НАБОР 2006 - Студенти на хоризонта!

• 51 304
  • 775
  •   1
Отговори
# 645
Аз сега си давам сметка, че винаги съм възприемала като състуденти всички от потока, даже от випуска Simple Smile Периодично още се събираме хора от различните специалности- три тогава, а нашата се делеше в последните години на три направления, но отново нямам спомен кои в кое бяха:)
Много голяма част от хората изобщо не работят по специалностите, които завършиха.
Но работещите си се знаем и се виждаме.

# 646
Не мисля, че някой от медицинска специалност просто решава, че иска нещо друго. Просто не успяват с изпитите. Това е. Дали после отиват да учат друго, не знам.
В дните на отворените врати на УАСГ са казали, че миналата година е завършил 1 хидроинженер. Нямаме пълната картина, защото приемат малко, но нв знам колко точно. Няма достъпна пълна статистика за тези неща.
Така или иначе, мен ме вълнува моите сладури да завършат, ме целия поток.

# 647
Колко души приемат във всяка специалност в уасг има на сайта им:

Дали обаче се запълват тези места наистина не е ясно.

При нас преди 30г след втори курс вече бяхме с 25% надолу и разформироваха по 1 група във всеки поток. Общо взето без да прекъснат, от раз завършихме не повече от 25%.

ХС е може би най-трудната специалност в уасг и вероятно е най-ниско платена впоследствие и почти нямаш свободата да си работиш като фрилансър.

# 648
Да, не знаем колко места са запълнени в УАСГ...
Освен това имам лични подозрения, че броят ветеринарите, завършили семестриално, а не тия, дето са минали и държавни изпити ...
Така че статистиката е много приблизителна.
Но това са специфични специалности.

# 649
  • София
Ехх спомени, спомени  Simple Smile преди 30г в ТУ (МЕИ) бяхме 150 човека поток/специалност, от които завършихме не повече от 15 Simple Smile

# 650
Ех, хич не обучават добре студентите в тия университети Joy

# 651
В ТУ Варна, бяхме поток 200 човека от две специалности, тогава нямаше 100 вида специалности ИТ или комуникации, деленето на специализации беше чак в трети курс.
Ходехме заедно на лекции по общите дисциплини, упражненията бяха по групи, дори 1/2 група, ако не се провеждаше упражнението в  нормална стая, а в лаборатория.
В моето обкръжение завършихме всички, но имаше доста, които изчезнаха след 3ти курс  

Сега обаче успеваемостта е изключително ниска, за моите разбирания,  за сметка на това университети са измислили как да ги дундуркат до 4ти курс за да получават финансиране за всички желаещи да останат студенти Simple Smile

# 652
  • Бургас
Привет на всички! Честито на приетите и попътен вятър!

За информация и в случай, че на някой може да е полезна в групата -днес освободихме едно място в Софтуерно инженерство в СУ. Не знам на този етап дали на някой и при какви условия може да го заеме.

За момче или за момиче?

# 653
Благодаря ви за разясненията момичета. Специалности - потоци - групи.....  Не, че ги разбрах, но поне опитах Joy
Да се оправя младежа - при мен такива неща не е имало навремето.
Мен ме е яд, че в ТУ София не мога да намеря план-приема. Търсих, ровит, ChatCPT ползвах - нищо не открих. Както и не ми стана ясно имат ли изобщо прием за платено обучение, след като на 1 и 2 класиране имаше прием само за ДП. То моето си е чисто любопитство де, ама чак такава тайна да е......

# 654
  • Някъде в Европа...
Бисе, а тази карта за какво им е? Къде могат да я ползват?

# 655
  • София
Завършила съм МЕИ преди, сега ТУ, та мога да кажа, че там така се учи на потоци първите две години, защото предметите са общи. Групират ги по сходни специалности, които изискват едни и същи основни предмети и ходят заедно на лекции и отделно по групи на упражнения. Една специалност може да има няколко групи по около 20-25 човека/ не помня точно/, все едно на класове, които в началото са само за упражненията.

# 656
Бисе, а тази карта за какво им е? Къде могат да я ползват?
Air, с нея се удостоверява, че лицето е действащ студент.
Вероятно би послужила в случаите, в които можеш да ползваш някакви студентски намаления. " Нашата" е готова. 🙂 Остава да да я използва девойката.

# 657
  • София
Привет на всички! Честито на приетите и попътен вятър!

За информация и в случай, че на някой може да е полезна в групата -днес освободихме едно място в Софтуерно инженерство в СУ. Не знам на този етап дали на някой и при какви условия може да го заеме.

За момче или за момиче?
момиче

# 658
  • Благоевград
СУ още не са си гласували правилата за допълнителния прием. Но досега все е било приетите (независимо по кое желание и независимо дали са се записали) на някое от първите 2 класирания да нямат право да участват в приема. Затова хора с конкретно желание пишат само 1 желание, за да могат да участват на допълнителен прием, а не да запишат компромисна специалност. В допълнителния прием могат да си добавят и компромисните специалности.
И как не го прочетох по-рано това, аз го накарах да пише второ и трето, за да не е само едно и го прецаках 🥴
П.П. Ние освобождаваме едно място в специалност "Компютърни науки", момче, но като няма трето класиране, едва ли ще може да се възползва някой, за съжаление Sad

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 23:36 от Bory_V

# 659
Дъщеря ми затова писа само едно желание. Идеята беше, ако не се получи на първо или второ класиране, да може да участва в допълнителния прием септември. За щастие не стигнахме дотам Simple Smile Иначе тогава вече щяхме да изредим повечко специалности, макар и да не бяха толкова желани.

Общи условия

Активация на акаунт