Аблация на сърцето - 13

• 14 406
  • 485
  •   1
Отговори
# 465
  • София
При мен реалността ще се види на холтера, ще го слагам началото на януари. Може да усещам по 2-3 на ден, но да са повече (дано не са).
Аз взех болничен за общо 5 дни.
Питах за фитнеса, можело след поне 2 седмици от процедурата.

# 466
И на мен ми се иска да спортувам,но засега се ограничавам само до ходене пеша на по-дълги разстояния,вече 7-8 километра.Честно да си кажа, малко ме е страх, все още ,за нещо по-интензивно,но може би с времето ще се престраша😊

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 20:18 от Deti13

# 467
Аз с хапчетата съм по спокойна, иначе като ми притупа и щях да получавам панически пристъпи. днес на бюрото както си стоях ми притупа няколко пъти сърцето / 3-4 /, получавам усещане все едно потъвам….В крайна сметка докторите разбират повече от нас и преценяват най- добре, а вече как ще реагира тялото ни, това е строго индивидуално и няма как да го предвидят .

# 468
Така е,,да,при всеки е индивидуално.Всеки организъм реагира по различен начинДано докторите са  си свършили добре работата,а и ние да си имаме късмет и сърчицата вече да са ни напълно здрави🙏.

# 469
  • Sofia
Отдавна чета вашата тема, но досега не съм писала нищо. Повече съм читател, отколкото писател. Кардиологът ми от две години настоява да си направя аблация. Но постоянно нещо ми пречи и освен това много се тревожа за тази операция. Чета вашата тема и сякаш някак си се успокоявам. Може би най-накрая ще се реша.

# 470
Елиана, звучи страшно, но си длъжна да опиташ! Един живот живеем- да го живеем качествено и ако може- без медикаменти…

# 471
Здравейте, момичета.Изминаха почти 6 месеца от моята аблация.Бях с аритмия ПМ и ПТ, по време на коронарографията ми откриха и стеноза на кръвоносен съд на сърцето, та вкарваха и балон. За сега нямам рецидив, при натоварване пулса се вдига, нормално е, но е ритмичен.Все още съм на медикаменти, спряха ми бетаблокера, след Нова година се надявамм да спра и останалите.Все още не мога да спя на лявата страна, а това е най удобната поза.Вие имали ли сте такъв проблем?

# 472
Аз си спя и на двете страни, но когато пулса ми беше по- висок- не можех, защото много силно си усещах сърцето и ми пречеше да спя…..

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 09:52 от macadamia

# 473
  • София
Eliana, нормално е да се тревожиш за процедурата. Няма човек, който да не се. През тези две години как си се чуствала? Аз например отложих с почти две години, защото имах само един сериозен пристъп, и редки кратки притупвания, които не са ми пречели на живота и комфорта. След втория сериозен преди месец и половина се реших. Представих си да си возя детето с колата и да се случи отново, направо ужас.

Rumbitumbi, радвам се, че си добре!

# 474
Eliana,да,нормално е да се страхуваш.Ние също се притесняваме,може да си сигурна.Никой не може да ти даде гаранция,че  ще е е успешна аблацията,но поне сме длъжни да опитаме. Има "късметлии",като мен например,които вече сме не с една,а с цели две процедури.Дай Боже за последно 🙏Ако е толкова страшно,нямаше да се съглася на втора и то в краткия времеви диапазон от само 5 месеца.Така поне мисля аз.Разбира се всеки знае най -добре за себе си.
Колкото до спането на лявата страна,аз от години не мога.И все още не се чувствам добре като лежа на ляво.Пулсът ми се ускорява и се стресирам.

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 20:27 от Deti13

# 475
Здравейте, имали някой записан час за преглед при проф. Шалганов през следващата седмица?

# 476
Здравейте момичета! Радвам се, че сте добре! Поздравления за вас, които скоро са преминали аблация и пожелания на всички за отлично здраве!
Eliana, когато през 2013 проф.Шалганов каза - аблация аз ужасно се разстроих, обидих се и се разсърдих. Не можех да си представя как ще понеса тази ужасно изглеждаща процедура. Търпях две години, но когато качеството на живота ми много се влоши се реших. Представях ситуацията, че в момента на пристъп съм в ръцете на много добри лекари, които намират и отстраняват проблема.

# 477
Eliva,вече 10 години ли си след аблацията? Как се чувстваш,имаш ли някакви проблеми през годините.Интересно ми е да споделиш.

# 478
Започнах да спя на лявата страна на третата година. Месец болничен ми беше малко. Година и половина след процедурата се почувствах възстановена. Бях на лекарства само три месеца и направих аблацията. Не мога да си представя 10 години с това чудо(ПМ и ПТ). Благодарна съм, че медицината е напреднала в областта на сърцето и че в България тази операция е достъпна( в САЩ е около 300 хиляди долара), гледаха ме като експонат, когато им разказвах.

# 479
Eliva,вече 10 години ли си след аблацията? Как се чувстваш,имаш ли някакви проблеми през годините.Интересно ми е да споделиш.
Здравей Deti13, аз описвах подробно моя случай, ако искаш виж поста от 17 юли 12:41 - тази година. Нямам проблеми след последната аблация. Проф. Шалганов на прегледа ме попита: "Как ги правите тези тахикардии?" Simple Smile  Направих извод да ям умерено, за да не се препълва стомаха и по-малко тревожност. Ако не намериш поста, ще ти изпратя на л.с. да не се повтарям тук.

Общи условия

Активация на акаунт