Аз когато проучвах миналата година, нещо не го направих качествено и така и не намерих ферибот, който да ме удовлетворява като часове за разходка до Хидра и Спецес.
Затова се решихме да отделим един ден за организирана екскурзия.
Бяхме с Pegasus Cruises, като в началото на септември имаха турове 2-3 пъти в седмицата. Корабът е с капацитет 500 човека и беше доста пълен. Имахме 3 часа на Хидра и 2 часа на Спецес. На плаж не сме ходили, а обикаляхме в самите градчета, докъдето ни стигнат силите. Тръгва се от Толо, но докато излезне от залива и стигне до Хидра, минават 3 часа, което е недостатък. Между Хидра и Спецес не помня колко време плавахме, но беше по-дълго от предвиденото, защото имаше силно вълнение и много големи вълни. Толкова силно се лашкаше кораба, че нямаше шанс да останеш прав. На много хора, включително и на мен, ни стана много лошо. После между Спецес и Толо морето беше отново спокойно. Като цяло ни хареса обиколката, но се губи много време в път. Ако един ден отида отново, то бих го направила в отделни дни, с ферибот, а не организирано.
Иначе единия ден ходихме и до Порос, с колата, там много ни хареса разходката.
Допълвам се за крепостта над Нафплио. Ние се качихе с колата, че иначе ще пукна по стълбите (много лесно се задъхвам). Трябва да се има предвид работното време, защото спират да пускат хора вътре може би 30-40 минути преди да затворят. Ние първата вечер не го знаехме и ни върнаха. На следващата вечер отидохме по-рано. Крепостта е голяма и човек лесно се заплесва
Около 15-20 минути преди затваряне, служителите започват да свиркат на едни свирки, за да знаят хората и да започнат да се ориентират към изхода.