Сто и шеста плетаческа тема

• 11 231
  • 371
  •   1
Отговори
# 315
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
роклята и пантофчетата са като за маНдама Simple Smile джуджешка шапка не ми се връзва.
връзките са за акцент, няма да се връзват.ще сложа и панделчица от лявата страна.
а копчетата са две за обувките и едно за роклята. но нямам Sad

но мисля да изкарам един бял ред къдрички на шапката отпред и на рокличката. и да разкарам рачешкото от обувките и шапката.

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 12:33 от st. Dobri

# 316

Плета последния ред на това одеалце . Истината е , че ми извади душата , но съм упорита - почивам и почвам . Ще стане 80/80 . Утре ще го изпера и опаковам и ще го подаря ,че бебче другия месец ще се появи . Да се надявам да си го използват .

Да се оплача !
Едната ми прежда е Ализе Шекерим бебе  . Много неравномерна нишка - ту дебела, ту тънка като преждата за мильота . Имам чувството , че на моменти ще се скъса . Не съм доволна . Няма да я купя повече .

Сега не знам какво ще е . Имам прежда Май Ярн петролено бих искала да изплета пуловер или шапка и шал на 2 куки . Или пък имам една леко мохерна прежда - бяла с нея мисля една блуза на квадрати . Ще го измисля . Майчето пък плете терлици . Хубав ден от мен .

# 317

Нищо повече няма да пипам.

Започнах друга щуротия. Половинката само се смее.
И пробва шапките.
На юмрука си. Joy

Одеалцето е хубаво. Simple Smile да му е хем шаренко, хем топличко на бебето.
Показвай каквото и да почнеш. Но лично на мен, петролени  шал и шапка ми звучат много интересно.

# 318
Ще споделя нещо интересно .
Попаднах на клипче за квадрати . Дамата ги опъва с топлийки и после минава с тези ръчните ютии на пара за да се изпънат . Мисля , че е добра идея и не е голяма играчка .

# 319
Не знам дали помните одеалото с маргаритките. Тогава много мислех да го "фиксирам" преди да зашия квадратчетата едно за друго. И не го направих. Прецених, че ако ги зашия изпънати, при първото пране ще се върнат в началното си състояние и ще се издуят. А вече зашити ще е по-сложно да ги изпъвам пак.
Не е голяма помощ, но реших да споделя.

# 320
За мен само изпъването ( на шишчета ) ми е по удобно защото бримките се намистат , а и зависи дали ги шиеш с игла или съединяваш с кука .

# 321
Здравейте,
Последните 3 години кълбетата ме чакат послушно в шкафа, застудя и изрових една шапка от баткото и ме засърбя да изплета и гети с останала прежда.. и веднъж като извадих иглите, сега само прежди гледам.

Това е правено с мерино от g-yarns, цените обаче ми се струват вече доста по-солени, а ми се искаше да направя същата шапка, но розова и от кашмир (там 100г са 38лв и някак.. не ми се ще). Погледнах в тему, защото разбира се съм си изгубила някъде брояча на редове и се оказа, че там имало и прежда. Някой поръчвал ли е? Дали съставът си отговаря? Там 250г кашмир са двайсетина лева, но дали приличат на нещо..

# 322
В Тему лъжат, няма как кашмир да е на тази цена. Позната беше купувала, не е доволна.
Виж в Со Нейчърс, мисля, че и те имат.
ПС Аз бих взела мерино за бебе, по-бюджетно е от кашмира, също меко и подходящо.

Алиса, Добри, чудесни неща сте изплели!

# 323
Здравейте,
Последните 3 години кълбетата ме чакат послушно в шкафа, застудя и изрових една шапка от баткото и ме засърбя да изплета и гети с останала прежда.. и веднъж като извадих иглите, сега само прежди гледам.

Това е правено с мерино от g-yarns, цените обаче ми се струват вече доста по-солени, а ми се искаше да направя същата шапка, но розова и от кашмир (там 100г са 38лв и някак.. не ми се ще). Погледнах в тему, защото разбира се съм си изгубила някъде брояча на редове и се оказа, че там имало и прежда. Някой поръчвал ли е? Дали съставът си отговаря? Там 250г кашмир са двайсетина лева, но дали приличат на нещо..
Ех че сладко шапчеее. Имате ли схема как се плете?

# 324
Бебешки шапки за половин час Simple Smile ама наистина е половин час с такава пуФкава прежда.
https://crochetdreamz.com/crochet-baby-hat/

Аз правя ... морков. или тиква, зависи от гледащия. Laughing
Много е забавно да се плетат бебешки работи - докато почнеш истински и то свършило.

Simple Smile

# 325
Diorela, благодаря, писах им.
Тази шапка е балаклава, мен ме е домързяло да доплета надолу повече, а на следващата със сигурност ще го направя. По спомен следвах клипче в ютуб на испански, не мисля че ще го намеря, но в пинтерест съм запазила тази схема, това е моделът.

# 326
Не е точно същата, но хубаво и лесно за плетене моделче на такъв тип шапка.

# 327
Морковът Joy

Ще му направя "листенца" на шапката, ако намеря подходящо зелено.

Голямо забавление е. Joy

Baby cocoon. Ако някой се чуди какво е.

# 328
  • Sofia
Каква му е идеята на този пашкул?

# 329
Пъхаш бебето вътре, ръчичките са прибрани и няма да се стряска от собствените си движения насън.
Като повиването с пеленки навремето, но по-меко и позволява някаква свобода.

Точно "тиквата/моркова" мисля, че ще е само за снимка. Joy

Общи условия

Активация на акаунт