Бременна съм и ще се разделям с бащата

• 13 265
  • 421
  •   1
Отговори
# 405
  • Melmak
Ох, той пък Джейсън Момоа един екземпляр.

Аз харесвам мулати, кубинците са всякакви цветове, бели има също, има мулати със сини/зелени очи и кожа с цвят на кафе с мляко.

# 406
  • Paris, France
Ън, че в България имаше много кубинци. Не знам къде живееш, но да не можеш да отличиш кубинец от Джейсън Момоа, който е хаваец, широк и прилича на неандертал! Тихоокеанските мъже хич не ми хареават. Като бурета са. Кубинците са всякакви, но с фина кост. Приличат на порториканците най-силно. Много танцуват и обстановката беше страхотна доскоро. Сега младите бягат и за 5г населението е намаляло с 10% според официалните данни, с 25% според броя приети в САЩ и Европа и имат доста старци. Фиеста отвсякъде. Вече из целите Кариби застаряват и населението им пада на много острови, но музиката, телата им, отношението правят мястото незабравимо. Не случайно се казва "латински любовник".

hechisera, дядото на ММ беше мулат със сини очи и русолява коса. До Гваделупа има островче, част от департамента, където е пълно с руси ми като със светли очи. Смес са от черни и от Bretagne в северна Франция. Les Saintes се казва острова. Като слезеш от кораба, жени в местна носия те посрещат с местния сладкиш Tourmant d'amour (любовна мъка. Представлява пай с конфитюр. За тебе и всички, поздравче за зноен, весел уикенд:

# 407
  • Melmak
Благодаря, Невена!

Точно, грациозни, мускулести, но с фина кост!

Видях всякакви цветове мулати, но точно един ме изуми колко си беше черен, черен и със сини очи. Говорхме си с него, беше почти дядо към 60-70 годишен. Каза, че майка му е руса и синеока, а баща му е черен.

В България още има кубинци, наскоро в един ресторант в София бяхме на такова латино парти и танцьора беше от Куба, говори български, каза, че от 20 години е тук, има школа по танци и е участвал в бтв едно време в някакъв проект/предаване, но не гледам тв и не знам кое.

За съжаление в Куба само туристите имат какво да ядат и хората яко бягат. В Доминикана е една идея по-дорбе, обаче и там е бедност. Въпреки това танци, манци, горещи хора, карибските мулати за мен са най-красивата смесица като черти.

# 408
  • Paris, France
И аз не гледам TV. Да не е Алфредо? Ако е той, бил е танцьор в Тропикана. На моя възраст е, но какво тяло и моторика! В Доминикана също имат и много добър класически балет, не само латино.

# 409
Винаги съм се питала какво не е наред, че Куба и околните острови трудно се изхранват. Да, знам, че земята е била жестоко експлоатирана, но имат морето, имат туризма, толкова ли нищо не вирее като дървета (банани, кокос и други), като картофи и царевица?

# 410
Социализъм му казват. Някой беше казал, че ако построят социализма в Сахара, ще настъпи недостиг на пясък. И за Куба така.

# 411
  • Далечният изток
Ама така оспамихте темата...
Thinking

# 412
  • Melmak
И аз не гледам TV. Да не е Алфредо? Ако е той, бил е танцьор в Тропикана. На моя възраст е, но какво тяло и моторика! В Доминикана също имат и много добър класически балет, не само латино.
Раул се казва.

В Куба е комунизъм, зверски експлоатират населението, живеят с по 15$ на месец, цените са ужасно високи. Всичко е внос, прясното мляко е само и единствено сухо и трудно се намира. Ако отглеждат нещо в двора си, може държавата да им го изземе, защото земята е собственост на държавата и продукцията е държавна, нищо, че ти си я садила, копала и тн.

# 413
  • Paris, France
Соц държавите бяха много мизерни и с ошмулени мъже. Единствено кубинците успяват да се радват, да танцуват и да живеят до дупка в мизерията, която стана държавата им. За съжаление, с намаляваща младеж скоро няма да се смени режимът. Да се изнасят и толкоз! В блок до нашия преди живееха испанци. Те се пенсионираха и си заминаха. Сега има китайци и кубинци. Вътре мирише на китайски манджи, но се носи латино музика и е голяма фиеста. Жалко, че не се чува от нас.

