Бременна съм и ще се разделям с бащата

• 13 042
  • 421
  •   1
Отговори
# 180
А ние знаем ли дали тя е в София? Може да си е в Русе.

Бащата на първото ми дете е алкохолик и постоянно ни биеше и тормозеше и дори не си търси детето живях с него 10 години защото нямах избор и в момента в който детето поотрастна взех си багажа и избягах в София, детето почка направо на училище а аз работа. Аз съм отгледана от дядо който преди няколко дни си счупи крака и е в болница.  Нямам майка нито баща
Явно от три години е в София, щом детето сега е в трети клас.

# 181
Или може детето да е карало първи клас в провинцията.

# 182
Получава ли някаква издръжка от първия мъж? Не може ли да го осъди, ако не, ако има безплатна адвокатска помощ в такива ситуации.
Да, по-добре на село, отколкото духовна нищета в София, но човек си остава навсякъде същия, където и да отиде. Проблемът на тази жена не са само мъжете, при които попада. А и на село не вярвам да е уютно и простичко, а страшно трудно във всякакъв аспект.

# 183
  • Melmak
То някакси да обясняваме колко е хубаво в селската къща е странно, защото предполагам пишещите го правим от уюта на хубавите си домове. Авторката има проблем и то генерален, действа без да мисли. Нито за детето си, нито за себе си.

Скочила е от някакъв алкохолик на първия, отворил вратата на дома си за нея. Господ го знае какъв е, тя и забременяла.

Моят съвет е след като роди да говори с АГ за контрацептиви.

# 184
Момичето пита за съвети, едва ли е нормално да я охулим, защото е живяла по-семпло и не е имала възможностите и старта на други.
Не е имала родители, дядо я е гледал. Попаднала на насилник, мечтаела си е и тя за хубав живот.
Опитала е, но не се получава.
Нали се търсят съвети как да се справя сама с две деца?
На мен донякъде ми е мъчно за нея и все пак искам да и дам кураж.
Няма нужда от оценки.

# 185
А може къщата да е в град Русе. Ние само предполагаме, а авторката си мълчи. Под нищо няма в къщата, може да има предвид, че е за основен ремонт, няма електроуреди, или баня. Не казва нищо и дали бившия дава издръжка, на сегашния доколко може да разчита.  Доколко е сериозен, че не иска синът й.Иначе е на линия, и съвети очаква. Или, направо безплатна квартира в София.

# 186
  • София
И на мен това мълчание на авторката започна да ми става интересно.

# 187
  • Melmak
Преди мислех, че темата е тролска. После цъкнах мненията на авторката и видях, че тя е писала от 2017 година пак с проблеми. Явно й е гадно, че й говорим колко не мисли и прави грешки. Тя явно е имала труден живот, но и не се опитва да си го подобри. Разбирам, че не всеки има хубав старт в живота, но все си мисля, че ако си израснал зле, искаш нещо по-добро за децата си. Авторката явно е избухливичка, че гледам и в други теми като не й харесат мненията, все остро реагира.

# 188
Каза че няма и мебели. Най-вероятно къщата е съвсем празна откъм обзавеждане. Като почне работа може да пообзаведе с мебели втора ръка, даже някои хора подаряват. Същото и с уредите, поне основните неща, за първо време. Но е много важно в тази къща да няма влага, да не текат покриви, да не избива мухъл, дограмата да е що годе читава, баня и тоалетна да има. Все пак (ако се премести) две деца ще има с нея  и не е добре да живеят в такава среда, ако къщата не става за живеене, а един ремонт струва повече и от обзавеждането.

# 189
За съвети се пита преди да си направи бебе с цел сближаване и затопляне на отношенията, сега вече е късно. Всички възможни варианти са между зле и много зле- от това да търпи бащата на бебето и да се примирява с всичко до живот в крайна мизерия или оставяне второто дете в дом за даден период от време или за постоянно. Един път да се нахендриш хубаво заради кофти избор в живота, ама втори път по абсолютно същата схема вече идва в повече.
Съветът ми е да не се надява да се хване за следващия клон, т.е спасител, а да се подготвя психическа, че я чакат доста кофти решения и моменти от тук нататък.

