Бременна съм и ще се разделям с бащата

• 13 060
  • 421
  •   1
Отговори
# 90
Ох горката, и на теб не ти е лесно. Явно ти се е случило това, защото не си имала родители, но като си видяла какво е, не раждай от който ти падне. Късно е либе за китка... съжалявам за всичко, което ти се е случило. Имаш ли някакво образование, какво можеш да работиш? Най-добре говори с мъжа си сегашния, успокой нещата, ако е възможно, опитай се да нормализираш семейната среда. Не бързай да тръгваш някъде, ако не те бие и не е алкохолик и този, и ако не тормози голямото дете. То има ли баба и дядо? А този мъж вторият има ли родители?

# 91
Glory995, първо се успокой и премисли добре нещата. За да ти помогнем адекватно отговори на някои въпроси:
1. Бащата на бебето иска ли го? Неговите родители какво мислят за ситуацията, в какви отношения си с тях?
2. Сега къде живееш, поставил ли е някакъв срок за изнасяне? Възможен ли е диалог с него, евентуално двамата да обмислите как да възпитавате голямото дете. Склонен ли е да поеме някакъв ангажимент спрямо него.
3. Дядото в село ли живее и ако - да, далече ли е от града?
4. Явно бащата на голямото дете не плаща издръжка, така ли е? Има безплатна юридическа помощ за хора в твоето положение.
5. Смяташ ли, че отношенията с бащата на бебето са невъзможни (и дума не може да става да пращаш голямото дете някъде), той ще плаща ли издръжка?
6. Има центрове за хора, изпаднали в беда. Вариант ли е да ви настанят за няколко месеца в такъв?

# 92
А дядото кой ще го гледа? Той къде живее?

# 93
И дядото със счупения крак досега живееше в къща без мебели?
И как имаш къща от дядо си, който всъщност е още жив?
Също и аз да попитам защо забременя с цел да заздравиш връзката си с мъж, който не харесва детето ти? Не знам да има случай, в който раждането на дете да оправи проблемите между родителите му. Напротив, създава нови и усложнява ситуацията.
Нищо де, не ни обръщай внимание на негативните коментари. Ние сме злобни лелки и ти завиждаме на младостта и красотата, затова ти ги говорим такива. Тегли една майна на сегашния и се огледай за някой нов – да му родиш дете и на него с цел да си уредиш живота. Успех!

Скрит текст:
ПП Ако целта на тази тема е, че просто искаш някой да ти даде безплатни мебели, кажи си. Няма нищо срамно. За съжаление ние наскоро подарихме и изхвърлихме доста такива, но има хора, които тепърва започват ремонти и ще се радват да се разделят със старите си мебели, при това безплатно.

# 94
Бащата на първото ми дете е алкохолик и постоянно ни биеше и тормозеше и дори не си търси детето живях с него 10 години защото нямах избор и в момента в който детето поотрастна взех си багажа и избягах в София, детето почка направо на училище а аз работа. Аз съм отгледана от дядо който преди няколко дни си счупи крака и е в болница.  Нямам майка нито баща

Тоест, взе си багажа и отиде директно с детето при новия, с когото сте си писали, или първо се установи някъде под наем, намери си работа и впоследствие го срещна новия? Да ти кажа честно, ако си толкова отправна, че сама с детето да отидеш в София и да се установи те, хич да не те мислим как ще се оправиш.

Не мисля, че детето ти е разглезено. То е много травмирано. От семейство с баща алкохолик директно се мести при непознат, който не го желае, дразни се от него, повечето хора запознават много внимателно и постепенно децата си с евентуални нови паетьори. За капак на всичко забременяваш набързо и детето трябва да се справи и с детската си ревност към новото дете. Новият сигурно също се чувства нвкомфоетно от ергенски жувот да премине на това. Егоистичвн е, вниманието и към него намалява, не се радва на бременността ти, най-вече чуждото дете му е пречка и използва това, че си се на вряла в безизходица при него и е късно за аборт, да те изнудва и да се отърве от нежеланото дете, които го дразни и с присъствието си.

# 95
кукумицинка и аз почвам да си мисля, че бременността й е била нежелана от него.
Като я гледам колко е отчаяна като нищо и нарочно да е забременяла, че да си върже гащите.
Ама нали злият мъж...

# 96
Той направо е бил изнасилен.... Сериозно ли мислите това?!

# 97
кукумицинка и аз почвам да си мисля, че бременността й е била нежелана от него.
Като я гледам колко е отчаяна като нищо и нарочно да е забременяла, че да си върже гащите.
Ама нали злият мъж...

