Работа, CV-та, HR-и, съвети - 100

• 25 295
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Май не се разбрахме - казвам при мен какви са били примерите, когато са ми търсили сметка защо не се съгласявам - тъпотии, както ти ги нарече. Не съм твърдяла, че няма сериозни поводи. Казвам, че при сериозните проблеми не наблюдавам да се държи така сметка и това ми е супер странно.
Човек който смята че има право да разиграва другите (за мен си е точно разиграване това при такива причини), поначало не е особено съобразителен. Точно на такива не им се изненадвам, те смятат и че имат право и да настояват и да държат сметка макар че те не са се организирали, а ти проблем за решаване нямаш.
Когато на някого му е форсмажорно, най-малкото не му е чуждо това че има проблем и че се отразява и на други.

# 481
Аз съм човек на правилата, за това не се вписвам в България. Обичам да има конкретни правила, особено на работа и те да се спазват и следват. Така е в Скандинавия, Германия...
Ако има един час обедна почивка, това значи, че тогава пушиш или в другите две по 15 мин....не цял ден по 10 пъти.
Опитвам се да разсъждавам теб точно какво те касае че някой пуши пет или петдесет минути. Злобно звучи, завистливо... Вършиш чужда работа на някой който пуши ли?

Ще си пуша когато и колкото си искам. Щом си върша моята работа, не си ти или който и да е друг да ми дава тон в живота. По време на отпуски също си контролирам нещата, не обичам разни хора да ми ги пипат. Телефонът ми е включен денонощно. Обичам си работата и я върша с удоволствие.
През работно време ако се налага излизам и си върша лична работа, когато и колкото ми трябва, след като съм изпълнила всичките си неотложни задължения. Не преча на никой.
Ако на някой не му харесва това, сори хах това е положението.
Ами не, няма да си пушиш колкото искаш ако сме заедно на 8 часа работен ден и имаме регламентирани почивки. защо на теб да плащат още един час почивка (5 пъти пушене, 60 минути), а другите да бъхтим? Това са 20 часа месечно които ти се плаща, а ти пушиш...някак е нечестно. Simple Smile А през отпуската ако искаш работи от сутрин до вечер, твой избор и не е по договор и закон. Simple Smile Другото обаче е!

Абе, кой пуши една цигара 12 минути... Към 5 минути са достатъчни. Сещам се за потребителката, която не искаше стандартен 8-часов работен ден, защото и без това никой не ги запълва плътно с работа тия 8 часа, ама това не беше ли ти всъщност? Като не ги запълваш плътно, все едно цигара ли ще пушиш, в носа ли ще си бъркаш или ще си гледаш телефона през това време.

# 482
Аз съм човек на правилата, за това не се вписвам в България. Обичам да има конкретни правила, особено на работа и те да се спазват и следват. Така е в Скандинавия, Германия...
Ако има един час обедна почивка, това значи, че тогава пушиш или в другите две по 15 мин....не цял ден по 10 пъти.
По тази логика и до тоалетна не следва да се ходи, освен в почивките. Не може 10 мин някой да ми "клечи" по нужда, докато аз моята мога да я свърша за 2.

# 483
Ясно е за колко време технически се пуши една цигара…. И че понякога не е една. За това няма спор. Една колежка като излезе и поне 3 пуши и е сравнително често, обаче като има работа в края на месеца, на тримесечие, работи и сутринта преди работа, и след работа и в уикендите, и като беше в Пирогов с детето си. За това казах, че нещата не са черно и бели. Важно е свършената работа. Ако сме на поточна линия, тогава е друго, но тук повечето сме офисни планктони.

# 484
И на поточните линии може да се излиза извън почивките, сръчността на хората е различна.

# 485
Каквото и да си говорим фактите са ясни - служителите напускат заради мениджърите си, а не заради колегите си.

# 486
Ясно е за колко време технически се пуши една цигара…. И че понякога не е една. За това няма спор. Една колежка като излезе и поне 3 пуши и е сравнително често, обаче като има работа в края на месеца, на тримесечие, работи и сутринта преди работа, и след работа и в уикендите, и като беше в Пирогов с детето си. За това казах, че нещата не са черно и бели. Важно е свършената работа. Ако сме на поточна линия, тогава е друго, но тук повечето сме офисни планктони.

