Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 202 250
  • 6 746
  •   13
Отговори
# 6 510
Аз също се чудя как е правил бизнес, явно пак като подставено лице. Като вижда, че сос е срещу него( което не беше изненада дори за мен), се обгражда с доверени опитни лица, които го съветват. Показателно е, поне за мен, че дори гаджето му с некадърни идеи Бонев, го заряза бързо бързо.

# 6 511
Много е странно определени кръгове периодично да създават проблеми, с цел да се провали Терзиев и техни хора да се активизират по форумите, внушавайки, че Терзиев е неможач. Повтаря се една и съща схема против него всеки път. Нима някой вярва, че хората са толкова наивни?!

# 6 512
Не, много е приятно да смяна градски транспорт точно по матурите или да не се хвърля боклука, да пълзят плъхове, а в Еконт да висят хора с течащи смърдящи торби

# 6 513
Много е странно определени кръгове периодично да създават проблеми, с цел да се провали Терзиев и техни хора да се активизират по форумите, внушавайки, че Терзиев е неможач. Повтаря се една и съща схема против него всеки път. Нима някой вярва, че хората са толкова наивни?!
И аз това се питам. Не им ли стана ясно, че номерата им вече са ни известни? Е, пак си включиха прокуратурата в скандала с цел, да го изострят.

# 6 514
Наистина ли изпращат боклука по Спиди и Еконт или е някаква шега?

# 6 515
Ех, как си подпишат гръбчетата двамцата с ББ.Добре, че е ББ, да я има таз държава
 https://www.facebook.com/share/v/175LzBwsLX/

# 6 516
  • София
Поинтересували сме се как е протекла поръчката за боклука, даже линкове давах тук, защото никой друг не внесе яснота по ситуацията.
Не виждам Терзиев като гълъб на мира.

Хубаво е наистина, че хората са се обединили около една полезна кауза. Но тези граждани, които нямат време, желание или възможност да пренасят боклук от един квартал в друг, също са платили данък смет. И принципно имат право да им е чисто. Та все някак занапред и това ще трябва да стане.

Ситуацията е отново - "Дайте да дадем". Терзиев ще чисти София с помощта на "демократичната общност", докато mafiqta клекне и реши да чисти евтино и както на него му харесва. Както казах - 3-4 дни енергия им давам. Колкото чистиха кал по селата миналата година. Две-три снимки за социалните мрежи и дотам.

Цитат
Наистина ли изпращат боклука по Спиди и Еконт или е някаква шега?
Изобщо не е шега, това е масово зомбиране.

# 6 517
  • Разпиляна във въображението
Реших да проверя твърдението, че Ваня Григорова е предлага Общината да поеме сметоизвозването. То пък се оказва вярно Simple Smile

Това ми даде Grok като реакция

Терзиев и екипът му подчертават, че идеята за общинска фирма за сметосъбиране звучи привлекателно, но е трудно осъществима без значителни разходи за инфраструктура, техника и персонал. В интервю за "Свободна Европа" (октомври 2023 г.) Терзиев заявява, че "София няма нужда от леви експерименти, а от прагматични решения", което е косвена критика към предложението на Григорова. Той подчертава, че проблемът не е в концесиите, а в лошото им управление, и че общината трябва да работи за оптимизация, а не за връщане към "остарели модели".
Риск от корупция и лошо управление: Терзиев е изразявал загриженост, че общинските дружества, като предложеното от Григорова, са уязвими към политически натиск и корупция, особено без конкурентна среда. В публикация от "24 часа" (май 2025 г.) се отбелязва, че Терзиев вижда в идеите на Григорова "идеологически подход, който игнорира реалностите на бюджета и управлението". Той подчертава, че частните концесионери, ако са добре контролирани, осигуряват по-гъвкаво и ефективно обслужване, докато общинската фирма би изисквала огромни инвестиции и рискува да повтори грешките на минали държавни структури.

Предполагам, че частните концесионери са добре контролирани в момента Simple Smile

# 6 518
Не съм от София, не съм на страната на ПП или ДБ, но в кризата за боклука съм на страната на кмета. Ако някои са недоволни вижте каква цена на такса смет очаква община Кочериново от 2026г., по 1000лв годишно на семейство. Вярно, че в София средната работна заплата е над 3200лв и сигурно могат да си позволят висока такса смет, та да може шефове на почистващи фирми да карат бентлита.

# 6 519
Не съм от София, не съм на страната на ПП или ДБ, но в кризата за боклука съм на страната на кмета. Ако някои са недоволни вижте каква цена на такса смет очаква община Кочериново от 2026г., по 1000лв годишно на семейство. Вярно, че в София средната работна заплата е над 3200лв и сигурно могат да си позволят висока такса смет, та да може шефове на почистващи фирми да карат бентлита.

