На море в Гърция 2025 - II

• 41 742
  • 762
  •   1
Отговори
# 690
Добро утро от Северна Гърция Laughing
Ние сме на Авдира/Миродато не знам вече коя поредна година. Плажът е прекрасен, а на дългата свободна зона никога не е било претъпкано, има място за всички. Което не мога да кажа за зоната на баровете /3-4 поредни са, като между всеки два има малко свободна зона - и тези зонички, и баровете, са пълни. Във водата все едно ври от хора. Но съвсем малко в източна посока, пред вилите, е рай Heart

Понеже преди няколко дни попитах тук за отзиви за ресторант Архо(н)диса на Тасос /от книгата на Кр.Бакън/, все пак да кажа две думи. Отидохме на еднодневна разходка до острова, обиколихме го. Ресторантчето е много приятно /като се изключат нахалните оси/. Хапнахме превъзхидно ярешко + стандартните тиквички, калмари, риба. Препоръчвам го заради хубавата гледка :
Скрит текст:

Точно под мястото има малко скалисто плажче -може да се съчетае с хапването Simple Smile

И с благодарност за всички, които споделят впечатления тук - черпя ви с тези задушени калмари с чесън и бяло вино, които приготвих снощи, бяха разкошни Heart
Скрит текст:

# 691
  • София
Тази година в социалните мрежи е нещо страшно с разкази за чадъри по 100 евро... задължителни резервации за барове и плажове, задължителни консумации.... Нещата много се промениха от две години. Очаквам сериозен спад към Гърция.

Дано сте права, ще чакам с нетърпение спада Smiley

Много благодаря за предложенията от къде да купим зехтин тази година в района на Евия, отбелязах си ги на картата Blue Heart

За фериботни билети с намаление не съм чувала/чела освен за Корфу, иначе бих се възползвала с удоволствие.

С носталгия си разглеждам снимките от миналата година и нямам търпение вече.

# 692
Здравейте! Много хубав разказ, може да го постнете и в Тасос-ката тема 😍 След препоръка тук за плажовете между Керамоти и Фанари, ги разгледах и Миродато е един от тях. Тъй като е на 50 минути (60 км) от Кавала, малко се притесних, като казвате, че е пълна организираната част (няма как да сме на свободната). Имате ли наблюдение до какъв час трябва да отидем, за да си намерим места (3 шезлонга)? Става въпрос за началото на септември, но предполагам, че пак ще е пълно. Ние си предпочитаме да излизаме през Маказа, така че когато тръгваме за Кавала, си мисля да отидем директно на плаж и може би тогава ще се ориентирам по-добре.
Скрит текст:
Добро утро от Северна Гърция Laughing
Ние сме на Авдира/Миродато не знам вече коя поредна година. Плажът е прекрасен, а на дългата свободна зона никога не е било претъпкано, има място за всички. Което не мога да кажа за зоната на баровете /3-4 поредни са, като между всеки два има малко свободна зона - и тези зонички, и баровете, са пълни. Във водата все едно ври от хора. Но съвсем малко в източна посока, пред вилите, е рай Heart

Понеже преди няколко дни попитах тук за отзиви за ресторант Архо(н)диса на Тасос /от книгата на Кр.Бакън/, все пак да кажа две думи. Отидохме на еднодневна разходка до острова, обиколихме го. Ресторантчето е много приятно /като се изключат нахалните оси/. Хапнахме превъзхидно ярешко + стандартните тиквички, калмари, риба. Препоръчвам го заради хубавата гледка :
Скрит текст:

Точно под мястото има малко скалисто плажче -може да се съчетае с хапването Simple Smile

И с благодарност за всички, които споделят впечатления тук - черпя ви с тези задушени калмари с чесън и бяло вино, които приготвих снощи, бяха разкошни Heart
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 11:29 от anmasu

# 693
  • В полите на Пирин планина
През септември сме ходили на Миродато и чак толкова препълнен на бийч баровете не е бил. Имаше хора, но ако не държите да сте точно на първа линия, се намират шезлонги.

# 694
О, никак не държа, не ги и предпочитаме, дори когато са свободни. Много Ви благодаря!
През септември сме ходили на Миродато и чак толкова препълнен на бийч баровете не е бил. Имаше хора, но ако не държите да сте точно на първа линия, се намират шезлонги.

