Работа, CV-та, HR-и, съвети - 100

• 25 324
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
Тук се сравняват домати с краставици.
Всеки е малко или повече прав, изхождайки от позицията си и това, което е видял/преживял с различни работодатели, сфери, географско положение и т.н.
Факт е, че има много позиции и служители, в които се работи на принципа “мижи да те лъжем”, дълги почивки, фас паузи и какво ли не. Има и такива, които имат строго разписани почивки и никакви други варианти за каквото и да е. Има и всякакви други варианти.
Същото е с храната. Заплащането. Мързела. И прочие. Светът е премного шарен, че да може да се даде универсална истина, правило или закон, и да се щампова “вярно” и “грешно”.

# 406
Глупости. Работила съм до Геритидж, масово колегите си носеха храна от вкъщи. Когато започнах работа там, един голям хладилник с камера за етажа вече не стигаше и беше постоянно пълен, и това беше на всеки етаж. Това, че виждате много хора, не значи, че виждате всички хора. Не знам какво точно допринася за темата цялата дискусия относно какво и къде ядем на работа, честно казано.

# 407
  • София
Наблюденията от заведенията не изключват наличие на хора, които си носят обяд. Те си ядат в офиса.
Нищо срамно няма в носене на храна от къщи.
Аз не виждам и нищо срамно в спестяване на разходи. Шефът ми се похвали, че е намерил паркинг, който е с 4 долара по-евтин на ден.
Еми това са си 250  на година. Не са много, но хората рядко се замислят как такива, наглед дребни суми, за година се натрупват.
Иначе съм работила с много готин екип и когато можехме, ходихме да ядем на вън. Просто компанията беше приятна.

# 408
Глупости. Работила съм до Геритидж, масово колегите си носеха храна от вкъщи. Когато започнах работа там, един голям хладилник с камера за етажа вече не стигаше и беше постоянно пълен, и това бешена всеки етаж. Това, че виждате много хора, не значи, че виждате всички хора. Не знам какво точно допринася за темата цялата дискусия относно какво и къде ядем на работа, честно казано.

Съгласна съм. Никой няма как да знае колко работа са свършили и колко са продуктивни другите, освен ако не работи пряко с тях. Чуждата работа отстрани винаги изглежда най-лесна. Пък и не мога да разбера как един много зает и работлив човек има непрекъснато времето да следи какво вършат всички останали и по колко време седят да пушат или да си говорят.

# 409
  • Somewhere far away
Най- ми е нелепа практиката на по -не дотам развитите умове да искат отчет- аз толкова работа съм свършила, че не съм си вдигала погледа мислиш ли че всичко което правя си го записвам? не съм длъжна отчет да давам който ме оценява ще ме оцени който не - той губи. Пък и с цялата си наглост някои те изкарват  накрая пак , че нищо не си свършил щото нали не е до теб и не е видял буквално какво точно си вършил и щото чуждата работа винаги е по -лесна.

# 410
Да, цените за които писах за обедно меню не са за София, а за малък, необластен град. За сметка на това хранителните ни магазини са скъпи, нямаме от големите вериги и цените са по-високи за едни и същи продукти. Водата също май е по-скъпа от софийската.

# 411
Във веригите е по-скъпо, а по-евтиното не става за ядене. Аз живея на 50 метра  от Лидл и 100 метра от Кауфланд, влизам три пъти годишно.

# 412
Никой не казва, че не се случва хора да си носят храна! Разбира се,че има такива. Говорим какво е типично и масово за културата, а това винаги е било да се яде в столове/ресторанти/да се поръчва храна.
Това го обсъдихме за да се види, че не сме толкова бедни колкото се изкарваме... Такива опашки се покрай офисите на обяд, че...
в Копенгахен не за обяд, ами дори за вечеря си е лукс да ядеш на ресторант. Други е въпроса какви боклуци се слагат в нашите обедни менюта и закуски...В Дания храната е много здравословна и няма на всяка крачка такива боклуци, както тук.

А Бизнес парка е кошмар...това място ме стресира постоянно. Скъпо, бездушно, пълно с хора които не желаят да са там, атмосферата е ужасна...и всички нови бизнес сгради наоколо... никаква инфраструктура около Камбаните, но се напълни с офиси....

# 413
Що си мислиш, че е здравословна?

# 414
  • София
По мое скромно мнение, цените в заведенията в БГ, отдавна не са чувствително по-ниски от други държави.
Говоря, когато сравняваме еднакви класове заведения.
Сигурно има и супи по два лева, но не искам и да си представям какво съдържат.

# 415
Да не говорим, че готвят с най-нискокачествените продукти. Бързай, чакай на опашки за някакви мазнотии. Поне 12 лв е една салата например Цезар и една кола и 15 кинта минимум. 15 кинта по 21 дни, като добавиш и представителни дрехи... и половината заплата да си вееш задника. Затова, няма по-хубаво нещо от работа от вкъщи. Тишина, климатика както искаш така си го настройваш, няма интриги и простотии. Производителността и отделеното време се увеличават. Ама някои хора никога няма да узреят.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 01:08 от Tina*

# 416
  • София
Да не говорим, че готвят с най-нискокачествените продукти. Бързай, чакай на опашки за някакви мазнотии. Поне 12 лв е една салата например Цезар и една кола и 15 кинта минимум. 15 кинта по 21 дни, като добавиш и представителни дрехи... и половината заплата да си вееш задника. Затова, няма по-хубаво нещо от работа от вкъщи. Тишина, климатика както искаш така си го настройваш, няма интриги и простотии. Производителността и отделеното време се увеличават. Ама някои хора никога няма да узреят.
Това важи само за нас, офисния планктон. Много хора нямат възможност за работа от къщи.

# 417
  • София
Да седиш всеки ден в къщи сам пред монитора също не е много гот.

# 418
Перфектно ми е, за нищо не го сменям. 2-3 пъти в офиса на година са ми оптимални. Grinning В офиса нищо не мога да свърша.

# 419
Защо сте чак толкова против ресторантите? Който иска да се храни в тях, нали все пак създават работни места, заетост. Колкото и да не се вярва на някои има хора на които им харесва да работят като готвачи, ресторантьори, пък даже и сервитьори. И аз не ходя по круизи например и изпитвам ужас да се возя на кораб сред открито море, никога не бих си причинила скок с парашут, но не пиша колко са вредни. Има и хора, които желаят да работят в туризма, да фалират ли?                                                           А за работата в офис или вкъщи, много хора, дори болни и не в първа младост желаят да работят и за да са измежду хора през деня. Моят баща на 78 изживя тежко факта, че трябваше да спре да дава частни уроци, казваше, че децата го зареждат с енергия. (Пенсията му стига). Аз бих искала да работя хибридно, 1-2 дни седмично от къщи, другите от офис, единствено по здравословни причини, иначе бих предпочела офис.

Общи условия

Активация на акаунт