Що е то "женкар" и какво се случва в главата му?

• 9 677
  • 283
  •   1
Отговори
# 195
Това с чуждата преценка е доста субективно и няма смисъл да се товари с подобни емоции. Може да се концентрира над собствените си емоции и действия.

# 196
Това с чуждата преценка е доста субективно и няма смисъл да се товари с подобни емоции. Може да се концентрира над собствените си емоции и действия.
Ама тя вече се е натоварила с подобни емоции. Защо иначе пише тук? Пише, защото тази ситуация е обсебила мислите ѝ и тя се чуди какво се е случило и на какъв човек е попаднала.

# 197
Категорично тя е отговорна за личните си емоции и чувства. Не може да натовариш другия за това... дори да сте във връзка ти си отговорен, за това което изпитваш и трябва да анализираш себе си. Този човек беше разкостен, а реално дори не е важен..тя е важната.

# 198
Така де, коментира собствените си усещания, Ейсид.
Него не разбира, затова е и темата.
Да го нарочи  заклейми – женкар е, е лесно. Но какво от това за нея?
С нея е такъв, с друга друг. За една лош, за друга добър.
Затова казах да се концентрира за нея кое как е, а не да се опитва да прави свободни съчинения на тема женкари.

# 199
Такива крайни заключения за другия пол при толкова прозаични ситуации прави хората недоверчиви и затворени към хората и любовта. Затова такива разкоствания са вредни за самата нея.
Знаете какви стават някои мъже, когато някоя не им пусне. И там се появяват думи като обратна, фригидна, използвачка, ненормална, жадна за внимание, лека, всички жени са такива...
Щастливите хора, доволни от интимния си живот, махват с ръка и продължават. Щом няма насилие е вредно да демонизираме всяка несподелена тръпка като идиот, женкар и т.н.

# 200
Уверявам ви, че работя и върху моите емоции и действия. Писах някъде из коментарите, че нещата за мен винаги са двустранни. След темата и коментарите ви, нещата се изместиха почти изцяло върху мен.
Към приемане и туширане на неприятните чувства.

# 201
Разбира се, че е важен този човек, защото той Е част от тези отношения. И защото ако тя не проумее с какъв индивид си има работа - ще попадне на следващия такъв. Колкото до разкостването - малко му е! Заслужава си всички анализи и епитети, още повече, че дори не е разбрал за тях.
Колкото до нейната реакция - никъде не споменавам, че не е важна. Обяснявам защо реагира така и какво би могла да направи, за да се отърси от тази случка.

# 202
Поканата за рожденния ден мога да я откажа, не е жизненоважна. Приех я с мисълта, че не ми се иска заради някой да избягвам други хора.

Не ми се струва добра идея да отказваш поканата. Ако имаш желание - отиди. Ако и той е там, игнорирай го, това е най-доброто моето можеш да направиш. Ако тръгне да те заговаря, дръж се студено и не го допускай. Забавлявай се!

# 203
Стига тя да не брои дните до рожденния ден, когато ще се видят, всичко е наред.
Просто тези си желания за отношения, да ги запази за някой по-подходящ за нея мъж.

# 204
Много е рано да ходи на този рд. След време като й мине, да. Но очевидно от коментарите и темата не е добра идея. И едно студено поведение той може да приеме точно като бяга ми, и айде пак атака и тя няма да устои, защото егото й ще се чувства поласкано. И така пак се завърта кръга. И минава още време в същите психологически игри. Не са три месеца, а 6, само да не стане година.
Нищо няма да й стане да пропусне рд. Аз съм го правила и то в обратната позиция, той имаше чувства, говорихме , исках да премине. След известно време той намери гадже и ние отново комуникация. Ако аз изпитвам чувства ще искам да ида...но не е правилно за нея.
А що се отнася до студено поведение това за мен е абсолютно погрешно. Защото е демонстрация! И вид манипулация. Когато хората са ок със себе си и другия, те се държат нормално, а не студено, за да покаже на "чек@дж.. че не ми пука!". Това е детско и незряло, и вредно за нея, и показва, че всъщност й пука, и продължава да влага енергия.

# 205
  • Бургас
Тя хубаво ще го игнорира и ще се държи дистанцирано, но не ѝ е минала тръпката. И подсъзнателно се надява нещо да се случи, да му е липсвала.
Да не вземе обаче още повече да се сдуха, ако той дойде с някое гадже на рожения ден или се държи по-дръпаното и от нея.

# 206
По-голяма демонстрация, че ѝ пука от Неотиването, няма повече накъде.
Та.
Като имаш страхове и притеснения – не бягаш от тях, а ги срещаш челно и преживяваш, за да можеш да продължиш натам. Иначе, ще има да тлее в нея очакване, надежда, фантазми кое как можело да бъде. Никога не съм била за изтласкване и заобикаляне – без значение дали са положителни или отрицателни емоции. Така вреди на себе си само – да трупа, мълчи и изтласква.
Игнорът може също да е естествен, не е нужно да е нарочен и демонстративен.

# 207
Е , не може ли просто да отиде с идеята да докаже на себе си, че си стои зад решението. Дори може по-лесно да го превъзмогне като види, че от нея зависи ситуацията. Нарича се самоконтрол, достойнство и уважение към себе си. Дори той да я провокира заради блокирането, да му обясни спокойно, че го е направила защото смята, че така е по-добре за нея и точка.

# 208
Може, но всеки път тези истории не завършват така, както е мислила и положително за жената. А може да не е отишла, защото не е канена, пътува и т.н. а и той няма как да знае.

# 209
Разбира се, че е важен този човек, защото той Е част от тези отношения. И защото ако тя не проумее с какъв индивид си има работа - ще попадне на следващия такъв. Колкото до разкостването - малко му е! Заслужава си всички анализи и епитети, още повече, че дори не е разбрал за тях.
Колкото до нейната реакция - никъде не споменавам, че не е важна. Обяснявам защо реагира така и какво би могла да направи, за да се отърси от тази случка.

Имам склонност да попадам на такива. Този път не лампа, а светофар ми светна за мен. За това ви мъча тук и вас.
А не е разбрал, защото ми е съвсем излишно да го нагрубявам, показвайки още по-голяма слабост от изпитваната. Мисля, че един последен разговор с нормално и неутрално отношение, с последващ блок е много по-подходящ.

Относно рожденния ден, ще премисля и днес нещата. Но като цяло съм по-склонна да отида. Не мога вечно да избягвам хора и моменти.
Е , не може ли просто да отиде с идеята да докаже на себе си, че си стои зад решението. Дори може по-лесно да го превъзмогне като види, че от нея зависи ситуацията. Нарича се самоконтрол, достойнство и уважение към себе си. Дори той да я провокира заради блокирането, да му обясни спокойно, че го е направила защото смята, че така е по-добре за нея и точка.
По-голяма демонстрация, че ѝ пука от Неотиването, няма повече накъде.
Та.
Като имаш страхове и притеснения – не бягаш от тях, а ги срещаш челно и преживяваш, за да можеш да продължиш натам. Иначе, ще има да тлее в нея очакване, надежда, фантазми кое как можело да бъде. Никога не съм била за изтласкване и заобикаляне – без значение дали са положителни или отрицателни емоции. Така вреди на себе си само – да трупа, мълчи и изтласква.
Игнорът може също да е естествен, не е нужно да е нарочен и демонстративен.

Общи условия

Активация на акаунт