Работа, CV-та, HR-и, съвети - 100

• 25 273
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
Little Queen, имаш наблюдения, че за хибридните работи заплатата е по-ниска ли? Не мислех, че има такова разграничение…
Като не ходиш на място, освен времето за път спестяваш и някои разходи все пак. Съответно не са малко които точно за бонус го смятат и приемат че за изцяло в офис е нормално да плащат повече. И по-малко ако предимно не си там...

# 196
  • София
Да, определено работата от вкъщи спестява доста разходи - обяд, транспорт, дори за дрехи. Но и хибридът е чудесен, взимаш най-доброто от двата свята.

# 197
И понеже е толкова чудесен и има предимства пред изцяло в офис, повечето считат че ще се навиеш и за малко по-ниско заплащане Grinning И обикновено са прави.

# 198
Получих оферта за работа, но без опция за работа от вкъщи - нито сега, нито в бъдеще. Заплата - 3500 лв, работодател - солиден, длъжност - стъпка нагоре за CV-то ми, разстояние от вкъщи - само няколко спирки.

Според вас ако откажа, има ли шанс да намеря лесно хибриден модел на работа? София, сферата е Маркетинг. Чудя се дали не изпускам добра оферта с моите претенции.

Аз бих приела тази оферта. Парите са добри.

# 199
Съвсем случайно попаднах на тези тема, от 2 месеца си търся нова работа, но в момента пазарът е затихнал. От много години работя в сферата на туризма, около десетина години в чужбина, където заплащането е в пъти над Бг, но исках да се върна тук поради лични причини. Напуснах известна туристическа агенция, където заплащането е смешно на фона на стандарта в София, хубавото беше, че бях ангажирана с пътувания.
И една вметка за големия наплив от чуждестранни работници към България, мой роднина работи в консулска служба в страна от Централна Азия, много хора идват от там към БГ да работят и са съгласни на по-ниски заплати в сравнение на българите. Така че, имате ли добра оферта за заплата над 2500 лв, не се мръщете, защото за съжаление, заплатите няма да се вдигат, а ще се наема по-ниско платена работна ръка отвън...

# 200
  • София
Toni2021, мисля, че евтината работна ръка от чужбина засяга по-нискоквалифицираните длъжности. Аз съм оптимист, че с влизането в еврозоната ще растат заплатите постепенно, както и стандартът на живот. Може би след 1-2 години, да мине първоначалната спекула и трусове.
Стискам Ви палци с намиране на хубава работа 🍀

# 201
Toni2021, мисля, че евтината работна ръка от чужбина засяга по-нискоквалифицираните длъжности. Аз съм оптимист, че с влизането в еврозоната ще растат заплатите постепенно, както и стандартът на живот. Може би след 1-2 години, да мине първоначалната спекула и трусове.
Стискам Ви палци с намиране на хубава работа 🍀
Аз пък не съм толкова оптимист, мои колеги италианци коментираха Еврозоната с още по-голямо оскъпяване на стоки и услуги. Мерси за пожеланията, като гледам май ще се ориентирам пак към чужбина, но извън ЕС. А за работниците, грешите, не са само сезонни, има вече инженери и авиотехници от Узбекистан, Таджикистан  и тн.

# 202
  • София
2500 лв. заплата за Софи си е за мръщене и още как. Разходите постоянно се качват, така че тази заплата няма да позволи човек да живее нормално, освен ако няма наследствено жилище.
След като фирмите имат хиляди изисквания, е редно и да плащат подобаващо.
Работниците отвън и според мен в масовия случай са за нискоквалифициран труд, аз самата не се притеснявам от тях. На сегашната позиция преди мен беше дама от Индия (по-евтина работна ръка), но в крайна сметка са преценили, че позицията им е важна и ще дадат повече пари за човек с повече знания и опит.
Не искам да омаловажавам колегите от Индия, има и много добри специалист сред рях, но те далеч не са толкова евтини като масовия индиец.

# 203
2500 лв. заплата за Софи си е за мръщене и още как. Разходите постоянно се качват, така че тази заплата няма да позволи човек да живее нормално, освен ако няма наследствено жилище.
След като фирмите имат хиляди изисквания, е редно и да плащат подобаващо.
Работниците отвън и според мен в масовия случай са за нискоквалифициран труд, аз самата не се притеснявам от тях. На сегашната позиция преди мен беше дама от Индия (по-евтина работна ръка), но в крайна сметка са преценили, че позицията им е важна и ще дадат повече пари за човек с повече знания и опит.
Не искам да омаловажавам колегите от Индия, има и много добри специалист сред рях, но те далеч не са толкова евтини като масовия индиец.
Нека да ви кажа факт от една известна структура, която държи БГ Еър, ЦКБ и доста други фирми, там счетоводител с 25 години стаж взима 1600 лв чисто, такива са заплатите средно на администрацията в тази структура. Като почнат да искат увеличение на заплатата, просто им казват да си търсят друга работа. Така че хиляди в София ще се радват да работят за 2500 чисто, или живеем в друга стратосфера...

# 204
Сигурно на толкова ги осигуряват, в провинцията обикновен счетоводител взема 2500, а на главните е 3500- 7000 в зависимост от големината на фирмата, естествено не ги осигуряват на толкова.

# 205
Да в провинцията за счетоводител с минимален опит предлагаха 1500лв.чисти и половин година не можеха да си намерят човек за тези пари. Нещо не вярвам, че в София специалист с висше образование ще стои години за 1600лв.

# 206
Има много хора, които не обичат да излизат от комфортната си зона и стоят на нископлатени позиции с години. Даже със сигурност са повече от непрекъснато сменящите работа и надграждащите.

# 207
Има много хора, които не обичат да излизат от комфортната си зона и стоят на нископлатени позиции с години. Даже със сигурност са повече от непрекъснато сменящите работа и надграждащите.
Много точно казано, не всички сменят просто ей така работа, има и други фактори, като стабилност, семейството, ако другият член на семейството е безработен и тн. Да, като цяло в София заплатите са по-високи, но ето казвам ви конкретни примери: в ТА Б...работех като специалист Туризъм за чисто 1790 лв + ваучъри за храна 150-160 лв. Това прави под 2К, а имам стаж 22 години. С някои командировки правех към 2500 лв, но това е средно 3-4 месеца в годината. Знам за хора там взимащи под 1500лв чисто, да туризма е ниско платен, но все пак...

# 208
Ако основно желание в търсената от мен работа е възможността за работа от вкъщи (когато ми се налага/хибриден модел/някаква друга схема) и това го няма като вариант нито сега, нито въобще - не бих приела (освен, ако не съм притисната от други обстоятелства).

# 209
Аз изобщо не съм оптимист.... това навлизане на работници от трети страни ще доведе до това което вече се случи в държави като Малта, Кипър и Хърватия. Там се напълни с хора от такива държави и заплатите за неквалифициран труд са ниски...Понякога по-ниски и от тук.  Реално защо да не внесат и за други професии за които не се изисква български.... Скоро четох коментар на българин който не намерил работа на морето този сезон защото навсякъде му казали, че си имат чужденци...
Забелязвам едно замвръзване на заплатите от две години, а постоянно покачване на цените. Всички бяха оптимисти след Ковид и рязко вдигаха заплати, търсеха хора...сега не е така, а съм в София....  Има и много фалити, малкия бизнес е най-зле, той почти не издържа ако е изцяло на светло.

Общи условия

Активация на акаунт