Цистит - традиционно и алтернативно лечение. Тема 13

• 5 746
  • 170
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте!
Искам да помоля за съвет/препоръка.
Имам 3 деца, най-малкото вече е на 2. В последната една година изолирам около 5-6 пъти ешерихия коли 10 на 5. Всеки път всичко се повтаря. Стерилна урина, антибиограма, антибиотик, и малко след като го спра и хоп- пак се започва. Последните два пъти го свързвам с цикъла- идва ми и се започват симптомите.
Вагиналния секрет е чист.
Досега съм пила: монурал, сефпотек, зефацет, фуролин и сега започнах нутроксолин, но доста ми се гади.
В търсене съм на доктор, който да ми помогне да излекувам това гадно нещо, защото вече започвам да се отчайвам.
Благодаря ви!

# 136
Здравейте.
След година на пиелосептил ,съм с бактериий резистентен на него.Обмислям след аб да стоя на хипрекс.
Някой знае ли дали това е турския еквивалент?

# 137
Happy1, ужас, съчувствам ти и при мен така започна всичко. Запиши се при Елена Маринова, аз много късно я открих. Вероятно не ти назначават опашка и ваксина после.

# 138
Здравейте, започнах лечение с Калимин по повод остатъчната урина ( около 100мл), и още от първата половин таблетка забелязах подобрение на струята. Ден 5 - Все още имам дразнение все едно остава нещо, но е съвсем малко. За съжаление честото ходене си го има.  Дали физиотерапията ще подпомогне допълнително нещата?
Може ли някой който е успял да намали задръжката на урина, да сподели малко от своят опит.
Записала съм си час при доц. Халачев относно този проблем, понеже причината все още не е установена. 5 дена след 2 курса антибиотик, урината е стерилна и се чудя дали да не започна нитроксолин или нитрофурантоин за всеки случай.

# 139
Здравейте, започнах лечение с Калимин по повод остатъчната урина ( около 100мл), и още от първата половин таблетка забелязах подобрение на струята. Ден 5 - Все още имам дразнение все едно остава нещо, но е съвсем малко. За съжаление честото ходене си го има.  Дали физиотерапията ще подпомогне допълнително нещата?
Може ли някой който е успял да намали задръжката на урина, да сподели малко от своят опит.
Записала съм си час при доц. Халачев относно този проблем, понеже причината все още не е установена. 5 дена след 2 курса антибиотик, урината е стерилна и се чудя дали да не започна нитроксолин или нитрофурантоин за всеки случай.
Нитроксолинът не знам на някого да е помогнал. Виж нитрофурантоинът да. Най-добрата опашка е с него.

# 140
И аз съм за пиелосептила ,въпреки че развих бактерии резистентни на него.
Може ли някой да сподели опит с хипрекс.От къде си го доставяте?
Миа?

# 141
Здравейте, започнах лечение с Калимин по повод остатъчната урина ( около 100мл), и още от първата половин таблетка забелязах подобрение на струята. Ден 5 - Все още имам дразнение все едно остава нещо, но е съвсем малко. За съжаление честото ходене си го има.  Дали физиотерапията ще подпомогне допълнително нещата?
Честото ходене се дължи на Калимина, той действа като постоянно възбужда мускулите на пик. мехур за да се изпразва, за това се изписва за да възстанови функцията. Редактирах поста, извинявам се, недочетох, че сте 5 дни след лечение, аз гласувам също за нитрофорантинон.

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 22:00 от Десислава431

# 142
Момичета аз започнах нитроксолина по схема
15 дни 3 х 1
15 дни 2 х 1
15 дни х 1
Дълга опашка ама върши работа
Страшните болки и позиви на уриниране понамаляха , вече са търпими.
А, съм на ден 3
Имах чувството че умирам , сякаш имам жива рана ниско долу до срамната кост и пулсация сякаш имах контракции. Много гадни болки.  Също така включих хомеопатия. Сарсапарила, Туя и Сепия 9CH
3 пъти х 3 от всяко за деня.
Още след 1 час болката намаля специално от нея , поне при мен.
Иначе не можех да стоя , потях се от болки и усещах сърцебиене. Много неприятно възпаление.
Вероятно се касае за уретрит на изхода на уретрата, но няма толкова добър лекар да го установи.
За момента е това, хомеопатия , нитроксолина по схема и билка мечо грозде и златна пръчка.  Наливам се по цял ден и държа максимално пълен мехура , така усещам когато се издува и пълни, че болката изчезва
Успех