Ти къде видя, че смятам, че бременността ѝ е била нежелана от него? Даже напротив, мисля, че е някой, който минава за попреминал ерген (отчаян, готов от провинцията да домъкне някоя с дете) и е направил всичко възможно да я върже, да забременее набързо, хвърляйки ѝ прах в очите, а може и да не е осъзнавал какво е да имаш деца вкъщи, предвид, че няма деца (но тя трябва да е мислила за това, защото тя има дете), и сега вече да си показва рогата, че не ще да се грижи и да издържа чужди деца, че той трябва да си има наследник, но да не се натоварва много, анфажимвнрът да си е на майката.

# 98
кукумицинка, ако това му е бил "планът" значи е голям тъпанар.
Ама не съвсем... Ето избрал е жена без никакви роднини и помощ от никъде, на която може да й извива ръцете както си пожелае.

# 99
  • София
Вторият мъж как точно си представя, че може  дете да заживее в друг град с алкохолик и насилник?
Тя е дошла в София и детето е тръгнало на училище, а вече е бременна в 7 месец от новия мъж. Т.е. връзката е била твърде кратка, за да има възможност голямото дете да свикне с новата обстановка и да не мисли, че го заменят с новото.
Авторке, връзката ти с този човек от колко време е и беше ли планирана бременността ти?
Голямото дете съжителствало ли е поне година само с теб и мъжа, преди да забременееш?
Дядото къде живее и тази къща как ти я е дал?

# 100
  • Варна
Тя е дошла в София и детето директно е започнало училище. Значи тогава е било на 7. Сега е на 8, минала е една година. А тя е в седмия месец. Елементарна сметка показва колко бързо е забременяла от новия.

Аз пък смятам, че той не е бил твърде навит за дете. Тя се е опитала да го върже с негово, мислейки наивно, че той няма да й покаже вратата заради държанието на големия й син след като заедно с нея се лишава и от собственото си дете. Само не си е дала сметка колко може той да си покаже рогата. Също не си е дала сметка, че той деца няма и не знае какво е да си баща, така че от раз ще й покаже вратата, както и е направил. Грешни сметки са си правили всички, а сега ще го отнесат две невинни деца.

И стига сте питали за образование и езици. Хора, които имат и двете, си казват веднага, не подминават въпроса.

# 101
Бе тя, ако има помощ за децата, склададжийка да работи, в някой хипермаркет, пак ще изкарва колкото учителка, или банкова чиновничка.
Ама сама, с две деца... И особено, ако дядото живее на село...не знам как ще се справи.
Тя сега, докато може да пътува, да иде да помогне на дядо си, тъкмо мъжът й ще има време да реши дали я иска с голямото дете.
Иначе, пак казвам, вариант е да го даде в приемно семейство, за първите две години, докато стане на възраст за ясла, а тя през това време да си уреди малко живата.

# 102
  • Далечният изток
Абе жената си каза, че къщата е на дядо ѝ, не е писала, че е нейна от дядо ѝ, айде четете де!
Ще се върне при дядо си, в неговата къща, когато този идиот я изгони.
Това може и да са някакви манипулации само, ама може и наистина да я изгони.
Тоя тъпанар как смята, че ти ще се отървеш от голямото дете, къде да го заведеш, при кого, как ги вижда нещата?

Оффф момиче, тръгнала си си от един идиот и си попаднала веднага на втори идиот.
Знам, че най-вероятно си била притисната къде да отидеш, когато си избягала от алкохолика, ама що тогава не се върнахте при дядо ти с детето, ами отиде в София при следващия боклук?!

То вече свършило де, две деца са налице. Едното не е родено де, ама въпрос на време да се роди...
Не знам.... Мъчно ми е за теб, защото все едно си ми дъщеря, ама ти сама така си се нахендрила...
Какво мислиш за идеята да оставиш бебето, за осиновяване или в приемно семейство, или на бащата? Честно, просто не те виждам как ще се оправиш сама с 2 деца.

# 103
Не ми излиза математиката. От 10 години пие и те бие, а детето ти е на 8. Т.е., ти седиш, забременаваш, раждаш детето от такъв и после отиваш наново същата песен с някой друг. От всеки мъж дете, това ли е формулата?

# 104
  • София
Ако е реална темата - браво, че си избягала от насилник, но мисля, че си направила грешката да се втурнеш веднага към мъж и е станало по-зле. Сега стисни зъби, и си отгледай децата,макар и с малко. Д.пе знае 2 и 200. Много ще е трудно, но не невъзможно. Образование имаш ли, нещо допълнително да работиш?

Общи условия

Активация на акаунт