Бременна съм и ще се разделям с бащата

• 12 944
  • 421
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Да, доста са задръстени днес децата... Simple Smile

Просто нямат нужда да наваксват един вид. По наше време не беше толкова лесно да станеш днес, да закусиш, на обяд да си при гаджето в Рим, вечерта сте двамата във Виена на гости на Петя от съседния клас, защото утре вечер сте на концерт на любимата група. Ние точно от скука се събирахме да слушаме метал и да пием бири и по някое време станаха модерни рок клубовете и латино партитата в "При кмета".
На тях светът им е на ръка/час разстояние.

# 391
  • Варна
Само едно ще кажа - да не си въобразяваме, че знаем точно какво да правили/правят порасналите ни деца. Че аз имам някои изпълнения в младите си години, които родителите ми никога няма да узнаят и би ги обляла студена пот. То и мен ме облива като се сетя.

# 392
  • София
То не е и нужно да се знае всичко, но при взаимно доверие тези неща се коментират с семейството. Пък и се виждат, усещат, помирисват и т.н.  За много от нещата, които мислех, че родителите ми не знаят, те са знаели, но не са ги коментирали, защото не е тяхна работа да ги коментират. Аналогично важи и за нас спрямо децата ни.
Пък някои неща не искам и да ги знам. Wink
Говоря за тези, които са вече възрастни хора. За малките тепърва ще разберем как ще е.

# 393
Не е здравословно да знаем всичко. Нека има своите неща. Моето лично успокоение за едната е, че каквото прави, го правят заедно със зетя, дет се вика-той да и бере гайлето Simple Smile))))

# 394
  • София
След пълнолетие всеки сам си носи отговорността за решенията и действията.

# 395
  • Paris, France
От Карибските острови е мъжът й. Дъщеря й меко казано си е избрала странен начин на живот. Ако е вярно де.

👍. Да. И е вярващ католик. И на нас ни е странно, защото и карибската култура е купон и са доста сексуални и даже вярващите си имат любовници и извънбрачни деца. Така са избрали да живеят, добре.

Мама Ру, живели сме сред араби в детството. Там ми минаха годините до гимназия. Оттам и познанията, но нямам интерес към тях семейно и социално. След пълнолетие не съм живяла там. У нас отдел Арабия, Русия и Ориента ги завежда майка ми. Мене ме привличат свободни, купонджийски общества. Нещо като латиноси, черна Африка. Арабия не, освен за шопинг, парфюмни масла и златарски магазини. Обичам да чета  арабска история, литература. Имаме много приятели араби. В Париж не липсват. Синът ми също има доста приятели араби. А познанията се добиват от книгите, не в леглото. Тук много от женените с араби нито говорят, нито пишат арабски. Второто поколение също често не могат да го пишат, а третото не го и говорят.

# 396
Ее радвай се тогава, че мъжът ти няма извънбрачни деца, любовница и не ходи вечер по купони.
Аз мислих, че е французин. А тъмнокож ли е? Мислих, че не си падаш по такива или става дума за тип Куба, Доминикана?

Не мисля, че сегашното поколение е скучно или моето поколение (аз съм на 32). Моите приятелки също бяха по ученето, не по купоните и всички си избрахме свестни мъже. Предпочитам дъщеря ми да каже, че ще чака до брака, отколкото да го прави на 14. Ако имам син някога няма да му купя джип на 19 и да го поощрявам да кара с 200 и да пиянства, даже нищо няма да му купя. И аз обичам много да чета арабска история и имал приятели араби, сигурно затова харесвам Невена, има доста опит с чужденци.

# 397
  • Paris, France
Ее радвай се тогава, че мъжът ти няма извънбрачни деца, любовница и не ходи вечер по купони.
Аз мислих, че е французин. А тъмнокож ли е?
Тъмнокож е, да. Падам си по черни, но само костюмари и френскоговорящи. Гетният им типаж не ме привлича. Има тъмнокожи французи. Цели задгорски департаменти са черни (африкански тип) или смес. Има и индийци, които са французи, родени французи, родителите им и бабите и дядовците, че и прадедите също са родени във Франция. Знаят, че някой прапрадядо дошъл с бабата от някоя част на Индия и дотам. Моят мъж е смесица. Ще ми е по-лесно да кажа какви примеси няма, отколкото какви има. Има само френско гражданство по рождение. Обожавам Куба.  В Доминикана е хубаво, но не съвсем моя тип. В Хаити повече би ми харесало ако нямаше война. Жалко, че на ММ не му харесва да живее за постоянно там. Като се пенсионираме, ще седим зимата там.

Аааа, предпочитам да ходи на купони вечер, ама не ще. Любовница мене не ме бърка. Деца той много много не щеше и не би имал ако не може да са до него.