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 13:20 от rf22

# 190
Ако авторката все още чете
1. Да говори с настоящия мъж и да изясни дали наистина гони категорично детето, или си е изпуснал нервите и да оправят нещата поне временно до подобряване на ситуацията на майката.
2. Ако трябва да напуснат, къщата на дядото е единствен шанс. Да помоли в групата на Русе за помощ за мебели и вещи. От други части на страната кой ще се наеме да праща....
3. Да се свърже с приятели и познати в родното място, защото ще има нужда от елементарна помощ около децата. Дано дядото да успее да се съвземе и да бъде ако не помощник, то поне присъствие.
4 да си уреди издръжки и социални помощи, а след нова година и почасова работа като фрилансър с езици. Търсят по колцентровете и други. Може да се справи. Пари тук събират само за спасяване на животи. Най-вече на деца.

# 191
Авторке, можеш да съдиш бившия ти партньор за издръжка на по-голямото ти дете. Ако той не е в състояние да я плаща – поради тежко заболяване или липса на доходи, ИМА възможност държавата да ти плаща тази издръжка. Мой познат така беше направил - беше с ТЕЛК и социална пенсия за инвалидност, нямаше възможност да плаща издръжка след развода с майката на дъщеря му, и държавата плащаше тази издръжка от негово име. Детето му вече порасна. За съжаление, този мой познат почина на 49 години през 2019 г. и няма как да го попитам.

Това важи и за трайно безработни.

Попитай в „Социално подпомагане" - ще ти кажат какви са възможностите.

Можеш да попиташ и за помощ за отопление - приемат молби от 1 юли до 31 октомври. Ще имаш право и на еднократна помощ за раждане на дете.

# 192

Дали детето е със соп (и те не го знаят), дали е травмирано или психологически се опитва да партньорства на майката, защото няма баща в картинката, не знаем.

Има събития, които със сигурност травмират и изкарват от равновесие всички нормални хора - смърт на обичан родител/дете или на друг любим човек, живот с насилник, нов партньор на родителя, ако си в детска възраст... Та хайде моля ти се да не слагаме равенство между предположение, че детето е със СОП и това, че е травмирано и няма адекватно отношение към него. Второто е сигурно, СОП-ът - не.

# 193
Преди мислех, че темата е тролска. После цъкнах мненията на авторката и видях, че тя е писала от 2017 година пак с проблеми. Явно й е гадно, че й говорим колко не мисли и прави грешки. Тя явно е имала труден живот, но и не се опитва да си го подобри. Разбирам, че не всеки има хубав старт в живота, но все си мисля, че ако си израснал зле, искаш нещо по-добро за децата си. Авторката явно е избухливичка, че гледам и в други теми като не й харесат мненията, все остро реагира.

И аз имам подобни подозрения. Представям си с мъжът си как се държи. После "онзи" я пъдел с детето пък тя невинна божи кравичка.

# 194
  • Melmak

Дали детето е със соп (и те не го знаят), дали е травмирано или психологически се опитва да партньорства на майката, защото няма баща в картинката, не знаем.

Има събития, които със сигурност травмират и изкарват от равновесие всички нормални хора - смърт на обичан родител/дете или на друг любим човек, живот с насилник, нов партньор на родителя, ако си в детска възраст... Та хайде моля ти се да не слагаме равенство между предположение, че детето е със СОП и това, че е травмирано и няма адекватно отношение към него. Второто е сигурно, СОП-ът - не.

Не съм сложила никъде равенство между соп и травматизъм. Изброила съм възможни варианти, заради които детето да има проблемно поведение. А е възможно това поведение да е и неразбираемо за родителя, може тя да не го намира за проблемно. А втория й мъж да го вижда като “глезено”. Самата приказка “той без тебе вода не може да си сипе”…

Общи условия

Активация на акаунт