# 695
Всъщност са претъпкани предимно петък, събота и неделя. Днес е различно, много по-спокойно е. Септември не сме идвали, но може би по почивните дни около 6-ти ще е пак пълно, а по-нататък, след 15-ти би трябвало да е по-спокойно.

# 696
  • София
За фериботни билети с намаление не съм чувала/чела освен за Корфу, иначе бих се възползвала с удоволствие.
Има. Тази година хванахме 30% намаление на Северноегейските линии. Купихме от Кавала към Лесбос и Хиос, но има и от Солун. Би трябвало все още да важи. Намалението беше до края на сезона.

И за други промоции съм чувала, макар и да не съм се възползвала.

# 697
А аз моля за препоръки за плажове и добри заведения на Атон. Ще нощуваме в Неа Рода. Искам да видим възможно повече места, както и препоръки за круизи и около ръкава и до островите.

# 698
Аз гледах круиза до Амулиани/Амуляни (и двете изписвания се срещат). Ходила съм преди 12-13 години на Халкидики и дори най-обикновените плажчета на Касандра и Ситония бяха много приятни. Ще чета с интерес за Атон Simple Smile
А аз моля за препоръки за плажове и добри заведения на Атон. Ще нощуваме в Неа Рода. Искам да видим възможно повече места, както и препоръки за круизи и около ръкава и до островите.

# 699
Освен до Амулиани (редовен ферибот от Трипити, на 1-2 часа, желателно е с колата), може да идете с водно такси до Магарешките острови. Тръгва от Уранополи. На сушата най-добрият ви плаж е Комица, колкото по-близко до границата на монашеската държава, толкова по-добре.

Новият ресторант от по-висок клас в района - на пристанище Йерисос. https://maps.app.goo.gl/BHU8j1MZi2qavTEm9
Тук доста се хвали Критикос, но за мен той е средно качество на по-високи цени от другите наоколо.

# 700
Почивахме на Миродато преди две седмици,най западния бар е най спокоен . Дори в събота и неделя сутрин към 9.30-10.00 ч. бяхме първи .

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 13:22 от medlab

# 701

Врахос, сутрин преди да нахлуят македонските племена 😝 По въпросът с хапването в Неа Рода пробвайте Молос, всички сядат там, а таверните в съседство стояха празни, поне началото на юли беше така. Иначе си заслужава. На идване насам спряхме в таверната с мръвките в Анилио, https://maps.app.goo.gl/3Hcre2vpqvBx9qui8?g_st=ipc. Първо се загубихме три пъти в търсенето й, мапса тотално превъртя играта там в тези наклони 😀 Накрая я открихме де, към 12 май бяхме първите пациенти за деня, собственичката нещо беше кисела, но изведнъж и дойде настроението. Контосувлито беше умопомрачаващо, а цените… срам ме е да кажа, че двама с 8г госпожица обядвахме за 20 € 😄.

# 702
  • Пловдив
На мен град Анилио ми е по път към Йоанина, така че с удоволствие ще се отбием в тази таверничка. Много благодаря за споделянето. Запазих координати, но може и ние да се завъртим веднъж дваж...

# 703
Наистина пътят до Анилио е стресиращ, но на фона на комерса в Мецово е отличен избор. Радвам се, че ви е харесало и сте преодолели травмата от серпантините, Sandstorm Simple Smile. Между другото ние по подобен начин я открихме - загубихме се в Анилио при слизане до Мецово по тъмно.
То в това село има още две таверни с (още по-)висок рейтинг, които вероятно си заслужават пробването, но са още по-нагоре в сокаците.

# 704
За мене посока е само "щом виждам Витоша, е юг" 😬😑 така че ако се сетите за име, ще е супер, за да не гадая дали сме на правилния запад 😬 От темата разбрах, че най-посещаваната от мен част на Гърция, е северната.
Почивахме на Миродато преди две седмици,най западния бар е най спокоен . Дори в събота и неделя сутрин към 9.30-10.00 ч. бяхме първи .

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 16:09 от anmasu

Общи условия

Активация на акаунт