Работа, CV-та, HR-и, съвети - 100

• 24 908
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Просто им кажи, ние също я имаме тази клауза, но никой не са спрели да си прави страничен бизнес.

# 121
  • София
Стандартна клауза е. Ако дейността няма общо с тази на фирмата ще ти подпишат разрешение.

# 122
Здравейте, аз продължавам да стоя на работа, на която всичко много ми харесва - задължения, екип, местоположение, хоум офис. Но не и заплатата Joy Имам обаждания от фирми, където парите са повече, но или офисите им са на милиони километри, или работното време не ме устройва, или всичко ме устройва, но малко не достига, за да вземат точно мен Pensive Та, до тук направих два тура с подаване на Си Ви, сега съм в лятна пауза. Да видим на есен.
Не ми се занимава изобщо, но цените пълзят нагоре, за разлика от заплащането и като гледам все в този дух ще продължим.

# 123
Няма идеална работа. Все с нещо ще трябва да направиш компромис.
Или по-точно, "идеална" работа можеш да имаш само ако си в подходящо състояние на духа и не се втелясваш, че нещо си не е баш както ти се иска на теб. Познавам такива хора, но са малко.

# 124
Иницииране на разговор за индексация (повишение) на заплатата?
Последната ми работа беше ок от към натоварване, вид, колеги, раб. време и прочие. Парите бяха по-ниски от тези на пазара, но останалите неща доминираха. Това разбира се, ако семейството може да си позволи единият партньор да е по-ниско платен.

# 125
Сметни си разходите, които ще имаш, когато си в офиса, аз така правя и все не излизам на достатъчен плюс, че да се откажа от комфорта на хоумофиса.

Иначе, the doors правилно казва за индексация, или ако нямат такава практика - смяна на длъжността, повишение.

# 126
Здравейте, имам едно раздвоение и ще ми помогне да разбера вие какво мислите по въпроса. Имам  добра работа отскоро в частна фирма - добро заплащане над средното за специалността, гъвкаво работно време, един ден в седмицата хоум офис, без висок стрес,  добре се чувствам. От друга страна имам възможност да започна държавна работа /паралелно преди да си намеря първата работа бях в конкурсна процедура/ със следните условия - почти същото заплащане като частната работа, два пъти повече отпуск и разни други продобивки. Минуси - няма хоум офис, няма гъвкаво работно време, а строго фиксирано. Като време за пътуване ми е еднакво и на двете места. Колебая се, защото от една страна ако откажа държавната позиция няма да имам втори шанс, от друга страна в частната фирма сега е добре, но и там ще се сменя собствеността и има известни несигурности, а и с тази криза, за която всички говорят нищо не се знае. Като финансови условия за момента няма голяма разлика, предполагам че и на двете места има място за растеж. Най-много ме влудява стриктното спазване на работното време в държавната работа, последните десет години навсякъде съм работила с гъвкаво работно време и това е голямо удобство. Вие какво бихте избрали?

# 127
Заплащането го сметнете за година за едното и другото място, вкл. преобразувайте допълнителните дни отпуск в пари, ако има бонуси, допълнителни заплати, ваучери за храна, здравна застраховка и т.н. ги включете задължително.
Мисля, че в държавния сектор има сигурност на работните места и всички, които познавам и работят в държавни институции/общини и т.н. се оплакват само от ниска заплата. За друго не съм чувала да се жалят. Ако във Вашия случай и заплащането и подобно, аз не бих се колебала

# 128
Ако имам малки деца бих избрала частния сектор заради гъвкавото работно време и хоумофиса. Ако децата ми са големи - държавната работа.

# 129
  • София
При равно заплащане и равни условия за развитие, бих избрала държавната работа.
Фиксираното работно време не е чак толкова фиксирано и не е топлкова непоносимо.

# 130
Аз ако ми дадат някъде двойно повече отпуска, фиксирането работно време изобщо няма да ми е проблем.

# 131
И за мен при почти равни други условия, както звучи случая, два пъти повече отпуск е огромен плюс. Отпуската никога не стига.

# 132
  • Mars Hotel
Аз пък бих избрала гъвкавост и хоум офис при равни условия. Част от отпуската би заминала за неотложни дела в работно време така или иначе, а с гъвкаво работно време няма да ми се налага да си я ползвам.

# 133
Помагайте! Какво се прави при неполучена заплата от вече бивш работодател? Иск в инспекция по труда? Но това май няма да направи нищо....Четох, че се води дело...с минимален хонорар 1100лв, това е абсурдно? Моля за помощ...

# 134
Не иск, жалба в ИТ.

Общи условия

Активация на акаунт