Работа, CV-та, HR-и, съвети - 100

• 25 372
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
И аз не бих. Най-вероятно е за добро.

# 286
И аз не бих, но не стигай и до заключения, че някой има силно негативни чувства към теб. Скоро имахме вътрешни интервюта, ами всички хора бяха с почти еднакъв опит и метод на работа, така че избрахме този, който най-много пасва на екипа, не е било лично към някой от другите.

# 287
Те, ако я искат, сами ще се свържат с нея.

# 288
Те, ако я искат, сами ще се свържат с нея.
Това ми беше първата мисъл и на мен. Не е да са ѝ загубили следите, в крайна сметка, нали работи в същата компания.
Вече дали те не я искат за това място, дали друг е бил по-подходящ наистина и после е отпаднал за да търсят пак, дали са преценили че им е нужна повече на сегашната си позиция - те са я отхвърлили веднъж. Ако не е придобила междувременно някакво съществено предимство, например допълнителна квалификация, няма смисъл да кандидатства пак. А ако техните обстоятелства са се променили и вече биха я взели - те знаят как да я намерят.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 20:15 от natka

# 289
Като видя някой да обяснява какви сме мързеливи българите и как по цял ден пием кафета и ми става ясно, че или работи в някоя сфера с не особено големи изисквани за квалификация и знания като шеф, който смята, че служителите не правят нищо по цял ден, или няма представа от работното време, количеството отпуски, подкрепа от синдикати и “това не ми влиза в задълженията”, наблюдавани в коя да е държава в Европа. Мързеливци и скатавки има навсякъде. Нека да не обобщаваме и не, българите винаги са най-експлоатираните в кой да е корпоративен сектор с изнесени сектори у нас. Всичкото шеф в скъпоплатени дестинации на спокойно, тук ни скъсват от гърч, защото трябва да се пести и един да работи за трима.

Хора, моля ви се, 5к не е голяма заплата. Голяма заплата е 15к. Да си платиш сметките и уроците на децата, да идеш два пъти в годината на почивка и да не гладуваш накрая на месеца, стискайки палци да не ти се счупи зъб, че чакаш заплата не е лукс. Това са елементарни условия на живот.

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 11:11 от Iseis

# 290
Елементарни но за страшно много хора у нас са непостижими, те нямат този комфорт. 5к е не голяма ами направо огромна заплата у нас - не спрямо това колко са разходите за живот, а колко се плаща масово.

# 291
  • Somewhere far away
Редовно някой пише тези глупости. 5 к не било голяма заплата. За България е, защото тези ,които наистина взимат такава заплата са по- скоро изключение.

# 292
Мисля, че тезата е, че 5к е заплатата необходима за нормален и спокоен живот без прекалени луксове.
Което може би е вярно, но прави още по-тъжен факта, че много малко хора я вземат.

# 293
Не е толкова и до числото, а до това за какво стигат доходите.
За описания комфорт да не те е страх как ще се справиш до следващата заплата - на повечето не стигат.

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 13:55 от natka

# 294
5к вземат малко хора, средната заплата за София е 2.5-3к

# 295
След като разбрах,че шофьорите вземат над 4 хиляди ,вече въобще не мисля ,че малко хора вземат над 5.

# 296
Затова хората настръхнаха при стачката им, щото не вземат и половината от техните.

# 297
Главно в интернет всички взимат от 5 до 10 000. Grinning

Има достатъчно обяви в джобса със заплати за всеки сектор, далеч са от 5000 нето.

# 298
Те и 5к бруто не са често срещани... Естествено, говоря за извън форума, знаем че тук повечето са над нещата Grinning

# 299
  • Somewhere far away
Кой са тия шофьори? Дори и да има един двама - това не го прави стандарт. Какво значи разбрах- няма как да разбереш за всички, един познаваш там и вече "разбрах" - глупости, това че някой познава някой изобщо нищо не означава , това не е статистика.
Освен това - сигурно ли е ?? Недейте да  вярвате  на всичко, което слушате - хората обичат да лъжат и преувеличават.

Natka- да. тук всички са милионери! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт