Бременна съм и ще се разделям с бащата

• 13 043
  • 421
  •   1
Отговори
# 165
С дядото все едно ще се окаже с още едно дете. Много неудачен сценарий.

# 166
Никъде.
Прочетох всичките 22 поста в бг мамма на авторката.
Никъде.
Предположих, че е около 70 годишен, тя да каже.
На 70 човек си е доста добра опора.

И е от около Русе, не е от Северозапада.
Има надежда, стига да не насвие момченцето да раболепничи и да го подтиска.
Ако реши да ражда в София, да се разбере с бащата някак за бебето, издръжки и всичко останало. Да бъде твърда, че се разделят. И покрив има, и дядо.

# 167
С дядото все едно ще се окаже с още едно дете. Много неудачен сценарий.
Така е, но поне той може да остава с голямото дете, докато тя е на работа. Ако той не е на легло е от помощ.

# 168
  • София
Въобще не е сигурно това. Напълно е възможно да е в състояние да наглежда едно 8-годишно дете.

# 169
  • Далечният изток
Дядото е на 80 години.
Скрит текст:
Баба ми е на 82 и да ви кажа от три години не излиза от вкъщи. Не е на легло, но не я държат краката. Пазарува й се, носи й се, помага й се. Не мога да мисля, че човек на тези години ще е от голяма помощ, по-скоро авторката може да е от помощ на дядо си. Разбира се, на тази възраст има и хора в добро здравословно състояние, но все пак човекът е със счупен крак и възстановяването не е като при млад човек.
Това от къде?
Свободни съчинения?

# 170
  • Melmak
Някъде го видях това. Не знам в кой пост, не ми се връща назад.

# 171
То това дете ходи на училище. Няма нужда да стои с него. Тя нали ще е с бебето. Него кой ще гледа иначе.
За мен тези сценарии да отиде в запусната къща с бебе и дете на 8, в пустошта, е безумен. Никаква помощ, а тежест ще е дядото в един момент. И сега да не е.
По-добре да търси помощ от социалните и общинско жилище, ако ще се изнася сама с деца.

# 172
  • София
Авторката не е писала възрастта на дядото – току-що ѝ прегледах постовете.

# 173
  • Далечният изток
Предположила е някоя потребителка и после се пише като факт.
Утре ще го повторят още три и ей така става във всички теми, в които не се чете, а само се пише...

# 174
Ако темата не беше пързалка тя като прочете постовете да даде бебето за осиновяване, нямаше ли да реагира някак? А тя нищо не каза, само се фръцна. Иначе отговори за умения и езици, и не е толкова зле колкото мислих, даже има книжка! Значи и пари е имало за курс. Съгласна съм, че дядото в един момент ще е като трето дете, но то така или иначе той ще остарява и ако няма никой друг близък ще е тя на пангара, може и затова да е бързала да намери мъж и после пак нов, вместо да се върне.

# 175
  • Melmak
Сега и аз прегледах. Много е гадна пълната версия от телефон. Извиянвам се за възрастта на дядото не съм разбрала правилно.

Не разбирам друго, къщата е на дядо й, явно той я е обитавал преди да заболее и да е в болница. А защо няма мебели? Какви са битовите условия?

Гледах предишните постове на авторката. Писала е 2017 г по разни теми за бременни. Родила е в Русе. 15 дена преди раждане се сетила, че няма осигуровки. Хора, тази жена просто не може да мисли…

# 176
Бази, ами и в малките населени места хората раждат и си гледат децата. И в някои отношения наистина е по-лесно, като се замисля. Има взаимопомощ между хората, не са толкова отчуждени. Живеят в кръга на общността си и си помагат.

Хечи, дядото си е живял сам поне десет години, явно не му трябват някакви удобства и си е обитавал, както си знае.
Не  е тежко болен, а със счупен крак.

# 177
По-добре да търси помощ от социалните и общинско жилище, ако ще се изнася сама с деца.
Общинско жилище в София е абсолютно невъзможно да получи. Всяка община в София има дълги списъци, където има много по-тежки случаи - многодетни семейства, деца и възрастни с ТЕЛК, дългогодишно нуждаещи се, които живеят трайно на територията на общината. Не е толкова просто. А на свободен наем няма как да излезе, при тези ценови нива в момента. Шансът за ясла и детска градина също е много малък.

Може да е учудващо за много хора зад екраните, но живот в селата има, и там се раждат и живеят деца Smiley Вярно, все по-малко, но не е без хич.
Един нормален и простичък живот на село е хиляди пъти за предпочитане пред материална и духовна мизерия в София.

# 178
  • Melmak
А ние знаем ли дали тя е в София? Може да си е в Русе.

# 179
Аз предположих, че дядото е на около 80 години. Като гледам ника на авторката, предполагам, да е на 30 години, дядо й на колко да е? Иначе, знаете ли колко къщи има по селата без течаща вода, например? С кладенец, или с помпа? Без пералня, как се перат зимата дрехи навън? Външна тоалетна. А колко струва да се отоплява стара къща на ток, без изолация, знаете ли? А дали има училище, или детска градина, и дали изобщо става въпрос за село, авторката не казва, но иска съвети.

Общи условия

Активация на акаунт