Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 648 452
  • 22 521
  •   4
Отговори
# 20 265
Не работи лайв стрийма на страницата на пилона.
https://pilon.rozhen.bg/
На кой му дреме? "Най-високото знаме в ЕС: беше употребено за  консолидация на най-големите комплексари псевдопатроти, да не вземе някой да се отклони,  употреби се и сега може да бъде забравено и да се гледа към следващия колосален патриотичен проект, който всъщност е самия РР.
А някъде там се строят инфраструктурни инженерни проекти, тунели, мостове, болници, високоскоростни влакове, и хората се гордеят с това. Ние построихме пилон в планината и си се гордеем.
И затова, че у нас не се строят е винов Радев ли??? Стига, всички знаем кой трябваше да строи...Вече си смучете пръстите ...

# 20 266
  • София
Нямам нищо против всеки да се опита да промени нешо чрез политиката. Тая мантра "тоя няма място в политиката, оня няма място в политиката" е пълна глупост. Само за ББ, ДП и такива ли има място в политиката? Ако искаш да промениш нещо, най-директните лостове са в политиката, и да, нека всеки който мисли, че има смисъл, да опита.
Но специално Попов, и го казвам с огромно уважение към болката му, се издъни с интерпретациите си на ситуацията нелегитимния главен прокурор. До тогава го следях и подкрепях. Не знам нарочно ли го направи,  за да измие имиджа на някои, или просто толкова си разбира, но виждам, че ще нанесе повече вреди от колкот ползи.
Не стана ясно защо и какво целеше. И сега не ми е ясно какви ще са му целите.

# 20 267
Има компетентен орган за доказване на факти - съда, а там е кочина.
Ще доказват факти?
От 19-ти насам всички са се вторачили в Радев. Едните вярват, че е някакъв месия в оправянето, другите го виждат като новото допълние в групата "враг". Нищо подобно. Когато подаде оставката си бях наумил че може да вдигне избирателната активност поне с 10% и с това да доведе до някаква промяна. Сега и на 6% ще съм доволен. Освен да дръпне част от суингър избирателите, тези дето се мотаят като муха без глава между различните партии най-често в последния момент, нищо друго няма да постигне. Поредната коалиция еднодневка на която се отделя прекалено много и ненужно внимание.
Нито ще ни извади от НАТО, нито ще ни извади от ЕЗ/ЕС или ще ни сближи по някакъв начин с Русия. Учудвам се с какъв плам се громи нещо което няма да се случи така или иначе.

# 20 268
  • София
На кой му дреме? "Най-високото знаме в ЕС: беше употребено за  консолидация на най-големите комплексари псевдопатроти, да не вземе някой да се отклони,  употреби се и сега може да бъде забравено и да се гледа към следващия колосален патриотичен проект, който всъщност е самия РР.
А някъде там се строят инфраструктурни инженерни проекти, тунели, мостове, болници, високоскоростни влакове, и хората се гордеят с това. Ние построихме пилон в планината и си се гордеем.
И затова, че у нас не се строят е винов Радев ли??? Стига, всички знаем кой трябваше да строи...Вече си смучете пръстите ...
За втори път днес ми преиначаваш думите, може да ми отговриш на предния пост, където те питах за конкретна свършена работа от твоите "любимици".
А РР не е толкова виновен че не строи, но се злепостави страшно много с промотирането на тази безмислица,....специално под патронажа на президента един пилон? Да му имам каузите....тези неща говорят много за потенциала му....дано ме разбереш този път.

# 20 269
Хубаво е, че гледате програмите на партиите, но повече гледайте кои ще са им външнополитическите партньори, защото ние сме зависима икономика, слаба геополитическа сила, та правилно да избираме между проевропа- правила, законът над всички и що-годе нормален живот за средните хора или продиктатура- МАГА и Путин, богатство за шепа хора около тях, а за нас масрафа.
Ние сме избрали външнополитическите си партньори и Радев няма да ги смени. Ето там е голямата разлика във възприятията. Вие вярвате в обратното и голям страх ви тресе. Не става така лесно тая работа - да си сменяме партньорите. Grinning
Ама наистина ли ви е толкова смешно?
Не ставало така лесно тая работа?
А подписа на желязков онзиден лесно ли стана? И тайните решенияна МС? И решения на НС по тъмни доби, докато гражданите спят?
Да не се събудим една сутрин с наръч от тайно взети решения - извън ЕС, НАТО, Шенген, ЕЗ?
Какво им пречи?
Чудя се, след онзиден, как може още някой да се смее?б
Гласувайте си още за копейки, радев и всички евроазиатски партийки или спете и не гласувайте изобщо. После ще се чудите откъде ви е дошло.
Олеле, съвсем се омота...Прочети пак това, което описваш, и свери с последното изречение... Кой подписа, Желязков е копейка, или какво...Кои копейки вземат тайни решения?

