Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 198 194
  • 6 563
  •   10
Отговори
# 6 495
В кв. Лагера, хората така са почистили контейнерите, както нито една почистваща фирма до сега не ги е чистила. Празни са, а около тях свети от чистота. Толкова чисто около тях никога не е било. Имаше снимки във ФБ.

Крум Зарков и аз го харесвам.

И пост от ФБ:
УСПЯХМЕ, над 500 Човека се обединихме, събрахме към 80 000 лв. и купуваме не един, а ДВА професионални камиона за кризата в боклука в София, а и за цяла България!
С благодарност,
Nikola Rahnev - създател на Гората.бг  - група

# 6 496
  • Разпиляна във въображението
Не съм задълбала по промените, но останах с впечатление, че Президентът се ограничава в някои правомощия, нищо че е Главнокомандващ. Даже  и НС. Всичко се средоточва в онзи старец Запрянов и в удобния Ефтимов, на който ще му гласуват поне още три години на поста вместо да се пенсионира.

# 6 497
Гражданите да чистят обаче е временно решение. Трябва да има сериозно такова дългосрочно за в бъдеще. Какво ли ще е то?

Между другото в момента се вдигат сериозно всички транспортни и хамалски услуги. Направо цените са в небесата. Няма как товаренето и извозването на боклук да бъдат супер изгодни, като гледам цените за обикновен траснпорт как са. А товаро-разтоварване да не говорим. Трудно се намират хора, и разбира се, заплащането е високо.

# 6 498
  • софия
В момента гражданинАт от Банкя се е включил към газопреносната система, гледайки какво се случва в София. Никога не е имал и няма да има такава подкрепа. Зарята в Банкя също не беше организирана.

По-чисто е откогато Той и юрданка бяха кмет и когато фирмите Му чистят, защото работниците не почистват около кофите, не ги слагат на определените им места, мятат ги както дойде.

Сценарият с ГТ не проработи.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 08:55 от zvаnchе

# 6 499
Гражданите да чистят обаче е временно решение. Трябва да има сериозно такова дългосрочно за в бъдеще. Какво ли ще е то?

Между другото в момента се вдигат сериозно всички транспортни и хамалски услуги. Направо цените са в небесата. Няма как товаренето и извозването на боклук да бъдат супер изгодни, като гледам цените за обикновен траснпорт как са. А товаро-разтоварване да не говорим. Трудно се намират хора, и разбира се, заплащането е високо.

Знаеш ли на какво най-много ме е яд? Яд ме е, защото Терзиев, като цяло не се справя, като кмет. Ясно е, че СОС постоянно му подливат вода, но и по принцип не се справя с управлението - буквално не знае какво се случва в общината, която самия той управлява. Но! Кризата, която имаше с ГТ и кризата с боклука в момента, успяват да обединят хората, да ги направят сплотени и готови да си помагат един на друг, готови да работят заедно, без значение на коя партия симпатизират. Леви, десни, център, безпартийни - всички се включиха да помагат, когато автобусите спряха да работят, включват се и сега. И тези кризи водят единствено до вдигане на рейтинга на Терзиев. И се питам, заслужава ли си, заради една точно определена фирма, управляващите да се самозакопаят до степен не само да изгубят София отново и на следващите избори, но и да изгубят привърженици. Защото вече и по телевизиите водещите съвсем открито си обясняват, че това е целенасочена атака срещу Терзиев. А щом те си позволяват да правят такива изказвания е ясно, че всички вече го виждат.

# 6 500
От профила на Надежда Бобчева
Докато четете това, директорът на Столичното предприятие за третиране на отпадъци, Николай Савов, е на разпит в прокуратурата.
Следващата привикана съм аз. Темата е неизвестна.
В разгара на кризата с отпадъците – в дните, в които целият ни екип е на терен, за да гарантира чистотата на града – двамата души, от които в най-голяма степен зависи управлението на ситуацията, сме подложени на поредната порция институционален натиск.
Докато София се опитва да овладее проблем, създаден от отказа да се поддадем на рекет и да приемем софиянци да плащат „данък корупция“, прокуратурата решава да сплашва и да ни попречи да изпълняваме задълженията си.
Преди месеци предприятието, което днес поддържа столичните райони “Люлин” и “Красно село” чисти, беше подложено на безкрайни проверки. Когато открихме опасни болнични отпадъци и сигнализирахме прокуратурата, никой не реагира. А днес, когато отказахме да предадем интереса на хората, същата тази прокуратура, за която всички знаем чии интереси обслужва, ни вика на разпит.
По-малко от седмица след като кметът Терзиев спомена името на държавника с главно “Д” в национален ефир.
Не знам какъв е предметът на това производство.
Но знам какъв е истинският въпрос пред всички нас днес - има ли в България място за почтеност. Може ли човек да застане срещу силните и да запази себе си, без да отстъпва от принципите си.
Аз и г-н Савов знаем защо сме на тези позиции и какви принципи отстояваме. Тук сме, за да служим на хората на София, за да пазим града чист и да защитаваме интереса на гражданите. Затова няма да се поддадем.
Страхът е част от всеки труден момент, но не и от решенията, които вземаме. Защото когато страхът управлява, свободата умира. А ние избираме да служим на свободна София - не на страха.