Обаче яко спамим темата. ☹

# 398
Според мен жените раждат без брак, защото биологичните им часовници тиктакат, а мъжете се изхитриха и спряха да предлагат брак, че така по-лесно се живее. В никакъв случай не е защото жените така предпочитат, а защото нямат избор.
За мен Невена е права. Която държи на брак, трябва да го заяви и да отказва съжителство и деца, докато не сложи пръстена. Иначе става като авторката - на улицата и с деца от всеки мъж, с който си легне.

Викаш надцакваме се взаимно. Smile

Как да си намери европейката такъв мъж, който не е от друго вероизповедание - лесно. Като се запознае с мъж си поставя границите. За моята дъщеря сексът без брак е немислим и само развратни к*ври го правят. Казва си и даже намира мъже за връзки. Също казва, че не иска съжителство докато не завърши образованието си. Много от състудентите и правят същото. Други отръшкват половината град  Трети слагат обяви за тарифирана любов.

Ти ли си я възпитала така и научила?
Нали си даваш сметка до какво би довело това.
По такъв начин сексът става действие единствено и само за възпроизводство и дотук.
С други думи, след брака и надуването на корема свършва.
Смяташ ли, че мъж, за когото сексът е важен, би създал семейство с подобна жена?
Аз не, именно защото ми е важен, постоянно, и не ми омръзва. Имам много тестостерон и високо либидо, съответно и жената трябва да е такава.

Нещата работят наопаки - първо се тестваме за съвместимост по всички направления, след което съжителство, след което евентуално дете. Wink

Защото до предлагане, пръстен и брак/съюз, се стига именно след горното, процес е, а не условие, като за мен не е никакъв проблем, но с правилната.

Принципно да, млада жена 20-24 няма закъде да "бърза" за съжителства, въпреки че не е и така, защото много си живеят с приятелите, работят си и са си зрели, представи си правят и секс без брак. Smile

Абе, ти що не се включиш и в темата за "Бригада Нов дом" да обясниш колко ти е важен сексът и колкото ти се прави секс?

Не разбра ли, че ще си останеш само с мечтите и невенината щерка най-вероятно ще прави повече секс с други хора, освен със себе си, от теб?

# 399
Авторката щеше да е зле и да имаше брак, особено ако и преди това тези мъже са живели при майка си, или на квартира. Нямаше да изгонят майка му, за да настанят авторката с децата. Който на което държи трябва да си каже в началото, да. Но за мен спасението не е пръстена, а финансова независимост, както и образование. Пръстенът няма да те спаси от изоставяне, от още грешки в бъдеще, от това да си ходиш все бременна и сама, без пари, издръжка или с мизерна такава, без да можеш да дадеш добър пример на децата си и да ги научиш на нещо.

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 09:18 от Tanya Valcheva

# 400
Пръстени, предложения, празни приказки. Раждаш толкова деца, колкото си сигурна, че можеш да отгледаш самостоятелно или с помощ от сигурни близки хора като майка и баща, поне до пълнолетие. И поне да осигуриш базово оцеляване-храна, покрив над главата и да го пратиш на училище. Не всеки прави такива сметки и затова съществуват подобни теми. Авторката поне трябва да намери сега приемлив изход от ситуацията. Най-доброто постижение до момента е, че се държи за децата си и няма намерение да спасява само собствения си задник. Това ми дава надежда, че някак ще оцелеят заедно.

# 401
Ън, хората са различни. Не всеки има капацитета да направи подобни сметки и да разбира отговорността, която е дългосрочна.

# 402
  • Melmak
О, Невена, аз толкова те чета ама съм изпуснала карибския ти мъж. Много са готини карибците, вайбът, който носят е един път.
Винаги ме е впечатлявало това, че са супер религиозни католици ама иначе 10 деца, извънбрачни, от различни жени, днеска обича една, утре друга. Не казвам, че мъжа ти е такъв, разбира се, но самата им култура не изключва такова поведение. В тоя регион са много самотните майки. Иначе за красота са…. Тоопп, бяхме в Куба и Доминикана, ми ако нямах мъж, сигурно щях там да заживея. 😁😁😁😁😁😁😁😁

# 403
Бе, покажете някой топ екземпляр, че да добие човек представа. Като Джейсън момоа ли са масово?

# 404
Напълно съм съгласна с мнението на Таня. Пръстенът не те спасява, особено ако нямаш стабилен и надежден човек до себе си. Бракът помага само ако човекът до тебе е надежден и отговорен. Тогава дори в случай на раздяла/развод, може да се очаква, че ще се грижи за децата си от брака, ако ги има.

В случая бившият партньор на авторката очевидно не е такъв – тя пише, че е алкохолик и ги е биел. Ако бяха сключили брак, можеше да имат продължителен и тежък развод, а не е изключено господинът да има и някакви дългове, които и тя да трябва да изплаща. Добре, че поне не се е оженила за него. Иначе щеше да си докара още по-големи проблеми в и без това нелекия си живот.

Сега и с този партньор да внимава. Може пък да се окаже надежден и отговорен човек.

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 14:45 от Radilena

Общи условия

Активация на акаунт