# 20 270
  • София
Стефан Христов, ФБ:

Защо Радев трябва да бъде политически труп още преди да е излязъл на терена?
Заради сделката с BOTAŞ. Сделка, която нанася на България милиардни щети всяка година и за която Румен Радев носи пълна политическа отговорност.
Договорът е подписан на 3 януари 2023 г. от служебно правителство, назначено лично от Радев. Той обвързва България за 13 години да плаща около 500 000 евро на ден, независимо дали получава газ или не. Това прави над 1,2 млрд. лв. годишно за капацитет, който реално не се използва.
Сделката е структурирана като „вземи или плати“, без изход и без икономическа логика. Прекратяването ѝ може да струва над 4 млрд. лв. неустойки. Междувременно „Булгаргаз“ трупа стотици милиони дългове, а държавата поема щетите.
Парламентът вече изпрати докладите си до прокуратурата, Европейската прокуратура и службите. Има разследвания за престъпление по служба и за тежки щети върху държавния интерес.
Това не е грешка. Това е политически провал с измерение на национален скандал.
Този ли е „спасителят“?
Много скъпо ни излиза това спасение.

# 20 271
Еее, правилният спасител е.
Бойко, Делян и те така. Харчат милиарди на народа и той им се кланят и гласува за тях.
После примирено маха с ръка: "еее, те всички крадът" и отива да си купи скъпо сирене с палмова мазнина, псувайки веригите, че изнасят печалба. Sunglasses

# 20 272
Но Радев казва,че правителствата не използват целият капацитет на газовата връзка с Турция. Всички лъжат за "Боташ". Но не се разбира защо. Не може да е корупция,защото турската държавна фирма няма да се навие...

# 20 273
Той няма политическа партия.
Иска да регистрира движение.

На мен  РР ми е интересен.
Ако вади политически трупове като Антон Кутев, няма много да прокопса. Но ще гледаме
е той първо него извади.  Тия дни само от хладилника не ми е изскочил.

# 20 274
Искам час по- скоро изборите да минават, защото много се плаша от прогнозите за 121 рр.
Ама аз и царя не го отразих, пък то какво станА

# 20 275

Вече 20 мин.я слушам,1:1 с мои наблюдения в града и околията.
Тук през 3,4- ма се познаваме,кой с кого,какво...
Затова смятам,че сглобка на РР с ППДБ с цел борене на корупция и прочие е * обречена кауза ,да бягат далеч ППДБ.

# 20 276
  • София
Около Радев е ясно кои са. Тия дни са всеки ден по телевизиите, а вчера видяхме и напускащите с него президенството.

А, не. Чакам Баневи, Барбукови и Стайкови да подкрепят.

Също така чакам и кой ще е служебния МП. И как ще отиграе казуса с изтичащата дерогация на Лукойл.

Така или иначе, следващите избори са през лятото или есента. Тъкмо пак ще ги съчетаят с президентските.

# 20 277
  • Другата България
Не мисля, че ще са чак лятото или есента.
Залагам на късна пролет. Blush

# 20 278

Г-жа Ванко 1...
Аз затоваза Ние идваме няма да гласувам, тогава като бяха неизвестни, не им пречеше да се коалират с г-жа Ванко 1
Като си нямал принципи отначало, откъде ще ги извадиш по-късно, от магазин втора употреба ли?

# 20 279
За втори път днес ми преиначаваш думите, може да ми отговриш на предния пост, където те питах за конкретна свършена работа от твоите "любимици".
А РР не е толкова виновен че не строи, но се злепостави страшно много с промотирането на тази безмислица,....специално под патронажа на президента един пилон? Да му имам каузите....тези неща говорят много за потенциала му....дано ме разбереш този път.
Тепърва ще гледаме какво ще свършат, но за сметка на това знаем какво сегашните НЕ вършат... което нас , живеещите в България не ни устройва...

Общи условия

Активация на акаунт