1000 лева като старт е планирано и за София с новите заявки на Вълка и Таки. Само старт на таксата.

# 6 520
Не, много е приятно да смяна градски транспорт точно по матурите или да не се хвърля боклука, да пълзят плъхове, а в Еконт да висят хора с течащи смърдящи торби
Така и не разбрах драмата 12класници да стигнат до училищата си.
А само след половин година ще намерят всевъзможни начини да кацнат в Банско за първия си студентски празник.

# 6 521
Нищо, нека в Кочериново всяко домакинство получи 1000 лева такса смет, дано тогава се осъзнае, че в момента има мафия при боклука. Следват Пловдив и други герберски и дпесарски общини, където командват Таки, Маки и прочее прякори. Дори и да можем да си позволим такава такса смет годишно, софиянци не пасат трева и не искат да купуват нови бентлита на тези с прякорите, а да получат по-добра услуга. Виждаме, че е същата мизерия, да се разкарат тогава с високите си цени, може би като прекарат общината в Кочериново, ще имат същите доходи за половин милиард като в София......

# 6 522
Нали Софекострой е общинска,но няма нужния капацитет за да обслужи районите?Фирма,която се контролира от СОС.

Отправна точка в казуса ми е-"Забавянето в избора на нови фирми за почистването на София се случи по няколко причини, една от тях беше свързана с други държавни институции. На 26 март общината изпрати документите до Агенцията за обществени поръчки за становище и обявяване на търг, но не получи отговор в срока до 9 април. В крайна сметка поръчката бе обявена в началото на юни, с два месеца закъснение."

И щом турската фирма извозва тон за 179 лв.,как точно нейните камиони се запалиха,за справка-другата фирма ще го извозва за над 300лв.?!

На вас пък/сф/ как не ви писна да ставате заложници на изкуствено създадени скандали?
Ще подвиете коляно и като нас /Плд/ ще плащате високи такси,няма да се цепите,ха.
Може пък ББ пак да ви спаси от "неможача".

# 6 523
Скрит текст:
Реших да проверя твърдението, че Ваня Григорова е предлага Общината да поеме сметоизвозването. То пък се оказва вярно Simple Smile

Това ми даде Grok като реакция

Терзиев и екипът му подчертават, че идеята за общинска фирма за сметосъбиране звучи привлекателно, но е трудно осъществима без значителни разходи за инфраструктура, техника и персонал. В интервю за "Свободна Европа" (октомври 2023 г.) Терзиев заявява, че "София няма нужда от леви експерименти, а от прагматични решения", което е косвена критика към предложението на Григорова. Той подчертава, че проблемът не е в концесиите, а в лошото им управление, и че общината трябва да работи за оптимизация, а не за връщане към "остарели модели".
Риск от корупция и лошо управление: Терзиев е изразявал загриженост, че общинските дружества, като предложеното от Григорова, са уязвими към политически натиск и корупция, особено без конкурентна среда. В публикация от "24 часа" (май 2025 г.) се отбелязва, че Терзиев вижда в идеите на Григорова "идеологически подход, който игнорира реалностите на бюджета и управлението". Той подчертава, че частните концесионери, ако са добре контролирани, осигуряват по-гъвкаво и ефективно обслужване, докато общинската фирма би изисквала огромни инвестиции и рискува да повтори грешките на минали държавни структури.

Предполагам, че частните концесионери са добре контролирани в момента Simple Smile
Предполагам, че зад единия и зад другия стоят "сили", които целят конфронтация и скандал съвсем целенасочено и успяват.

Не знам кога ще се престане с тези номера, защото те не са само в столицата, а се виждат и в по-високите етажи. От години живеем само със скандали, сочене с пръст, намеса на прокуратура, съд и т.н. без какъвто и да е резултат. Освен разделение в обществото друго няма, но това им е изгодно, защото иначе риска част от тях да оттекат по каналния ред е съвсем реален.

# 6 524
Запалените камиони са престъпление, което трябва да се разследва със сигурност! Но дето се вика пак не е невиждана ситуация, управляваш столица, винаги може да има ситуации!
Разбира се, че не виждате драмата дванайсетокласници да идат на матурите, щото рядко виждате по-далеч от носа си! Това е проблема и на Терзиев! Нещата не с както сав твоето балонче и твоята глава! Света е шарен, работи се с много хора, всякакви хора, и си длъжен да намериш решение и диалог с всички! Тропане с крак и драскане по социални мрежи е ново бе мами, но за мъж, кмет, политик- показателно. Или е абсолютно некадърен и безсилен, или болезнено амбициран и би довършил града. Да, баш като тия, срещу които уж се бори.

Общи условия

Активация на акаунт