Бременна съм и ще се разделям с бащата

• 13 056
  • 421
  •   1
Отговори
# 75
Arielle, не са глупости. Мъжът й иска да пожертва голямото дете, вие й предлагате да пожертва малкото дете, което дори още не е родено. Честно, изумена съм, как се предлага на една майка да даде детето си като вещ на някой друг да й го гледа.
Преди години тук имаше една девойка от Стара Загора. Абсолютно сама, на социално майчинство. Е, успя да отгледа детето и с помощта на 1 приятелка, която стоеше с него докато тя е на работа вечер в някакъв час, че тръгна и рано-рано на ясла.

# 76
Егати жертвата баба му да го гледа за по няколко часа или биологичният му баща.
Съвсем сте се побъркали.

# 77
Авторката да отговори на въпросите. Няма как да се спори за някакви хипотези.

# 78
1. Бащата на второто дете иска първото дете да не живее с тях. Него не го интересува дали бащата на първото би го взел да го гледа, просто да не е при тях, защото го дразни.
2. Предлагате й да даде родителските права на първото на баща му и да се опита да закрепи нещата с бащата на второто. Имаше такива съвети от съфорумки.
3. Съфорумки й предлагат да даде нероденото бебе на приемно семейство или направо да го остави за осиновяване.

П.п Не знаем дали бащата на първото дете или бабата по бащина линия участват в живота му, нито дали са в София. Ами, ако са на 300+ километра, щом голямото е родено в Русе?

# 79
  • nowhere
Arielle, от километри личи, че нямаш деца и мненията ти в тази тема са неадекватни.

Ако е мъж на място и обича жената, той никога няма да я кара да избира между него и детето й. Един обичащ мъж ще я подкрепя, ще се опитва да изгради връзка с детето. Ако детето има проблеми, то ще са проблеми на двамата, заедно ще се опитват да му помогнат.

Поведението на мъжа в случая е инфантилно и егоистично. Дано авторката вземе правилното решение и всичко да се нареди.
Мъже под път и над път, но за майката детето е нещо свещено .

# 80
Не смятам, че мъжът е толкова черен. Почти съм сигурен, че поведението на 8- годишния е съвсем неприемливо. Може би за мъжа да е въпрос на оцеляване да се освободи от него. Той ги е приел в дома си. В замяна е получил не искам да мисля какво.

# 81
Фрау, разбирам ти идеята, но детето няма как да пречупиш. То е дете. Авторката написа, че си е чешит. Ако ще се оправя средата, трябва воля от възрастните. И смяна на подхода. Щом се е стигнало до ситуация този да гони детето, някой не иска да се справи и търси най- лесното. Няма човек, няма проблем. Много отвратително черно е. Той знае, че са зависими от него и прави нещо жестоко с бременна жена. Ясно е, че детето не стои като мебел и само да слушка и да папка, личност е. Може и нарочно да се конфронтира. Няма зрялост, а реагира детски.
Като я съветвате да оправя отношенията с мъжа, тя как да гарантира, че сина и ще стане послушко? И  нужно ли е да раболепничат на някакъв тартор тук и да се навеждат. Аз даже за авторката не мисля, тя е решила да стане заложник и сега олеле. Как да възпита това дете да угодничи постоянно и да търпи изолация. Че то расте. Утре ще възмъжее физически и ...така, де. Не ми се мисли. А пък от друга страна е малко още, за да се очаква то да се напасва във враждебна следа и да мълчи тихо в ъгъла.

# 82
  • nowhere
Не ми го побира умът.

Поведението на дете на 8 години е неприемливо? Та това е малко дете, което очевидно живее в нездравословна среда с бременна, объркана майка и пастрок, който го ненавижда. 

А поведението на мъж, който поставя майката пред ултиматум да избира между него и малкото си дете, е приемливо?

# 83
Как си я предоставят авторката, 7 месец, с корема, да се грабне с багажа и дете на 8 години, и да отиде да живее сама, в някое село, в изоставена селска къща, без нищо вътре? А като отиде да ражда, детето на кого ще остави? А училище има ли в това село? За това и предложих да даде детето в приемно семейство, докато е малко, а тя да си стъпи на краката.

# 84
Фрау, какъв мъж си, че не можеш да се справиш с осем годишно? Тотален бял боклук. За съжаление и майката е същата.

# 85
Цялата отговорност е на майката, дано не вземе да роди и трето. Боже има хора, които едвам се решават за едно дете, и смятат, че не могат да гледат второ в нормална семейна среда, а тя още първото го е родила без работа... ами хубава работа ама... съжалявам само децата, особено голямото много ми е мъчно за него. Едно дете не иска само хляб и вода, дори кучето не иска само това....

# 86
Авторката написа един пост и изчезна. Иначе добре се е подредила. За какво е бързала да ражда второ, като е ясно че мъжът не приема първото й дете?
Не знам дали може да се изнесе на 350 км с двете деца, защото бащата на новото може да има възражения. Тя на практика ще го лиши от възможността да общува с детето си и той спокойно може да оспорва в съда. Не казвам, че ще го направи, най-вероятно изобщо не му пука, но има шанс дори и само за да я тормози.

Сложна ситуация и съвсем сама си е виновна. Вариант е след като роди второто дете, да го остави на бащата. Той вероятно може да го отгледа с помощ от бабата. Изобщо не я виждам авторката с този къс акъл да гледа 2 деца и себе си адекватно.

# 87
Бащата на първото ми дете е алкохолик и постоянно ни биеше и тормозеше и дори не си търси детето живях с него 10 години защото нямах избор и в момента в който детето поотрастна взех си багажа и избягах в София, детето почка направо на училище а аз работа. Аз съм отгледана от дядо който преди няколко дни си счупи крака и е в болница.  Нямам майка нито баща

# 88
Имаш дядо, който те е отгледал и сега е в болница? И още се чудиш дали да отидеш? А кой ще го погледне този човек със счупения крак? Иначе като зарасне кракът той ще ти е помощ за децата докато пораснат малко.

# 89
Дядото , на 80 години, със счупен крак, от голяма помощ ще й бъде с двете деца. Къщата на село ли е, или в град?
Иначе,да, да си хваща детето и да отиде да види дядо си, ще има нужда от помощ, като го изпишат.

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 20:05 от Прекрасная Василиса

Общи условия

Активация на акаунт