ПМ и ПТ не се вижда на кардиограма, ако не е в момент на пристъп. Холтер трябва обезателно.

# 349
В амбулаторният ми лист пише един пристъп на ПМ…..

# 350
Макадамия, просто си имала късмет. 4 месеца ми правиха кардиограми и се чудиха какво ми е, чист късмет, че не направих тромб. Накрая холтер 72 часа обаче установи ПМ и ПТ.

# 351
Макадамия, твоят случай е много особен. Месеци наред си била трайно извън ритъм. Без да знаеш . То  даже не е пристъп. Пристъпите имат начало и край. Голям късмет си имала, че не си стигнала до съдов инцидент.

# 352
Да, Дева, аз може да се каже, че съм била в постоянен пристъп 🙃
И докторите много ми се чудеха. При въпроса Как си?, моят отговор Чудесно
Аха вероятно си влязла в ритъм, я да направим кардиограма
Да, ама Не
…..и така ми протичаха седмичните консултации преди да ме изпратят на аблация….

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 07:40 от macadamia

# 353
Момичето в моята болнична стая беше без никакви симптоми. Открили ѝ проблема на случайна консултация при личния. Следват две неуспешни, и трета успешна аблация. Така че холтера си е направо препоръчителен. Аз сега съм с такъв за 2 седмици...

# 354
Холтер е задължителен. Въпреки, че и там не винаги се хваща, но вероятността е много по-голяма. Или при пристъп, който ги усеща, в спешното за ЕКГ.

# 355
  • Varna
Здравейте! Преди няколко месеца отивайки профилактично на кардиолог получих пристъп, силно сърцебиене и ми прилоша страшно много. На прегледа казаха пулс 150 и надкамерна тахикардия. Изписаха ми фелкарид. Но често сега получавам прескачания, прилошава ми, сърцебиене. Отидох при втори кардиолог, който също каза надкамерна тахикардия и ми препоръча аблация. Мисълта ми е, не трябва ли да ми сложат първо Холтер или може така направо да се пристъпи към аблация? Кардиологът каза, че няма нужда, защото го вижда на ЕКГ-то.

# 356
Щом го има на ЕКГ не е нужен холтер. На холтера може и да няма пристъп.
Но консултация с електрофизиолог е задължителна. Токуда или НКБ.

# 357
  • Varna
Да, аз се консултирах с електрофизиолог д-р Коев в Сърце и Мозък Бургас.

# 358
Аблация в Бургас не е препоръчително.

# 359
  • Varna
Така ли...може ли да ми кажете защо?

Общи условия

Активация на акаунт