Сто и шеста плетаческа тема

• 17 795
  • 571
  •   1
Отговори
# 360
Този шал е плетен на една кука с Herringbone stitch.

# 361
Dobri,тази идея дето си ми дала е страхотна.Няма да я ползвам за снуд, че е съвсем рехаво ,но ще направя още един шал.Мисля,че ще ми стигне преждата и за двете неща.Само трябва да ида до магазина и да потърся нещо много тъничко с което да комбинирам. А одеалцето ти е страхотно и се надявам да оцелее.Аз не бих го разплела.
Diorela английският ластик е с друга прежда.Получава се добре ,но все обърквам нещо. Как го правя не знам. Плетката не е трудна.

Ще пробвам плетенето с пръсти.Изглежда интересно.

# 362
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пробвах жилетка с някаква останала гранка пуфи. ще коригирам броя на бримките, ще направя снимки и ще пусна тук.
не помня кой търсеше схема.

и започнах нещо ново. ей така, да се намира Simple Smile Simple Smile Simple Smile ще пусна и него. но е дългосрочен проект, не очаквайте да е готово скоро. Simple Smile

# 363
пробвах жилетка с някаква останала гранка пуфи. ще коригирам броя на бримките, ще направя снимки и ще пусна тук.
не помня кой търсеше схема.

и започнах нещо ново. ей така, да се намира Simple Smile Simple Smile Simple Smile ще пусна и него. но е дългосрочен проект, не очаквайте да е готово скоро. Simple Smile

Аз търся за Ализе пуфи!
Ще съм много благодарна!

# 364
Аз плетох жилетка от Alize Puffi,  но взех Fine. По това клипче https://www.youtube.com/watch?v=riT4DktTWl4, като мерих на себе си, защото я правих за мен. Стана страхотна, но... Много тежка, и много спарва. Стана ми ясно, че няма да я нося, а пък заема и място в гардероба, пущината, та майка ми намаза.

# 365

Момичета започвам нещо бяло и нежно .
Преждата ми е Картопу Ангора Натурал Лукс . Цял пакет имам .
Та въпроса ми е с кой номер бихте плели . Започнах с 3,5 и нито е стегната , нито е прекалено хлабава .
Не харесвам хлабави плетива . Вие какво мислите ?

# 366
Аз плетох жилетка от Alize Puffi,  но взех Fine. По това клипче https://www.youtube.com/watch?v=riT4DktTWl4, като мерих на себе си, защото я правих за мен. Стана страхотна, но... Много тежка, и много спарва. Стана ми ясно, че няма да я нося, а пък заема и място в гардероба, пущината, та майка ми намаза.
Затова е важен и състава на преждите, не само мекотата, цветът, цената, дебелината...

Особено, когато се плете за бебета и деца. Избирайте естествени нишки за бебетата, важно е.

# 367
  • Sofia

Момичета започвам нещо бяло и нежно .
Преждата ми е Картопу Ангора Натурал Лукс . Цял пакет имам .
Та въпроса ми е с кой номер бихте плели . Започнах с 3,5 и нито е стегната , нито е прекалено хлабава .
Не харесвам хлабави плетива . Вие какво мислите ?

Аз съм за по-хлабаво, когато е мохер или ангора.

# 368
Ако ти изглежда добре и не те мъчи при плетене, значи това е номера.

Направих жилетката до някъде, а половинът се смее, че плета палто за котка. Започнах го от врата на 5-1-7-1-5 и на седмия ред засякох ръкавите. Резултатът е не лош.  Но много лесно се изпускат бримки и се бъркат бройките.

Това е новото начинание. Докато намеря светло розовото.

От тази прежда поне има предостатъчно.
Stuck Out Tongue Winking Eye

Това ме забави Joy

# 369
Ах тези звездички!!! Толкова отдавна им имам мерак . . . ама нямам кураж за тях. Все още не мога да си отпусна ръката. Може би защото плета повече играчки и доста стегнато. Но ще им дойде времето някой ден. Обещала съм си! А за зайко нямам думи - много креативно! Браво Добри! Самата прежда ли е като с допълнителен конец?

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 16:35 от nas_nina

# 370
Ако ти изглежда добре и не те мъчи при плетене, значи това е номера.

Направих жилетката до някъде, а половинът се смее, че плета палто за котка. Започнах го от врата на 5-1-7-1-5 и на седмия ред засякох ръкавите. Резултатът е не лош.  Но много лесно се изпускат бримки и се бъркат бройките.

Това е новото начинание. Докато намеря светло розовото.

От тази прежда поне има предостатъчно.
Stuck Out Tongue Winking Eye

Това ме забави Joy

Опитах с 3 мм , тънка ми е. С 4 пък не ми е удобно . 3, 5 ми е тамън. Нито ми е хлабаво, нито прекалено стегнато .

# 371
Жасмина се оказа много лесна плетка. Напразно толкова дълго отлагах

Конецът, който се вижда е преждата. По-тъничка и от нашенския пан. Става много меко и пухкаво. Харесва ми.
Но много бавно става, защото преждата е мноооооого тънка.
Сутринта реших да разчистя зеленикавите прежди. Joy  бързичко става. По-бързо от цветчетата

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 21:27 от st. Dobri

# 372
Много се радвам, че виждам звездно одеяло Nature Star2 Супер се получава.
Ако не е заложено в схемата, която следиш да е двустранно - помисли над това. Е, то зависи и колко голямо ще го правиш.

# 373
Да го снимам се оказа по-трудно отколкото да го оплета. Joy

45 см от центъра до помпона. Доволна съм.
Ще продължа с цветенцата.
Може би. Joy

# 374
  • в сърцето на един мъж...
Еха, Добри, фурия си! Много са хубави последните ти неща!

Общи условия

Активация на акаунт