Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 648 452
  • 22 521
  •   4
Отговори
# 20 280
Като не ви устройва, защо ще гласувате за същото?

# 20 281
Като не ви устройва, защо ще гласувате за същото?

Защото е много важно да няма промяна. Освен това

1. КП не говори гладко, е извършил вселенска измама.
2. ЛБ жена моля ти се, образована, парапети, извършила още по-вселенска измама.
3. АВ - не мигал според Фактурата, и разни елементи от облеклото според Корпулента.
4. Терзиев - и според мен беше шамар в лицето на всички, които са били с неблагонадежден произход по времето на бозата от 6 ст., обаче се оказа нормален човек (откъдето и да е тръгнал). Обаче софиянци са ларж, едните 1000 лв за боклук не им бъркат.

Интересно, че генералчето АА е най-рядко срещан аргумент против пепетата, а той според мен е излишен.

е, как да гласуваш за тези?

Къде-къде е по-добре бащицата-мъжище с някоя мъжествена професия, строг характер и традиционни ценности (нищо, че в нашата реалност те освен потури и шамии включват бой по жени и деца - справка - сводките на меверето)

# 20 282
  • София
Хубаво е, че гледате програмите на партиите, но повече гледайте кои ще са им външнополитическите партньори, защото ние сме зависима икономика, слаба геополитическа сила, та правилно да избираме между проевропа- правила, законът над всички и що-годе нормален живот за средните хора или продиктатура- МАГА и Путин, богатство за шепа хора около тях, а за нас масрафа.
Ние сме избрали външнополитическите си партньори и Радев няма да ги смени. Ето там е голямата разлика във възприятията. Вие вярвате в обратното и голям страх ви тресе. Не става така лесно тая работа - да си сменяме партньорите. Grinning
Освен това Радев е американски възпитаник и за мен прозападно настроен. Има си здрав разум и отчита реалностите, но не е проруски изобщо. Това са димки и страшки, които просто не минават или минават пред много рехава аудитория.
 Все пак той е част от екипа за Триморие и т.н. неща, които никак не са проруски.
По скоро е балансьор той, а ако се окаже, че не е, значи е изключително скрита лимонка.

# 20 283
Е как ще се повдига аргумента за АА като хората масово слушат икономически съвети от Румен Гечев. Същият Румен Гечев, който е вице на Жан Виденов и министър на икономиката по време на най-голямата икономическа криза в историята на България.
Освен това Радев е американски възпитаник и за мен прозападно настроен. Има си здрав разум и отчита реалностите, но не е проруски изобщо. Това са димки и страшки, които просто не минават или минават пред много рехава аудитория.
 Все пак той е част от екипа за Триморие и т.н. неща, които никак не са проруски.
По скоро е балансьор той, а ако се окаже, че не е, значи е изключително скрита лимонка.
Докато делите света на "САЩ" и "Русия", ще ви се струва, че Радев е разумен.
Може ли да ми посочите с какво Радев е "прозападно настроен" и да е нещо различно от факта, че е учил в Алабама? Защото е бил член на БКП и е избран за кандидат-президент след проучване на Руския институт за стратегически изследвания какъв профил на президент иска българинът и като ще ги мерим на "щатско" и "руско", то така стават 1 към 2... Simple Smile

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 14:37 от Clouded

# 20 284
  • София
Ако Радев е прозападен, то защо целият проруски "контингент" застава зад него? Включително и във форума? Thinking А, ПП-ДБ, Борисов и Пеевски биват подигравани, че са били видни евроатлантици, защото са ни набили в ЕЗ, Шенген и още западни сатании?
В случая, колкото и странно да звучи, все едно Георги Димитров разказва как Сталин бил ренесансов хуманист и капиталистически изчадник, за да успокоява буржоазията през 1944-та. Joy

# 20 285
И аз не очаквам изненади от Радев. След 09.05 и безпрецедентно хвърлената оставка, не мисля, че нещо в друга посока ще направи.

Така е. Седмици преди конвергентния доклад по най-долен и популистки начин се опита да сложи прът в колелото.

