Отговори
# 1 380
Най-голямата простотия тази година не дойде от МОН, като изключвам промените в закона.
Дойде от МК, които накараха децата да ходят на три поредни четиричасови изпити по рисуване почващи от осем сутринта.  Като същите деца са ходили и на три НВО преди това. И после влачат класирания с месец. Ето това е вече прекалено. Но мина незабелязано, защото всички са вторачени само в МОН
И хората не смеят да насолят подобаващо, защото не се знае, знае ли се. Аз ако съм, мине ли кампанията, ще ги спукам от писма.

# 1 381
Странно защо трябва да се пише до МОН...там не работят ли все експерти Joy... не мислят ли..не гледат ли...не знаят ли...че се налага друг с имейл да им показва и казва кое що и как да стане и да се направи...размишлявам си просто.

# 1 382
  • София
Аз докато си чакам класиране и влизам в infopriem по няколко пъти на ден, взех да ровя из минималните балове за прием отново, и ме мъчи един въпрос. След като в НПМГ няма квоти, защо има посочени различни минимални балове за паралелките с природни науки? Недоумявам. И кой минимален бал е верният: за младежи или за девойки, щото разликата е цели 3 точки. В СМГ всички минимални балове съвпадат и за двата пола. Та си мисля има ли или няма квоти за прием в паралелките с природни науки в НПМГ? Дали някой знае?

# 1 383
За мен идеален вариант щеше да бъде НВО-тата през май, дипломи и излизане на първо класиране - в последния учебен ден. Второ и трето класиране досега да са приключили, вместо да убиват половината ваканция на децата. Да не споменавам, че и никакъв смисъл не видях да ги държат на училище чак до края на юни, още май месец покрай многото почивни дни залезе учебния процес.

# 1 384
Те са само за сведение. Минималния е по-малкия, без значение момче или момиче.

Аз докато си чакам класиране и влизам в infopriem по няколко пъти на ден, взех да ровя из минималните балове за прием отново, и ме мъчи един въпрос. След като в НПМГ няма квоти, защо има посочени различни минимални балове за паралелките с природни науки? Недоумявам. И кой минимален бал е верният: за младежи или за девойки, щото разликата е цели 3 точки. В СМГ всички минимални балове съвпадат и за двата пола. Та си мисля има ли или няма квоти за прием в паралелките с природни науки в НПМГ? Дали някой знае?

# 1 385
  • ту тук, ту там
Аз сега си мисля - ако всички момичета с по-висок бал от дъщеря ми, решат да пуснат на 1-во желание точно нейната паралелка? Scream Изобщо както бях супер спокойна, гледайки миналогодишните балове, така това чакане взе да ми прокарва неприятни мисли....

Ох, същото е при мен. Уж все постижими паралелки сме писали и пак си викам ами ако нещо се обърка, ако ние нещо сме се заблудили с реденето… по сто пъти проверявам да не сме сметнали погрешно бала, сверявам с прогнозите… изобщооо… уж съм спокойна, не давам зор за класиране, ама ей тези неща горе друго казват! 🫣

# 1 386
Странно защо трябва да се пише до МОН...там не работят ли все експерти Joy... не мислят ли..не гледат ли...не знаят ли...че се налага друг с имейл да им показва и казва кое що и как да стане и да се направи...размишлявам си просто.
Експерти, които получават пари за това. Без грам мисъл.и при условие, че имат време, спокойно да помислят за такива подробности. Иначе децата трябва да владеят четене с разбиране, да мислят за най-малкия детайл в задача или за всяка запетая, за да вземат заветни 2 точки. Деца, работещи под стрес и при тиктащ часовник.

# 1 387
  • София
Децата притесняват ли се или са спокойни и си карат ваканцията. Ако те са добре и не се вълнуват много от класирането, всичко е наред. Майките в бг мамата все ще намерят за какво да треперят, а и някои татковци😃. И поезия се роди от седмокласните мъки на родителите,🤣 Ще каже човек, че те ще учат още 5 години на ново място, а не децата.

