НАБОР 2006 - Студенти на хоризонта!

• 52 835
  • 775
  •   1
Отговори
# 285
Нямам визуализация на бутоните и опции да се запиша сега. А няма смисъл да чакам трето класиране. Т.е. Варианта ми е само на място, а ние вече ще сме на път и това не ми е опция.
При нас мин бал е паднал с 0.02 😵💫

# 286
  • у дома...
Нямам визуализация на бутоните и опции да се запиша сега. А няма смисъл да чакам трето класиране. Т.е. Варианта ми е само на място, а ние вече ще сме на път и това не ми е опция.
При нас мин бал е паднал с 0.02 😵💫
Записването започва от утре. Няма как сега да има бутон. Утре сутрин ще бъде активен.

С толкова горе долу е паднал и бала за жени журналистика.

# 287
Ах, успокоихте ме. Ама и аз какви конспирации търся.

# 288
  • София
И след първо беше така.Чакахме си бутона сутринта Simple Smile
Аз обаче си чакам активния бутон за избор на език и утре мисля да звъня да питам какво става, защото  сме в сроковете за избор, а не можем да го извършим...)

# 289
  • у дома...
И след първо беше така.Чакахме си бутона сутринта Simple Smile
Аз обаче си чакам активния бутон за избор на език и утре мисля да звъня да питам какво става, защото  сме в сроковете за избор, а не можем да го извършим...)
Дано ти отговорят. Вероятно чакат да приключат записванията.

# 290
Здравейте,

Чета инкогнито от няколко дни и сте ужасно полезни, благодаря!
Моето дете не е прието и на второ класиране в УНСС. Толкова “учи”, сега си плаща с притеснения.
Искам да попитам, ако решим да чака трето класиране и пак не успее, има ли вероятност да няма останали места в платената форма? Имате ли наблюдения от предишни години ?
Дъщеря ми влезе от раз и сега това чакане и смятане ми е съвсем ново. Не му достигат 2 точки, почти съм сигурна, че няма да стане ДП. Но все пак някое мнение би било полезно , докато прецени дали си струва платената форма или евентуално да пропусне една година за назидание 🧐

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 19:25 от JLo

# 291
  • София
Здравейте,

Чета инкогнито от няколко дни и сте ужасно полезни, благодаря!
Моето дете не е прието и на второ класиране в УНСС. Толкова “учи”, сега си плаща с притеснения.
Искам да попитам, ако решим да чака трето класиране и пак не успее, има ли вероятност да няма останали места в платената форма? Имате ли наблюдения от предишни години ?
Дъщеря ми влезе от раз и сега това чакане и смятане ми е съвсем ново. Не му достигат 2 точки, почти съм сигурна, че няма да стане ДП. Но все пак някое мнение би било полезно , докато прецени дали си струва платената форма или евентуално да пропусне една година за назидание 🧐
Не Ви разбрах.
Не е приет изобщо, или е приет платено и чакате опция за ДП?

# 292
Не е приет ДП, не е кандидатствал  за платено, но има опция да се запише, ако реши. Днес е звъннал да попита дали има право и са му отговорили, че има .

# 293
  • София
А защо просто не изчакате и следващите редовни класирания.Две точки не са толкова много , въпреки сериозните повишения на баловете тази година.Нищо не губите.,Най-много да спечелите.Да началото на август ще сте наясно.Не остана Simple Smile

# 294
А защо просто не изчакате и следващите редовни класирания.Две точки не са толкова много , въпреки сериозните повишения на баловете тази година.Нищо не губите.,Най-много да спечелите.Да началото на август ще сте наясно.Не остана Simple Smile
Точно затова питам какъв е шансът да няма свободни места и в платено след третото класиране.

# 295
Според мен 2 точки са много и бих записала директно платено. За себе си проиграх няколко  сценария и не виждам смисъл да рискувам да изпусна и платеното. На моя позната в ЛСУ са й казали по телефона, че бройките ДП са запълнени, така че няма смисъл да чака. Незнам дали ако звъннете в кол центъра биха дали тази информация.

# 296
  • у дома...
Точно затова питам какъв е шансът да няма свободни места и в платено след третото класиране.
На допълнителен прием след третото обявяват почти за всички платени места. УНСС приемат платено и по бройки, определени от държавата, и заради рейтинга си имат право да определят още допълнително бройки за платено.

# 297
  • София
Защо не се разходите до УНСС.Тук споделиха че на място при записване  на гишетата за документи са ги съветвали и коментирали реално ситуацията с участие в следващо класиране и шансове за това.Не зная колко са предвидените бройки за желаната специалност.Коя е тя между другото?МОже да видим в план приема

# 298
  • София
Опасявам се, че баловете тази година са много високи.
От друга страна, ако има опция за платено /както е при нас/, разликата в цената за нашата специалност е около 600 лв на семестър или 1200 годишно. Аз съм убедена, че няма да остане толкова по време на цялото следване.
Тоест, бъдете готови за повишение в размер на 20-30% на годишна база.

От съвсем друга страна, преценете типажа на детето.
Ужасяващо много деца, ако останат в празна година или започнат нискоквалифициран труд /то какъв друг да започнат с една гимназия/ никога не се връщат в академична среда и си остават във формат нискоквалифициран труд.
От трета страна има промени в областта на образованието и цедката става все по-ситна всяка година, таксите за платено- все по-високи, критериите все по-високи също и шансовете намаляват.

Но ако мислите, че детето е от онези, които си преследват целите и ги постигат, напълно е възможно догодина да се случи с успех.

# 299
  • Русе
Мин.балове на УНСС след второто

Общи условия

Активация на акаунт