Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 193 975
  • 6 396
  •   3
Отговори
# 6 150
Аз пък се чудя сега кой ще извади едни луди пари да преправи и обезопаси ландшафта в Елените, да направи нови пътища,  да изчисти калта, ресторанти, магазини.....Видях, че има хора целогодишно живеещи там и може би нямат друг вариант за жилище....Как ще бъде уредено това идея си нямам.

# 6 151
  • Другата България
Ние.
Тоест, държавата.
Понеже днес съм чукча - читател, четох и че всички постоянно пребиваващи жители, а и тези с жилища, които са били там, основно украинци, са настанени вече в съседни хотели и курорти, осигурено им е всичко необходимо, в много групи вървят призиви за събиране на помощи от доброволци, хранителни продукти, лекарства и т.н.

# 6 152
В държавата има къде къде по-кофти места за оправяне с нашите пари, сори. Десететажните комплекси и петзвездни хотели не са ми приоритет, бизнесмените ще трябва да се бръкнат ако искат туристи следващото лято.

# 6 153
Няма нужда от държавата. Преди малко четох във фейса... В Елените живеят и имат собственост също и чехи,поляци,словаци и те взаимно си предлагат помощ. Една полякиня предложи на чехи чиито апартамент на втория етаж е наводнен,да се преместят в нейния апартамент на по-горен етаж. Българин от Ахелой е предложил къщата си за пострадали от Елените. Англичанин от Слънчев бряг предлага свое студио за еленчани. Всичката тази помощ е безплатно предложена.
А да,казват че имат застраховки.

# 6 154
Да де, но част от тези сгради не са хотели, а жилищни. Хората са си купили жилища в тях, очевидно някои ги използват целогодишно.
Кой ще плаща? Ние ще плащаме, включително и на хотелиерите. Те няма да се минат. Накрая нищо чудно да се окаже, че основно на тях ще сме платили, а не на обикновените хора в нужда. Виновни пак няма да има.

Затваряли целия комплекс утре от 15 часа до второ нареждане заради нарушената инфраструктура и прогнозите за три дни усложнена обстановка. Полицията щяла да охранява 24/7.

# 6 155
  • София
Тази още ли е на работа? Такова нещо ме съм виждал в парламента...
https://www.facebook.com/Bobi.Vaklinov.Official/videos/197737961 … =rS40aB7S9Ucbxw6v

# 6 156
Тази още ли е на работа? Такова нещо ме съм виждал в парламента...
https://www.facebook.com/Bobi.Vaklinov.Official/videos/197737961 … =rS40aB7S9Ucbxw6v
би трябвало още да е на работа. Няма да пиша коя е, че постът ми заминава. На два клика е. В кулата от карти.

# 6 157
Вината в Елените е на архитекти,  строителен надзор Несебър, какъв Борисов и Пеевски намесвате тук. Местните велможи са в основата на проблема. Да не забравяме, че случая в Слънчев бряг пак е в същата община.

# 6 158
  • Другата България
На местните велможи някой им е разрешил все пак, вероятно?

# 6 159
Убедна съм, че строителен надзор баш в Несебър е назначаван по супер прозрачна процедура и няма никакви обвързаности с никого, действат само и единствено съгласно буквата на закона Sunglasses

Ако пък приемем, че там действат местни велможи и управляващите в последните много на брой години стоят и гледат безпомощно, то това е не по-малък проблем. За който вина имат пак същите тези управляващи.
Но съм по-склонна да вярвам, че не гледат безпомощно, а играят в комбина.

# 6 160
Човешката алчност е в основата на всичко. Не пада от небето тази корупция. И не е от сега, нито само една партия е замесена.
Интересно ми е колко от имотите имат застраховки. Защото в такива ситуации се оказва, че масово нямат.
За инцидента с ралито - пак неспазване на правилата/ограниченията е причина. Не е като с АТВ-то. Минали са по трасето, не може да го оградят с параван, като си прост и не мислиш за личната си безопасност, и Господ не може да те спаси.

# 6 161
Някой съвсем скоро предупреждаваше за тия незаконни сметища, повечето от тях на места до река,в самата река....тогава всички ги нападнаха и присмиваха....е, оказаха се прави, и се разбра по трудния начин.

# 6 162
Елените е една от перлите на Арабаджиеви. Строителен надзор не се упражнява централно от държавата върху частни имоти

# 6 163
  • Deutschland/HE
Дали за хотелите не се изисква комисия от РДНСК, а не от кметовете? На кого са подчинение РДНСК и ДНСК?

# 6 164
Арабаджиев как се превърна в това, което е? Диневи и те?

Централно или не, има безброй служби и службички, които да упражняват различни видове надзор, включително и строителен. Супер удобна схема за бягане от отговорност между институциите. Само че накрая пак стигаме до държавата и управляващите.

Повтарям се, но вариантите са два - единият е, че държавата е тотално срастнала с местните велможи, до степен чак да е трудно да разграничим кой кой е; другата е, че държавата няма контрол върху велможите и те си имат собствена държава. Не знам кой от двата е по-зле, на мен не ми допада нито единия.

Общи условия

Активация на акаунт