Не пуша, но много от колежките ми пушат.
Една от тях беше не особено предпазлива като отиде да пуши при една проверка от ръководството.
Шефа беше толкова побеснял, че писмено забрани всякакви паузи за пушене на цигари.
Не, че пак не могат да си пушат - ама знае ли се какво ще стане ако пак ги хванат...

# 487
Моят шеф ми е определил глоба от 1 евро, ако ме хване, че си чета имейлите през отпуската и не си почивам. За една седмица съм назад с две евро, само за толкова отговора на имейли ме хвана Simple Smile
много интересен подход.
Браво на шефа ти!

Аз си помагам с мейлите по време на отпуск, за да не ми се натрупват. Правя го, когато искам, а не по задължение и не ми създава толкова стрес.

# 488
Как процедирате с по-несигурните хора? Имам колежка, която и един имейл не може да изпрати без да попита добре ли е. Нямам проблем с това, но просто тя самата е много притеснена, много ги мисли нещата и се чудя как да ѝ обясня, че не е нужно да се впряга толкова за всичко.

# 489
Моят опит показва, че такава колебливост, ако не е породена от вътрешнофирмени порядки, които те карат да се съмняваш във себе си и всекиго, то вероятно е наследство от предишна работа, в която са те карали да се чувстваш като пълен идиот и два реда да не можеш да напишеш, преди някой шеф да е одобрил.

Ето, аз в момента точно от това недоумявам и хем недоумявам, хем донякъде го разбирам, как 90% от персонала във една фирма да се държи, все едно е на японска стачка. Праща се мейл от шефа до няколко души. Отиваш да съгласуваш с другите и да разбереш докато те е нямало някой нещо вършил ли е по този въпрос и ти се отговаря: "ами, не ми е наредено от шефаа...не се е обадил да ми кажее..., докато не ми каже, ще чакааам."
Ами той и на мен малко неща ми казва на 4 очи, и на 80% от мейлите ми не отговаря, тогава значи ли това, че и аз нищо не трябва да върша, щото не ми е ясно, отчетливо и конкретно разпределено със съответните инструкции?

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 14:25 от Анонимен

# 490
Сега като се замисля, много възможно, разказвала е, че в предишната фирма е било много стресиращо и с много микромениджмънт.

Иначе, да, точно за такова отношение говоря. И за много голяма паника за всичко, което е извън рутинните процедури, които познава.

# 491
"Пушенето на цигара", често не е просто това. Там се формират клики, ключки, коментират се колеги, едната цигара - става две и т.н За това не харесвам тази работа. Разбира се кратък разговор с колега, кафе, леко развижване, телефонен разговор, намирам за нормално. Не сме роботи, нормално. Не случайно дадох пример с цигарите...от там тръгват доста проблеми. Аз не пуша, но също правя лека разходка, говоря с колеги...

Иначе само веднъж споделих с мениджър за личен проблем, основателен..и ми каза...." не съм психолог"...От тогава ми е останала травма и не споделям подобни неща...беше ужасно, а преживявах нещо не леко.

# 492
Отново пиша - не е твоя работа кой кога пуши и какво си говори с колегите, ако ще и клюки да са. Явно си доста млад и незрял. Мъдростта идва с опита и годините и ще ти стане ясно, че трябва да си гледаш твоята работа.

# 493
Отново пиша - не е твоя работа кой кога пуши и какво си говори с колегите, ако ще и клюки да са. Явно си доста млад и незрял. Мъдростта идва с опита и годините и ще ти стане ясно, че трябва да си гледаш твоята работа.
Разбира се, че е и моя, ако съм част от екипа. Не съм съгласен, че идва с годините...пълно е с 50-60 годишни женици бълващи негативиъм и интриги по местата на които съм бил..

# 494
Добре, значи ти също не стоиш и не мърдаш от бюрото - лека разходка, кафе, разговор, но пушачите ти се набиват в очите? Двоен стандарт ми изглежда.

Общи условия

Активация на акаунт