Работа, CV-та, HR-и, съвети - 100

• 25 335
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
Гледам първо класиране за магистри в ВТУ, психология.....едно 200-300 човека са приети, само от това класиране и само от тази година.... После защо има проблеми с реализацията на пазара... и кой  по дяволите допусна да записваш магистър Психология, без да имаш бакалавър по това....

# 241
Аз ли не се изразих добре - не знам… От цялата полемика след предходното ми мнение - явно да. Повече няма да се включвам, че да е по-ясно 😆

# 242
Гледам първо класиране за магистри в ВТУ, психология.....едно 200-300 човека са приети, само от това класиране и само от тази година.... После защо има проблеми с реализацията на пазара... и кой  по дяволите допусна да записваш магистър Психология, без да имаш бакалавър по това....
Може и 3000 да приемат и да завършат, но това не значи, че ще работят това. Сега всеки е вишист, даже и шивачките.

# 243
Може и 3000 да приемат и да завършат, но това не значи, че ще работят това. Сега всеки е вишист, даже и шивачките.
И това не е вярно.
https://www.investor.bg/a/525-obrazovanie/392511-balgariya-e-sre … shistite-v-evropa
Проблем е концентрацията само в едни специалности. Иначе 6 месеца чаках някой да ми направи ремонт в къщи...няма свободни.

# 244
Няма и да има, всички вишисти, занаятчии няма. Тройкаджии от спортното училище и те записани студенти. Вишистки не могат да попълнят молба за платен отпуск, счетоводителки не могат да сметнат 20%, частни и държавни университети приемат без изпити. Последните 20 години 95% от абитуриентите стават студенти, само, че след това не работят по специалността, ако въобще се хванат да работят.

# 245
Гледам първо класиране за магистри в ВТУ, психология.....едно 200-300 човека са приети, само от това класиране и само от тази година.... После защо има проблеми с реализацията на пазара... и кой  по дяволите допусна да записваш магистър Психология, без да имаш бакалавър по това....

Посочи ако обичаш кой е този университет? Имаш право, само ако си завършил близка специалност.

Това, че приемат всички не е проблем. Проблемът е, че завършват всички.

# 246
  • София
Работодателите не са чак толкова прости. Хоум офис обикновено е в сфери, в които се работи за постигане на определени неща. Дали ще спя на обяд, ще готвя или не си е моя работа, стига до 1 август, например, да съм приключила проекта.
Същото е и със съпорта, няма как да скатаваш. Тези, които успяват да скатават и в офиса правят същото, което означава, че работодателя не разпределя ефективно работата.

# 247
  • SF
Къде мога да се консултирам за промяна на работно време по трудов договор и какви са опциите пред служителя? Има ли подходяща тема в нашия форум или да ми препоръчате друг?

# 248
Гледам първо класиране за магистри в ВТУ, психология.....едно 200-300 човека са приети, само от това класиране и само от тази година.... После защо има проблеми с реализацията на пазара... и кой  по дяволите допусна да записваш магистър Психология, без да имаш бакалавър по това....

Посочи ако обичаш кой е този университет? Имаш право, само ако си завършил близка специалност.

Написал съм - ВТУ. Всеки може да запише магистър по различна специалност, просто е две години самата магистратура. За мен трябва да бъде променено, поне за специалност като психология.

# 249
Не виждам проблем. Проблем би имало при реализацията. Например в магистратурата ми, която беше за завършили други направления, 2/3 от колегите вече работеха като счетоводители. За психолозите има още повече сфери на реализация, в които дипломата не е задължителна, но наличието ù е сериозен плюс.
От друга страна, ако си неможач, ще си такъв и с 15 дипломи.

# 250

Написал съм - ВТУ. Всеки може да запише магистър по различна специалност, просто е две години самата магистратура. За мен трябва да бъде променено, поне за специалност като психология.
Съгласна съм. За някои специалности е добре да няма магистратура за неспециалисти.
Esmee, защо не попиташ в ИТ?

# 251
Не мисля, че има голямо значение магистратурата психология. За практикуване на клинична такава трябва бакалавър. Магистъра психология е по-скоро за хора от други направления, на които им трябват известни познания в областта.

# 252
Къде мога да се консултирам за промяна на работно време по трудов договор и какви са опциите пред служителя? Има ли подходяща тема в нашия форум или да ми препоръчате друг?

С работодателя? Доколкото едностранна промяна на договора не е възможна, неговото съгласие ще е необходимо, а при наличието на такова бихте могли да се договорите за каквото трябва.

# 253
  • SF

С работодателя? Доколкото едностранна промяна на договора не е възможна, неговото съгласие ще е необходимо, а при наличието на такова бихте могли да се договорите за каквото трябва.

Работодателят променя условията, не служителят.

# 254
Ако имате възможност изкарвайте една докторантура и отивайте в БАН да работите. На всеки бих го препоръчала. Работата е рай. Спокойствие, свободно време, работа от вкъщи, гъвкаво работно време, поети разноски при пътуване в страната и чужбина за конгреси и конференции, чиста заплата 3000 лв. + възможност за допълнителни пари. Невероятна работа!

Общи условия

Активация на акаунт