Работа, CV-та, HR-и, съвети - 100

• 25 238
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Търсиме ИТ бизнес анализатор за проект за платформа. Бизнесът са учени в областта на екологията.
Хибриден модел между 80 и 90 хиляди на година.

# 571
Добри са ви условията, явно няма подходящи специалисти, макар че ИТ има вече дори в излишък.

# 572
  • София
Ама това е заблуда. Няма излишък, поне не и на търсеното ниво. Да, кандидати бол, но като видиш документите, едвам до интервю избираш някой.
Ползваме външни ХР компании и пак е трудно.
Дивелопъри по-лесно се намират. ПМ е мъка.

# 573
Само че на такива бизнес преговори няма място редовия служител. Говори се за договори, пари и друга конфиденциална информация. Пенка с английския от Лондонските улици няма нито място там, нито ниво за там. Тъй че не става така, както си я мислите. Как ще я спрем после да не дрънка наляво и надясно, че и да се перчи, че баш нея са избрали?!
Затова на такива високи позиции е недопустимо мениджмънта да не владее английски на бизнес ниво и до няма образование.
Именно. Има дооооста информация, която е конфиденциална. И при това си позволяват лукса да не говорят чужд език. Редовият служител е най-лесен. Хем му плащат примерно за технически сътрудник някаква въшлива заплата, хем им превежда - чудно. Ама като е толкова строго-секретно всичко, в един момент се крият като мишки като ги затърсят директно от партньорската фирма по телефона. Щото хем сътрудника не трябва да чуе, хем те не могат да се оправят. За мен си е пълна излагация това. И не става въпрос за 70+ годишни хора, а максимум 55.

# 574
  • София
Извинете, но става дума за малък или среден бизнес. Някакво производство или търговийка. Какви строго секретни документи, какви преговори.
Да речем има някакъв оръжеен бизнес, но нито е малък, нито имат проблем с езиците.
Ако е софтуеърна компания, там има конфиденциалност, но там също нямат проблем с това.

# 575
Ами не е точно търговийка или "някакво" производство, среден бизнес е- да. И за мен е куриозно, че всичко е толкова строго секретно и даже нямам право да се допитам до колеги за някои задачи, за които ми трябва информация от техния отдел, ама ей - на. Така са решили, че всичко се пази в тайна. Затова се и дразня. Защото понякога се пази в тайна и от човека, дето трябва да свърши работата.

# 576
Здравейте,  някой може ли да сподели опит за Paysafe?

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 18:30 от aliance_

# 577
Reunion, може ли линк към обявата на лично, ако е удобно, или името на компанията?

# 578
  • София
Съжалявам, но това е да ти кажа къде работя. Не споделям лична информация.

# 579
Какво би ви накарало да не ползвате ХО, който иначе е позволен?

# 580
  • 🌊
Какво би ви накарало да не ползвате ХО, който иначе е позволен?
Да живея на 10 минути пеша от офиса, да не се налага да се "бием" за места (това става често в сегашната), приятен колектив. На предишната ми работя бях така и си ходех като писенце.

# 581
Някои хора нямат подходящи условия и пространство вкъщи което да си обособят за работа. Други трудно се настройват на работна вълна ако го няма елементът с "отиването" изрично на работа. Трети имат проблеми с близки и приятели, които смятат че щом са си вкъщи са на разположение. И кой знае още колко възможни причини има освен тези най-очевидните.
Знам че тук в тая тема много се тачи ХО но реално не всеки го предпочита чак толкова. Особено ако е и в по-малко населено място и не му отива по много време и нерви да стигне до работа и да се прибере после.

# 582
Ако ХО е позволен, бих си го ползвала. Но не изцяло ХО, а колкото дни са позволени. Иначе човек се десоциализира, също когато не те виждат ставаш малко и "невидим", разбирай "не си бил достатъчно активен и инициативен", когато стане въпрос за повишения в заплати или позиции. Ако не си се вясвал в офиса почти винаги ще изиграе лоша шега в такава ситуация.

За да се откажа изцяло от ХО (в случай че компанията не позволява) би ме мотивирало нова компания, която много искам, по-висока позиция и по-високо заплащане.

# 583
Ако нямам работа или имам много малко,  а вкъщи ми е скучно и ми се пие кафе и говори с колегите, ще избера да отида в офиса. Това с малкото работа никога не ми се е случвало.

# 584
  • София
И аз така - ако нямам много работа или имам проблеми вкъщи, бих ползвала офиса локално.

Общи условия

Активация на акаунт