Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 171 277
  • 5 727
  •   3
Отговори
# 5 715
Към поста на Лунна Соната добавям и това, че в езиковите паралелки, в 9-ти клас, през първия срок се учи материала по разказвателните предмети за 8-ми клас, а през втория срок - за 9-ти клас. Препускането е на макс - кой разбрал, кой не разбрал, време за усвояване няма. Само зубрене.

# 5 716
Извинете, но темата не е за образованието. Да, свързано е и с политика, но тия обсъждания са за друга тема.

# 5 717
Към поста на Лунна Соната добавям и това, че в езиковите паралелки, в 9-ти клас, през първия срок се учи материала по разказвателните предмети за 8-ми клас, а през втория срок - за 9-ти клас. Препускането е на макс - кой разбрал, кой не разбрал, време за усвояване няма. Само зубрене.
Зубрене от контролна до контролна. И накрая много малко знания. Коренна промяна е нужна в системата и въвеждането на нови тестове няма да я осигури. Просто ще вкара още ненужно напрежение.

По принцип не съм против тестовете, включително интегрирани. Това е един от начините да се ограничи зубренето. Но първо трябва да се промени начина на преподаване и учене, за да има някаква реална полза. В момента по-скоро се прави точно обратното.

# 5 718

Стратегическото партньорство между България и САЩ е ключово за възходящото развитие на отношенията ни. Това заяви министър-председателят Росен Желязков пред президента на САЩ Доналд Тръмп в Ню Йорк.

Премиерът участва в традиционния прием, даван от американския президент по повод сесията на Общото събрание на ООН. В рамките на краткия им разговор Желязков посочи енергетиката и отбраната като едни от най-важните области, в които САЩ и България бележат исторически успехи и с ускорени темпове задълбочат сътрудничеството си.

# 5 719
Утре столичани и гости на града ще могат да гледат заедно на живо финала на Световното първенство по волейбол, в който българският национален отбор ще се бори за световната титла.
Събитието ще се проведе на площад "Св. Александър Невски" по инициатива на кмета Васил Терзиев и е със свободен вход

Браво на кмета!

# 5 720
Аз на малоумни продавачки от поколението Z съм попадала. Не знае, че 1 см е 10 мм.
Имаше интервю със собственик на заведение и човекът каза нещо от рода на "Тъпоумно поколение иде. Не подлежи и на обучение. Явява се на интервю за барман, а не знае какво е ml  (милилитър). Как ще работи?"

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 15:03 от kristinia

# 5 721
Не знам на вас как ви звучи ? Изглежда е ви овен затова ,че е кмет....

# 5 722
Желязков и срещата му с Тръмп "на живо":

# 5 723
Желязков и срещата му с Тръмп "на живо":

Не че е особено важно, ама кои са тия хорица на долната снимка? Някой има ли представа? Как са се осмелили да искат да бъдат поместени покрай нашия велик вожд?  
А на батко сигурно му се е изкълчил палецът. Той на всичките снимки е бил така явно. Малииии...направо да го ожалиш. А после сигурно се е сетил, че е искал друг пръст да си е вдигнал...

# 5 724
Хайде, хайде, колкото малоумници от поколението З има, толкова са и от другите поколения. Аз работя с хора родени предимно преди 1985 година и то не са интриги и тънки злобни подмятания и коментари. Нещо много типично за ранните милениъли и поколенията преди тях.

А едни от най-малоумните, без значение на поколениета са се събрали в Народното събрание. Там е пълно с хора, които не са прочели една книжка, но затова пък са се сдобили с фалшиви дипломи и дори са си купили научни титли.

# 5 725
Хайде, хайде, колкото малоумници от поколението З има, толкова са и от другите поколения. Аз работя с хора родени предимно преди 1985 година и то не са интриги и тънки злобни подмятания и коментари. Нещо много типично за ранните милениъли и поколенията преди тях.
Хайде да не слагате всички по-стари поколения под един знаменател. Това, което ние сме се опитали да направим през изминалите години /от 1989 г./ е факт. И кое поколение под каква буква се води не е определящо. Има мислещи и интелигентни хора, както има и профани - по обективни или субективни причини.

# 5 726
Ами по-нагоре се плюе поколението Z. Истината е, че ако младите са такива, то е заради техните родители и учители, които са ги възпитали така и са им дали такъв пример.

# 5 727
Не позна. Средата в която живееш те прави личност и определя мирогледа ти.

Общи условия

Активация на акаунт