Сериали и филми на немски език в оригинал (Sci-fi, психо-трилър)

• 603
  • 23
  •   1
Отговори
  • Sofia
Здравейте,

Търся сериали sci-fi, психо-трилър или крими, които да са на немски език (оригинал).

Изгледах Dark и Die Therapie. И двата ми харесаха, даже ги гледах два пъти.
Сега започнах Cassandra. Засега също ми харесва.

Ако някой има някакви предложения за подобни сериали (или филми), моля да сподели.

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 06:29 от Brin de muguet

# 1
Немски да са немска продукция ли?

# 2
  • Sofia
Оригиналният език да е немски.

# 3
Щом ти харесва Фитцек виж дали ще намериш Das Kind.
Der Heimweg го имало в амазон прайм, но не съм го гледала още.

# 4
  • Sofia
Щом ти харесва Фитцек...
Мислих да си поръчам и книгата, защото сериалът много ми хареса.

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 22:15 от Brin de muguet

# 5
https://www.onleihe.de/goethe-institut/frontend/search,0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0.html

И на мен ми е любимец, прегледай библиотеката на Goethe Institut, преди години имах абонамент и бях доволна.

# 6
  • Sofia
Току-що попаднах на този филм в Нетфликс : "Brick".
Изглежда обещаващо.

# 7
Здравейте,

Търся немски сериали sci-fi, психо-трилър или крими.

Изгледах Dark и Die Therapie. И двата ми харесаха, даже ги гледах два пъти.
Сега започнах Cassandra. Засега също ми харесва.

Ако някой има някакви предложения за подобни сериали (или филми), моля да сподели.

Deutschland 83
https://www.imdb.com/title/tt4445154/reference/

Das Leben den Anderen
https://www.imdb.com/title/tt0405094/reference/

# 8
По CINEMANIA, CINEMAX и CINEMAX 2 пускат немалко германски филми.
Пуска се програма и в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1680062.75

# 9
  • Sofia

Ъъм... германски романтични филми и сериали? Розамунде Пилхер?
Не е точно това, което търся.

Ще пробвам Murder Mindfully, не е sci-fi, нито психо-трилър. Води се за черна комедия/комедиен трилър 😆.

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 01:33 от Brin de muguet

# 10

Ъъм... германски романтични филми и сериали? Розамунде Пилхер?
Не е точно това, което търся.

Ами явно не сте погледнали. Освен Розамунде Пилхер и "романтичните филми", има програма с всякакви филми на Синемакс, Синемакс 2 и безплатния Cinemania, погледнахте ли изобщо?
Скрит текст:
Жертвоприношение", драма - хорър, Германия, 2024; реж. Джордан Скот, с Ерик Бана, Сейди Синк, Силвия Хукс, Джонас Даслър, Софи Роис, [18+]

Универсална теория – трилър/мистерия, Германия, 2023 г., 14+
реж. Тим Крьогер, с Ян Бюлов, Оливия Рос, Ханс Зишлер

Берлин Александерплац - криминална драма, копродукция, 2020 г., 12+
реж. Бурхан Курбани, с Йела Хаазе, Велкет Бунгуе, Албрехт Шух, Йоахим Крол

Погрешен пас – комедия/криминален, Германия, 2021 г.
реж. Йоханес Набер, със Себастиан Бломберг, Дар Салим, Виржиния Кул

Синдикалистката – трилър, Германия-Франция, 2022 г.
реж. Жан-Пол Саломе, с Изабел Юпер, Марина Фоа, Александра Мария Лара, Беноа Мажимел, Иван Атал

Нощен живот – криминален/романтичен, Германия, 2020 г.
реж. Зимон Ферхьовен, с Елиас М`Барек, Фредерик Лау, Палина Рожински, Карол Шулер

p.s. и само за протокола: филмите и сериалите са германски, хората са германци, само езикът е немски.

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 01:56 от diziler

# 11
  • Sofia
Да, моя грешка.
Не съм се изразила правилно - трябваше явно да уточня, че търся сериали на немски език (в оригинал) - независимо дали са от Германия или не.

Редактирах се, щом толкова много дразни окото.

p.s. Щом става въпрос за всякакви жанрове, тогава заглавието на темата не би трябвало да гласи "германски романтични филми и сериали".
p.s.2 Не гледам Синемакс, но благодаря за програмата.

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 06:36 от Brin de muguet

# 12
Това “романтични” много Ви дразни. При такова многообразие от филми, просто отсявайте и прескачайте романтичните.
Аз гледам Синемакс и Синемакс 2, това са канали предимно за европейско кино.  Има и австрийски, и щвейцарски филми.
А Cinemania е безплатен канал и го има при почти всички оператори. Ето програмата:
http://cinemania.bg/page-4.html
Дайте на alt+F4 Германия например и ще Ви излязат резултати.

# 13
Това “романтични” много Ви дразни. При такова многообразие от филми, просто отсявайте и прескачайте романтичните.
Аз гледам Синемакс и Синемакс 2, това са канали предимно за европейско кино.  Има и австрийски, и щвейцарски филми.
А Cinemania е безплатен канал и го има при почти всички оператори. Ето програмата:
http://cinemania.bg/page-4.html
Дайте на alt+F4 Германия например и ще Ви излязат резултати.
Прощавай, ама тя не гледа тези канали и не се интересува от всякакви немски филми. Препоръчани филми ще си ги намери в Netflix. Дори не е ясно, че има “всички оператори” … Хубаво е, че искаш да помогнеш, но тя не търси това.

# 14
Добре, адвокате. Нетфликс е платена платформа, то е много лесно да се препоръчва Нетфликс, Мах, Амазон прайм  и всякакви подобни. Аз лично пробвах да дам и някакъв безплатен вариант. "Cinemania" е безплатен канал и се хваща по основните и най-големите оператори. И аз лично ЧЕСТО улучвам германски филми по този канал. Не пречи, като имаш месечната програма и от над 30 германски филма да си отбележиш този, който те интересува и просто да го гледаш по телевизията, то има и опция с връщане назад до 7 дни. На линка, който дадох с юлската програма на Синемания , "Германия" излиза 28 пъти, "Швейцария" 5 пъти. От над 30 варианта, човек все ще намери 3-4 за себе си, по своите вкусове.   Поне е нещо.  
Колкото до Синемакс и Синемакс 2, те се плащат допълнително (преди бяха по 2.99, после 3.60, сега са 3.99 лв месечно) и е ясно, че не всеки ги хваща. Поне там са със субтитри и езикът може да се чуе. Докато по разни други телевизии германските филми често са с дублаж.
Ще пробвам Murder Mindfully, не е sci-fi, нито психо-трилър. Води се за черна комедия/комедиен трилър 😆.
И ето, още една комедия (щом "романтични" е мръсна дума), по Cinemania на 17 юли:
16:00 Най-доброто предстои – комедия, Германия, 2024 г.
реж. Тил Швайгер, с Тил Швайгер, Михаел Мертенс, Неда Рахманян, Франциска Махенс, Ема Швайгер

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 10:51 от diziler

Общи условия

Активация на акаунт