# 1 388
Има деца, които са на ръба между желани и нежелани паралелки, дали се притесняват ?
Има родители които се филмират, нищо, че до оняден са били спокойни. Но пък при наличие на немалко неизвестни кой какво ще предпочете, дали този стрес не им идва вповече ?
Типично по нашенски, всеки си гледа от неговата камбанария и не може да погледне по-далече от носа си.

# 1 389
Скрит текст:
Най-голямата простотия тази година не дойде от МОН, като изключвам промените в закона.
Дойде от МК, които накараха децата да ходят на три поредни четиричасови изпити по рисуване почващи от осем сутринта.  Като същите деца са ходили и на три НВО преди това. И после влачат класирания с месец. Ето това е вече прекалено. Но мина незабелязано, защото всички са вторачени само в МОН
И хората не смеят да насолят подобаващо, защото не се знае, знае ли се. Аз ако съм, мине ли кампанията, ще ги спукам от писма.
Ейприлче, изобщо не е незабелязано... изживяхме си го. Не съм мрънкала, детето също не мрънка. Викингът ми е боец! На последния изпит едва го изпратих.. много, много го молих.. само ми каза "Мамо, адски съм уморен, нищо няма да направя.." Е, направи детето. Колкото толкова. Резултатите излязоха бързо. Чакаме второ, пето, и найсто класиране с вярата, че ще влезе НЯКЪДЕ.. при него е трагедия.. Но от сърце му стискам палци да стане фотограф и да си щрака насам, натам... за металист няма да се класира и на осемдесето класиране, душицата мамина...

# 1 390
Кой ги знае и тези експерти какви са парашутисти. И като знаем системата у нас- навсякъде...а вие тук се драчите, що някой си не мисли, не поема инициатива и т.н. Ама на кой му дреме изобщо...🤔 Траги- комично е вече и наивно да мислим, че концепцията им е ЗА деца и родители. Въпреки това смятам, че има хора, които бачкат и сега там.
Ако определят 15.06 за край на учебната година нали се сещате, че децата мислено ще са ваканция от края на май, затова я, по- дълга година, за да не се отпускат толкова рано учениците.
Аз тази година съм я писала такава- "седмокласна"- чаках точките, за да започна търсенето на резервация за море. Та, както съм от нетърпеливите хора, така- сега си чакам кротко. Много зависи от нагласата.

# 1 391
Ами има деца, които се притесняват, да. Моята не е от тях, защото е потънала в нетфликс и не знае кой ден е. Вчера само ме пита, кво става, но така само да поддържа разговор, докато измине пътя от стаята си до хладилника и обратно

# 1 392
Едно намигане към всички нетърпеливи мами:
"Бастилията ще падне в деня, който ѝ е писано"

# 1 393
Хората сме различни, да заклеймяваме някого, само защото чака резултатите и се притеснява е тесногръдо. Има хора на които не им пука, такива, които ще се запишат директно в паралелката от първо класиране, играещи до последно и такива, които ще рискуват и на трето и четвърто класиране. Всеки знае собственото си положение.
Аз някога чакайки класирането в университет направих първата си мигренозна криза. Та не е хубаво да обобщаваме, кой колко се притеснява и защо го прави.

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 15:22 от ~Боряна~

# 1 394
Моят си кара ваканцията и хич не пита какво става...толкова от него.

Приела съм, че ще се случи каквото е писано и дано да е за добро.

Приела съм също, че големи надежди за "елитно" обучение няма да влагам, а ще си подготвям детето паралелно с учители, които съм избрала лично, на частно, както е било до сега и които ще добавят стойност на детето. Ако и в училище има такива, добре дошло.

Мур, така е за носа. Ама какво може да направим. Ето и сега, въпреки че във връзка с промените на Закона, докато течеше обществено обсъждане са подадени много становища против, няма да се случи нищо. В момента в Парламента си минава всичко и това ще мине...
И си казвам, спасяване по единично. Винаги е било така при нас, народопсихология ли е, що ли е!

Общи условия

Активация на акаунт