# 143
Здравейте на всички, виждам, че сте доста активни и реших и аз да споделя моя проблем. Преди около 3 месеца започна едно чувство на недоизхождане по малка нужда, сякаш след като отида до тоалетна веднага след това пак ми се ходи. Ходих на гинеколог - излезе ми гарднерела, която излекувахме и 3 месеца ще си слагам гинофилус. Досега съм пуснала 3 стерилни урини, една разширена - няма развитие на бактерии. Правихме PCR за уреаплазма и микоплазма - отрицателно. Изписа ми да изпия 4 монурала, изпила съм уросилвър, уробиотик, урогард, сега пия буконокс. В последната ми нормална урина излязоха масово урати. Ходих на уролог, според който няма нищо притеснително и най-вероятно е някаква остатъчна инфекция, не ми изписа никакво лечение.
Това чувство обаче ми остава. От какво може да е, гинеколожката ми каза, че може да е интерстициален цистит, който се лекува много време и трябват да се пият постоянно добавки и пробиотици. Вече не знам какво да правя. Чувството е на тежест и сякаш отново ми се ходи след изхождане. Нямам парене и т.н.

# 144
А остатъчна урина имаш ли ?
Урофлоуметрия правена ли е?

# 145
Здравейте, как се лекува цистит без антибиотици причинен от бактерията Стафилококи? Някой имал ли в такъв проблем? Някой може ли да ми каже дали има някакви билкови таблетки които подтискат растежа на Стафилококи във влагалището?

# 146
Здравейте, може ли някой който е ползвал Калимин да сподели своят опит. Пия го вече една седмица, някои дни отново съм доста зле с уринирането, а други е по-лесно. Чувството за недоизпразване си остава, но в различна степен. Много съм притеснена откакто ми установиха задържането (около 100мл). Търсих много информация, и до колкото виждам няма лечение, ако това лекарство не помогне. Четох за поставяне на катетри в домашни условия, но не са ли опасни точно за хора с чести инфекции?
Отчайвам се..

# 147
А остатъчна урина имаш ли ?
Урофлоуметрия правена ли е?

Не е правена. Ако отида веднага след това нямам какво да ходя.

# 148
Настасия,има и по-съвременни медикаменти от калимин ,но  иска и време.
Има и физиотерапия ,има и определени упражнения и пози при уриниране.Но ако намериш някой да задълбае и за конкретна причина дали е в мехур,сфинктер ,уретра/ обструкция,стриктура, неврогенен мехур...
Израелските уролози препоръчват еднократни катетри ,поне веднъж дневно за изхвърляне на остатъчната.Винаги има риск от инфекция.Но имаш още много възможности.
Блонди ,ехографски се гледа дали изпразваш целия   мехур.

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 19:20 от sun sea

# 149
  • Благоевград
И аз съм за пиелосептила ,въпреки че развих бактерии резистентни на него.
Може ли някой да сподели опит с хипрекс.От къде си го доставяте?
Миа?

Сън, здравей!
Това което си дала като снимка, мисля че е турският вариант, поне активната съставка е същата. На мен два пъти ми донесоха от Дания, но е доста скъп, над 100лв, и аз съм склонна да пробвам турския вариант. Иначе има и онлайн аптека, която доставя от Дания, но с доставката идваше май към 150лв. Аз имах цели 10 месеца без инфекция, благодарение само на него. Не знам какво стана, та спря да ми действа, оттогава два пъти завъждам бактерии  и се отчаях. Пих 10 дни Нолицин, сега съм 17 дни  на Пиелосептил по моя воля. Би ли ме посъветвала колко време да продължа да пия Пиелосептила? Мисля след това да го пия само по 2-3 дни след секс.

Общи условия

Активация на акаунт