# 414
Социализъм, съчетан с мързел до там води. Аз в тези бедни държави и на почивка не искам да ходя, депресират ме.

# 415
Много сте офтопик, ама главните причини да са зле, са ембаргото, международните забранитщ и че на практика им липсват собствени суровини и природни ресурси.

# 416
При социализма имаше планова икономика. Това, че земята е държавна, не означава да не я обработват. Погледнете Китай как дърпа напред в икономическо отношение. Революциите се правят от гладни хора, не от богати.

# 417
  • Paris, France
Много сте офтопик, ама главните причини да са зле, са ембаргото, международните забранитщ и че на практика им липсват собствени суровини и природни ресурси.

Ембаргото е само от САЩ. Друга държава не знам да ги държи под ембарго. Как така до революцията е имало толкова ресурси, че французи и испанци заминавали да се заселват там през 1940те, а сега така липсват въпросните ресурси, че нямат какво да ядат в прекия смисъл? През 1950те Куба е била на 5то място в света по качество на живот. Венецуела е била на първо. Околните държави колко повече ресурси имат? Кубинските съпруги на братовчедите на мъжа ми мъкнат сапун, лекарства, храна, каквото се сетиш като си ходят, че и мъжете си дърпат да ходят с тях за да могат да внесат повече.

Не мисля и, че е от мързел, защото населението е толкова работливо, колкото това в Пуерто Рико, примерно, но в Пуерто Рико не гладуват. Глад като в Куба няма и в Хаити, а са в безредици, след ужасно земетресение, разрушени от диктатура, окрадени от Франция и САЩ и по-необразовани.

Кубинците в Африка се славеха като образовани, работливи, много кадърни, некорумпирани, човечни, и такива са ми впечатленията от техния медицински персонал. Други около нас нямаше.

# 418
  • Melmak
При социализма имаше планова икономика. Това, че земята е държавна, не означава да не я обработват. Погледнете Китай как дърпа напред в икономическо отношение. Революциите се правят от гладни хора, не от богати.

Мама ру, баба ми цял живот си е обработвала земята, никой не е дошъл да й вземе продукцията през комунизма. Аз ти казвам как е в Куба. Хората са обезверени, който може - бяга.

Куба и Венецуела са били много развити през 50-те, Куба е била пример за развитие в тази част на света. Кубинците не са мързеливи, а обезверени. Говорих с много от тях, за мен са пример за устойчивост. Много бягат, но наистина са принудени. Има и проституиращи жени, не ги съдя.

Относно ембаргото, да, то е от САЩ пряко, от други държави е косвено. Пример: преди са внасяли пилета от Бразилия. САЩ казват на Бразилия - или спирате износа на пилешко за Куба, или ние спираме да търгуваме с вас. Тогава бразилците спират търговията с Куба. Внасят пилешко от Китай. Трудно, малко количество, всичко замразено и ултра скъпо.

Бар в Хавана. Бира нямаше. Вижте алкохола, по една мижава бутилка нещо вносно, всичко друго е Хавана клъб. Не намирам снимки от тамошните “корекоми” да видите, нещо като 1997 г тук, ако някои помнят.

# 419
  • Paris, France
САЩ не спират Бразилия да продава пилета на Куба. Куба, обаче, няма твърда валута, с която да ги купи. Откакто е колонизиране, Куба е произвеждала храна за износ. Проблемът е точно в лошото управление и липсата на пазарна икономика. Това да не можеш да си произведеш пилета и някакво месо в тропически условия не е заради ембаргото. На острова на мъже ми хората гледат и крави, кози, кокошки. Виждат се да пасат навън. Не ги дохранват, защото целогодишно има трева и разни семена. По всички острови се вижда добитък навън, даже и в Сан Бартс. В Куба хората са точно обезверени и младежта не иска да остава там. В САЩ са сред успешните имигранти и в Испания и Франция също.

Общи условия

Активация на акаунт