# 20 286
Ако Радев е прозападен, то защо целият проруски "контингент" застава зад него? Включително и във форума? Thinking А, ПП-ДБ, Борисов и Пеевски биват подигравани, че са били видни евроатлантици, защото са ни набили в ЕЗ, Шенген и още западни сатании?
В случая, колкото и странно да звучи, все едно Георги Димитров разказва как Сталин бил ренесансов хуманист и капиталистически изчадник, за да успокоява буржоазията през 1944-та. Joy

Не знам Борисов колко е подиграван, но в общи линии само привържениците на ПП ДБ не признават водещата ролята на неговите правителства за приемането ни в Шенген и ЕЗ - все пак те най-дълго са управлявали в процеса на подготовката ни и за двете и играят немалка роля в изпълняването на условията, включително за вкарването ни ни във валутния механизъм.
Това естествено не значи, че са се постарали да имаме напредък в областта на правосъдието и върховенството на закона, но това е област, в която никой не се е постарал. Така че приемът си в Шенген и ЕЗ ги дължим основно на проявеното желание от отсрещната страна.

# 20 287
  • Разпиляна във въображението
Е как ще се повдига аргумента за АА като хората масово слушат икономически съвети от Румен Гечев. Същият Румен Гечев, който е вице на Жан Виденов и министър на икономиката по време на най-голямата икономическа криза в историята на България.
Може ли да ми посочите с какво Радев е "прозападно настроен" и да е нещо различно от факта, че е учил в Алабама? Защото е бил член на БКП и е избран за кандидат-президент след проучване на Руския институт за стратегически изследвания какъв профил на президент иска българинът и като ще ги мерим на "щатско" и "руско", то така стават 1 към 2... Simple Smile

Решетников направил профил, БСП в лицето на Нинова е избрала няколко души, сред тях и Радев. Не съм сигурна дали Решетников не смяташе по-руски Борисов.

Толко време изгубихме в опити. Опитахме ГЕРБ с години, ПП, ИТН, ППДБ + , сега ще опитаме и Радев (евентуално). Или ще стане по-добре, или същото. Същото си го знаем и търпим от години и ще бъде сменено, както досега.

Надявам се Радев да не се издъни с хората. Предполагам, че ще тръгне по студиата, когато учреди нещо или как ще участва в изборите. Предварително няма смисъл. Сега важното е кой ще е СМП и кога ще са изборите.

# 20 288
  • София
В обществения политически живот, то кои изразяват подкрепа към Радев след февруари, 2022 г.? "Патриотите" с руските знамена на Шипка, "патриотите" около пилона, Кузман Илиев, Румен Петков, Антон Кутев от движение "русофили", а не да речем професор Георги Лозанов, Радослав Бимбалов, Калин Янакиев, Манол Глишев и т.н.
Радев доста ясно се е позиционирал, чрез своите действия и бездействия, къде стои на политическия компас, кой електорат го подкрепя и какво ще очаква от него, за да продължи да го подкрепя.

# 20 289
Simple Smile 200 коментара по-късно едно и също.
Евроскептици , а дори русофили и путинофили, които харесват Радев се опитват да убедят прозападните, че и той не е европскептик Trollface
Парадокс..

# 20 290
Стига с тоя "Боташ"! Никой от нас не чел клаузите на договора. Нито Радев е подписал този договор.

И защо ни е да знаем клаузите, като знаем ефекта - всеки ден губим половин милион евро и няма клауза за прекратяване. От там нататък какво ни трябва да знаем?
И да, не той е подписал, ами неговите назначения, сигурно абсолютно независими и управляващи както си искат? Wink

# 20 291
Стига с тоя "Боташ"! Никой от нас не чел клаузите на договора. Нито Радев е подписал този договор.

И защо ни е да знаем клаузите, като знаем ефекта - всеки ден губим половин милион евро и няма клауза за прекратяване. От там нататък какво ни трябва да знаем?
И да, не той е подписал, ами неговите назначения, сигурно абсолютно независими и управляващи както си искат? Wink
и само ще те допълня, като напомня, че докладът на комисия по енергетика е в прокуратурата от април 2024 Wink

# 20 292
  • Варна
Има компетентен орган за доказване на факти - съда, а там е кочина.
Ще доказват факти?

Ще доказват дали нещо е факт.

# 20 293
  • София
По тази логика Костов и Тагарев са най-големите путинисти, защото са учили в Москва, а Костов е бил и в БКП. А Божанков пък е бил в БСП, ама сега много му се възхищават.

Той Тагарев всъщност е точно такъв, защото с всяка негова нелепа изява русофилите в България се увеличават с поне трицифрено число, но това е друга тема, де ..😎

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 15:31 от jasmin tisane

# 20 294
  • София
Жазмин, а защо не харесваш Тагарев, след като и той е прозападен като Радев? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт