Медицина или АМВР

• 3 436
  • 81
  •   1
Отговори
# 45
Права е Беллора!
Момиче,не прави тази глупост да се откажеш от нещо стойностно и да го замениш с неясна мечта, която дори не си убедена,че ще ти хареса!

# 46
Това е някакъв фишек! По скоро иска да се похвали, че учи медицина ( съмнително), че и с шестици първи курс ( още по съмнително). И вие се вързахте и се надпреварвате да давате съвети 😀

# 47
Завърши медицината, ако можеш. После можеш да специализираш, ако все още те влече.
Половинката се колебаеше между археология и медицина. В крайна сметка завърши и двете, но избра само едното като професия. Понякога човек си намира призванието по-късно от наборите си.

# 48
колко време се учат и двете ?

# 49
  • Варненска клюкарка
ivo ivanov2 как си направи такъв извод? Един куп теми има в подфорума в които студенти по медицина имат колебания и все ще се намерят някакви да ги обвиняват във всякакви грехове.  Четеш темата за медицинските университети, но не си разбрал, че първите 2 години често успехът е отличен. Цели страници сме изписвали за стипендията за успех.
Няма нищо толкова необичайно в това човек да се съмнява дали е на мястото си, но решенията след толкова усилия не трябва да са плод на емоции, неясни желания и съвети от хора нямащи си идея ни от едната, ни от другата специалност, а да се обмисля добре с много разум и по-малко чувства.  Два пика има с повече колебания - след първата година  и особено в началото на третата, когато тръгват по болници и разбират, че не е като по филмите.

колко време се учат и двете ?
Медицина 6,5 г. + 4-5 г. специализация. За другото не знам.

# 50
Ами голямо учене . Ако има възможност човек защо не?

# 51
Това е някакъв фишек! По скоро иска да се похвали, че учи медицина ( съмнително), че и с шестици първи курс ( още по съмнително). И вие се вързахте и се надпреварвате да давате съвети 😀
Simple Smile
За Вас може да е съмнително, а за мен не е проблем да Ви изпратя снимка на студентската си книжка, че да изчезне съмнението Ви.
Благодаря на всички за искреното мнение и съветите. В крайно сметка не е взето категорично решение- бях в академията, защото до последно не можех да реша, там се изненадаха, не са имали такъв случай и също ме посъветваха да си помисля, та така имам време да “помисля” до 15 септември - имам си мястото в академията, но не съм се отписала от медицината.

# 52
Не си ли на стаж след първи курс? Ако това ти помогне да се ориентираш поне малко в същността на професията. Дъщеря ми много й хареса на стажа, влиза и в няколко операции.

# 53
Според мен избери АМВР. Още от малка си виждала баща си и си свикнала с униформата , нормално е да искаш и ти да бъдеш такава. Въпреки че като малки деца , идеализираме родителите си , като големи възрастни хора този идеал полека лека избледнява. Но щом в теб се е породило някакво чувство на колебание , опитай. Винаги има път назад, ако не е твоето. Но имай предвид , че в Академия има режим на излизанията, става се рано, спи се малко и въобще прилича на казарма. Физическото изтощение е голямо.

# 54
Stih4eto, това е било Академията преди 40 години. Сега е нищо общо с това.

# 55
Не ги слушай! Честно, не си представям интелигентен човек дори да си помисли да избере Академията, освен ако няма психични отклонения.

# 56
  • Пловдив
Не ги слушай! Честно, не си представям интелигентен човек дори да си помисли да избере Академията, освен ако няма психични отклонения.
Така ами. Авторке, слушай постовете, от които струи интелигентност.

# 57
Не мога да се съглася с теб, братовчедка ми завърши миналата година Академията , мога да споделя впечатления от първо лице, въпреки че тя завърши Пожарна и аварийна безопасност. Имам наблюдения и над курсанти във военните училища.
Stih4eto, това е било Академията преди 40 години. Сега е нищо общо с това.

# 58
Не си ли на стаж след първи курс? Ако това ти помогне да се ориентираш поне малко в същността на професията. Дъщеря ми много й хареса на стажа, влиза и в няколко операции.
Нямам задължителен стаж, при нас стажът става задължителен след 3-ти курс. Иначе си го мислех като вариант, за да видя в реална среда как стоят нещата, но то пак е късмет в каква болница ще попаднеш и на какви хора - може да има и обратен ефект, знам ли..

# 59
  • Варненска клюкарка
Когато взимаш решение имай предвид, че в първи курс още никаква медицина не си видяла.

Общи условия

Активация на акаунт