Сто и шеста плетаческа тема

• 17 786
  • 571
  •   1
Отговори
# 405
Браво, хубави са станали. Аз ги плета по-различно, че ми харесва да изглеждат като купешки чорапи.

# 406
Браво, хубави са станали. Аз ги плета по-различно, че ми харесва да изглеждат като купешки чорапи.
Ще ми е инрересно да видя и други начини на плетене, ако имаш желание да покажеш.

# 407
Аз за да Ви разведря ще Ви покажа поредния започнат проект .

Ще ги поопъна и скрия конците . Ще става бяла , нежна блуза като на Йоанка . Ако ми остане прежда ще изплета един дълъг шал . Много кофти се плете тази , че има ламе .

Вчера имаше дебат във файсбук дали се перат готовите изделия . Вие перете или ги подарявате / продавате не изпрани . Аз бих прала за да видя как ще се държи плетивото . Ако не го изпера все едно ще е предателство ...

# 408
По принцип се пере мостра. Така знаеш какво да очакваш.

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 09:49 от •mimoza•

# 409
Коя прежда е намалена

# 410
X HAPPY x погледни на сайта на Hobiyarn.
Ако наистина се разтяга толкова алпаката ще е проблем. Ще продължа да разглеждам . Настроението е"трябва да купя прежда". 😁

# 411
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Питате ли ме как излязох вчера от склада за прежди без ни-що! Тия хорица вече няма да могат да си ползват паркинга Joy моя ме влачи,а аз, забила пети в асфалта, се опитвам да се самоубедя, че нищо не ми трябва.
Е, имам си,ама как всичко веднага ми потрябва. И все хубави, та чак прекрасни цветове виждах наоколо.

# 412
Ти поне плетеш🤗 аз защо имам вече едно чувалче запаси като се лигавя с шалчета само...Но купувам каквото купувам сега и спирам.

# 413
Добри, а защо беше в склада?
Аз не бих могла да изляза без нищо 🫣
-------
Дали и колко ще се отпусне/степа една плетена дреха зависи от прането - препарат, температура, начин на оцеждане и съхнене.

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 13:10 от •mimoza•

# 414
Търсих си моето розово, за да довърша одеалцето с лалетата ми трябват още мин 2. Няма Sad
Пак обещаха да търсят. Предния път пазили 4 кълбенца повече от месец. Те пък се оказаха леко по-тъмни и пак съм в изходна позиция.
Както му бях набрала, да съм го разплела и оплела отново, и да съм забравила за него.

# 415
Каква изненада, някой е изтрил мнения (и мога да се досетя кой е подал сигнала). Ето това е несериозно, дами, а не някой да попита нещо и да му се отговори с полезна информация.

mimoza, с интерес ще очаквам да покажеш това с плетениците като го завършиш, особено след пране как ще изглежда.

# 416
Сериозно ли? Точно в тази тема не виждам какво има да се трие.
Пътуваме към дома. Simple Smile
Имаме дъъъъълъг престой в Атина. Ще плета одеалцето. Wink
Ако не ми приберат иглата Joy

# 417
  • Sofia
Няма, вече няколко пъти минавам с куки без проблем. Само ножичката държат да им покажа, но не винаги. Ножичка с тъпи върхове е все пак.

# 418
Само да вметна, не с цел да противореча, а за справка. През септември тази година на излитане от България направих тази снимка -  специално за нас са изобразили куки и започната плетка на плаката със забранените предмети. В правилата на БГ еър се споменаваше нещо като до 6 см позволена дължина за инструменти (за други компании предполагам има разлики). Вероятно действително никой не го прави на въпрос, защото е абсурдна  забрана, но си съществува и на теория някой може да реши да е стриктен точно този ден.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 08:47 от Ghibli

# 419
Ще ми е инрересно да видя и други начини на плетене, ако имаш желание да покажеш.

Много пъти съм  пускала в темата, и клипове съм слагала. Потърси в старите теми. Струва ми се, че и на теб ти бях отговаряла, но не помня вече.
Най-общо - започвам от пръстите с Джуди меджик лууп ли беше, но напоследък турското започване ми хареса повече, по-лесно е. Плета диагонална пета и завършвам с еластична плетка.

Сега ми излезе тази страница, има и страхотни пуловери и бебешки.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1173777.msg41858971#msg41858971

Това е сръбския клип с розовите чорапи, общо 3 клипа - заплитане и 2 за петата.
https://www.youtube.com/watch?v=d1cArW5GTr8

Излезе ми и друг, много хубав клип от Мила, с по-различна пета.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1707022.msg49270492#msg49270492

Общи условия

Активация на акаунт