Как се справяте с дигиталната умора и постоянната свързаност?

• 2 033
  • 48
  •   1
Отговори
# 45
  • Out of the Mix
Няма как да не си нося телефона (ами, ако някой "изреве на умрело?"), в чантичката е заедно с другите важни неща - документи, ключове, пари, слънчеви очила, и др. дреболии.

Без телефон не става.
Не си представям нещо важно, спешно да има, и да не е в мен, а някъде си из къщи, а аз да се шляя все едно нищо.

Не познавам някой да си оставя телефона вкъщи.

Плюс това, нищо лошо не виждам да се убива някакво време, четейки нещо, или просто хвърляйки поглед.

Навик е, със сигурност, но ако е контролиран, всичко е наред.

# 46
Майка ми си оставя телефона вкъщи понякога, но не е хубаво. Точно защото нещо може да се случи, а и на самия човек може да му потрябва спешно - примерно, ако слънчасам и ми стане зле, мога да се обадя на 112.

И аз не виждам какво толкова лошо има в гледането на клипчета, особено ако ги предпочитам пред телевизията. Не ме натоварват по някакъв начин - защо да ги избягвам...

# 47
Точно си изтрих личните мрежи и опитвам следобед като излизам на разходка по плажа да си оставям телефона вкъщи.  През няколко години обикновено си правя детокс да нямам социални мрежи за по половин година. Е света не свършва като ги изтрием, просто не научаваме първи клюките. Действа зареждащо.

# 48
  • Out of the Mix
Не е нужно да се "изключваш" напълно.
Просто правиш регове, където ти е нужно, не кесиш нон-стоп, лимитираш нотификациите, звуците, пищялките, не отговаряш на всичко и всеки, не държиш постоянно включени мобилните данни и WIFI-а, нямаш по няколко "к" "приятели", филтрираш трафика, ползваш Adblocker-и, и всичко е точно.

Общи условия

Активация на акаунт