Пазаруване от Емаг тема 4

• 10 003
  • 232
  •   3
Отговори
# 210
  • 1st floor
Как се организира връщането към Емаг, ако съм получила пратката в кутия на Easybox? Пак ли там се носи?
Аз връщах обратно към Easybox. Като генерираш връщане на сайта на Емаг, ще ти дадат код за бокс. Беше доста по-лесно, отколкото да чакам куриер.
Да, точно така стана. Даде опция да избера куриер или бокс. Избрах бокс и генерира код.
Благодаря на всички за отговорите!

# 211
  • София
Здравейте, влизам с въпрос. Рядко пазарувам от Емаг и ми е странно малко. Миналата седмица поръчах гофретник, не ми е спешен, платен е с карта предварително. След 2 дни ми анулираха поръчката, без обяснение. А все още е наличен на сайта, от същия търговец. Поръчах го втори път като дадох плащане при получавато, на кутия. Сега не знам кога да си чакам парите, ще дойде ли втората поръчка?? Няма телефон за връзка? Каква им е практиката?

# 212
Скоро имах зае*на пратка някъде в Еконт и писах на емаг през изкуствения интелект в работно време. Прехвърлиха ме на жив човек и на следващия ден пратката беше при мен.
Така че пиши на 'ема'
Здравейте, влизам с въпрос. Рядко пазарувам от Емаг и ми е странно малко. Миналата седмица поръчах гофретник, не ми е спешен, платен е с карта предварително. След 2 дни ми анулираха поръчката, без обяснение. А все още е наличен на сайта, от същия търговец. Поръчах го втори път като дадох плащане при получавато, на кутия. Сега не знам кога да си чакам парите, ще дойде ли втората поръчка?? Няма телефон за връзка? Каква им е практиката?

# 213
От външен търговец ли поръча?

# 214
  • София
Поръчах препарати преди Коледа и пратката беше разделена на 2. Едната част дойде - препаратът е сгрешен, но... нищо. Другата част обаче се забави доста и днес погледнах какво става - пратката е анулирана и върната в Румъния, защото била в лошо състояние. Предплатена е пратката - трябва ли да правя нещо или ще ми върнат парите?
Доставка - Sameday чрез easybox.

# 215
ще върнат парите автоматично щом стигне при тях

# 216
Имам проблем,днес рових в приложението и не намерих отговор.
Когато се опитам да потвърдя телефонния си номер към акаунта си ми излиза това .

Имам единствен профил в емаг ,друг не съм имала. Евентуално предишен собственик на телефонния ми номер ? Може би от 15 години съм с този номер,то имаше ли емаг преди това?

# 217
Внимание преглеждайте си пратките! Много сме разочаровани! Оказва се, че Emag са нелоялни! Продават и стоки, които са повредени по време на митнически контрол (конфискувани), което след освобождаване не е незаконно, но е обвързанo със строго специфични правила за освобождаване и информиране на купувача, което те крият. Дъщеря ми вече два пъти поръчва една и съща дреха, повредена по един и същи начин на едно и също място, и съседа ни които е в системата ни "отвори очите".  Hе преглеждамe пратките, защото cмe клиенти от 12 години и имамe доверие, което се оказа грешка. Върна им стоката, а парите изобщо не върнаха. 190 лв на вятъра, защото никой орган не контролира online търговията в България.

# 218
Подайте жалба към Комисия за защита на потребителите. Много хора сме подавали жалба вече.
Също може да пробвате да направите чарджбек през банката, ако сте платили с карта.
И в двата случая трябва само са напишете един подробен имейл какво се е случило, да прикачите доказателство, че сте върнали стоката с дата (предполагам, че имате бележка от куриер), каквото сте предоставили на емаг като снимки, кореспонденция, която имате с тях.

# 219
Няма как да знаете кога и как е повредена стоката. Чак пък конфискувани стоки при митнически контрол е преувеличено..
Вероятно поръчката е от външен търговец. Ако са отказали връщане на парите - пишете на Емаг. Колега имаше такъв казус скоро, върнаха му парите от Емаг.
Ако няма резултат - жалба в съответната институция.

# 220
Оказва се, че Emag са нелоялни!
Искаш да кажеш външен търговец, който продава в eMAG.
В тази връзка кой е търговецът? Линк към продукта? Каква е повредата на дрехата?

# 221
Не е външен! Cлед 1 горчив спомен от marketplace преди 10 г., от marketplace не взимаме, a винаги поръчваме c предлаган и доставка Emag. И да! Не е тайна, че нелегална стока на доказани марки, както и ментета се конфискува и дефектира от митнически контрол за да не се продава и за да не се препълват митническите складове,  a след време конфискуваната стока се освобождава чрез търг за жълти стотинки.

# 222
Стоката се товари от склад в Букурещ и се кара до разпределителния център в Русе. Там вече по области се преразпределят пак.
Няма такова нещо пратките на Емаг да минават на митница. И двете държави са в ЕС, и в Шенген.
 Най-вероятно това, което сте поръчала е на външен китайски търговец, което като е пристигнало в Букурещ е минало митница.
 Също така споделям, че най-вероятно не сте забелязала, че е външен.
Водещ критерии е цената. Може да си направите експеримент. Добавям в количката например кафе капсули за 10 лв предлагани от Емаг.
На Емаг се изчерпват. В количката ми седи същия артикул, но вече е на друга фирма и с 2 лв по-скъпо.
При вас вероятно на Емаг се е изчерпало и системата ви е предложила същия артикул, но от външен.

# 223
Не е външен! Cлед 1 горчив спомен от marketplace преди 10 г., от marketplace не взимаме, a винаги поръчваме c предлаган и доставка Emag. И да! Не е тайна, че нелегална стока на доказани марки, както и ментета се конфискува и дефектира от митнически контрол за да не се продава и за да не се препълват митническите складове,  a след време конфискуваната стока се освобождава чрез търг за жълти стотинки.
Линк към продукта не даде. Скрийншот на поръчаното ще покажеш ли?
Митницата не поврежда фалшивите продукти, а ги унищожава. Оригиналните защо да ги конфискува? Не ги.
Казваш, че не са ти върнали парите. Кога върна  двете пратки? Какво стана след като се свърза с eMAG? Досега винаги са връщали парите. И след като първата е била дефектна, не е ли логипно втората да я прегледаш?

# 224
А вие ЧревоУгодник, откъде знаете че не са поръчани наведнъж?! Да не би да сме кореспондирали във връзка с рекламациятa? 🤔 Освен това, как се унищожава 12 тона контейнер (да не е само 1), унищожават стоката, но не всичкaтa, взимат си на кой каквото хареса и накрая след година, две пет, освобождават контейнера чрез търг и ако никой не го купи горят стоката. Bижте, aз предупредих за нечиста търговска практика, но може би сбърках съжалявам.

Общи условия

Активация на акаунт