Сто и шеста плетаческа тема

• 11 283
  • 372
  •   1
Отговори
# 345
Не я забелязвам и е жестоко!Не го разплитай, Добри!

# 346
Да не си посмяла да го пориш!
Нанижи една сатенена панделка при прехода на цветовете и си бомба! 👌

# 347
  • В полите на Пирин планина
О, толкова е красиво, Добри! Не го разплитай.

# 348
Е вижда се Sad
Но да, панделка, някаква бродерия, нещо ще измислиш и ще се спаси положението
Не си падам по одеалца, банални са ми, но това е жестоко!

# 349
  • в сърцето на един мъж...
Добри, разкошно е! Не го разплитай, направи някакъв елемент, за да отделиш по-тъмния цвят. Супер е одеалцето! Heart

# 350
Одеалцето е супер!

Ще ми трябва за подарък одеалце, за момченце, през февруари. Чудя се аз ли да го правя с Ализе пуфи или да взема готово ... Има време да реша.

За сега ще помоля ако някой може да помогне. Искам да направя с Ализе пуфи жилетка с качулка за 6+ месечно бебче.
И на една жилетка трябва да направя качулка и не знам как Sad

# 351
Добри, ако нишката е естествена, може да опиташ с боя за текстил, за да изравниш цветовата разлика.
Да ти ровя ли за лесни за употреба бои с добри отзиви?
Тези бои са ми ги хвалили от няколко места, лесна употреба - в пералня на 60 градуса, за различни по състав влакна - изброени са по-долу.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 21:30 от Mößbauer-Effekt

# 352
За одеалцето - аз бих опитала с един драматичен бордюр с леко контрастен цвят - в бяло или дори винено, и след това бих продължила с новото розово. Така може да се получи нещо като горен край на одеалцето -  и няма да е съвсем квадратно, а с горна и долна част. Плетката е хубава и ще бъде жалко да пропадне идеята.
Нещо подобно е това (макар и далеч по-долу от качеството на твоето одеалце)
Скрит текст:

...Искам да направя с Ализе пуфи жилетка с качулка за 6+ месечно бебче. ...
това Ализе пуфи въобще не ми харесва. Честно казано само килимче бих изплела от него, извинявам се за крайното мнение.

# 353
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Кълбенцето е от новия цвят, а одеалото цялото е със стария. Сто пъти снимах, не се хваща разликата Sad ама аз я виждам.
Засега остава така и ще мина пак при моите хора да видя дали нямат точния цвят. Ако не - разпарям и почвам наново на по-малка ширина. на 5 или 6 лалета ширина преждата ще трябва да стигне.
Мислих и аз за бяла лента, на нея да нашиша името, а после новата прежда. така няма да се забелязва разликата, но някак не ми пасва такова наставяне.

от "мъка" си приотвих една слънчева преждица и ще почна с нея. Simple Smile

# 354
  • Sofia
Момичета, някоя попадала ли е на схема на шала на Катнис от “Игрите на глада”?

# 355
Момичета, някоя попадала ли е на схема на шала на Катнис от “Игрите на глада”?

гугнах го набързо

# 356
  • Sofia
На мен ми е по-лесно със схема, не с клипчета. Иначе и аз свалих де що има снимки.

# 357
На мен ми е по-лесно със схема, не с клипчета. Иначе и аз свалих де що има снимки.

Тук пише,че може да се свали схемата. Безплатно.

Ravelry: The Huntress Cowl pattern by LollyKnits https://share.google/i7ZjKpaLET70xaKni

# 358
Истинският шал от филма не е плетен, а тъкан. На форма ще го докараш, но "плетката" е съвсем различна.

# 359
  • Sofia
Не ми изглежда тъкан, поне не изцяло. Някаква смесена техника е. Артистично небрежен е, може да се докара на усещане, но със сигурност няма да е същия.

Общи условия

Активация на акаунт