# 6 501
  • София
Няма дългосрочно решение. В момента всички са заети да се опиват от благородството си по събиране на боклуци в чували. Товарят в колите си, пращат по Еконт - чудо е! И virtue signaling мощно по социалните мрежи.
Аз чакам да им се изпари ентусиазма до няколко дни, когато осъзнаят, че дългосрочно решение не се търси, а Терзиев си прави PR, явно загрява за политическа кариера във високите етажи на властта.
В СО прикриват некомпетентност с пърформанси, жалко, най-вече за употребените в това мероприятие.
Можеха да пуснат нова, читава обществена поръчка междувременно, но не се чува такова нещо.

# 6 502
  • софия
Да, не са дошли да кажат на бг-мамите. Поинтересувайте се колко време и как се случи предишната.

# 6 503
Не мисля че на подкивашите вода им е трудно. За съжаление Терзиев е силен само в социалните мрежи. Много слабо подготвен, никакъв екип, много лесно го саботират. Естествено Ваня щеше да е още по-зле, това е жалкото. Обречена ситуация отвсякъде. Много гнусен град. И малкото постигнато ще замине под вещото му ръководство. И да, смятам че е виновен за голяма част от проблемите, защото не разбира изобщо материята, не е диалогичен, не е подготвен. Пример- обществена поръчка без пределна цена.

# 6 504
Не им е трудно,я ще запалиш камиони,я ще отнемеш лиценз в последния момент,като си е твоя държавата,въртиш всички,когато поискаш на шиш,с услужливото съдействие на всякакви институции и синдикати.

Изход за момента от ситуацията с боклука в Сф  не виждам.Какво предполагам трябваше да е развитието на ситуацията-прокуратурата веднагически да се задейства по казуса със запалените камиони на турската фирма,инак не виждам как някоя друга фирма би дръзнала да се  яви като конкурент на изнудващата такава.
Но тъй като живеем в Бг,прокуратурата е това отляво или отдясно на тоалетната чиния,ще се влачи,може и някой клошар да намерят,който бил палил.
За едно беше прав ХИ,че тази държава няма имунна система,затова все така ще е .

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 09:31 от Морана

# 6 505
2 почивни дни годишно ли са проблем на държавата ни, че чак законопроект за премахването им са внесли от ДСБ?Дясна партия се занимава с безсмислици.

# 6 506
  • Буркина Фасо
По-чисто е откогато Той и юрданка бяха кмет и когато фирмите Му чистят, защото работниците не почистват около кофите, не ги слагат на определените им места, мятат ги както дойде.

какъв е извода?
на софиянци не им е нужен кмет, почистващи камиони ....
остава да запретнете ръкави и да започнете да копате за топлото вместо топлофикация.  Grinning

# 6 507
За да бъде подготвен трябва да има хора в тази община, които са наясно с проблемите и да го ориентират, а тук се вижда как сякаш всички са контра на кмета и вместо на му помагат го вкарват в капани.
Добре, той не знае, че трябва да има пределна цена в общ. поръчка, но всички около него ли не знаят и мълчат.
Страничен наблюдател съм, далеч съм от София, но от това, което се показва не мисля, че ВТ е толкова глупав, неопитен, кмет - парашутист ......., ако другите знаят, могат и имат решения на проблемите защо не ги споделят, а чакат кмета какво ще каже и скачат срещу него. Както кмета е отговорен за София, така са отговорни и всички в ОбС, всички са избрани да работят за доброто на столицата и гражданите.

2 почивни дни годишно ли са проблем на държавата ни, че чак законопроект за премахването им са внесли от ДСБ?Дясна партия се занимава с безсмислици.
Поредното доказателство за имитиране на дейност и оправдаване на възнаграждението си, ни повече, ни по - малко.

# 6 508
Не виждам Терзиев като гълъб на мира.

Хубаво е наистина, че хората са се обединили около една полезна кауза. Но тези граждани, които нямат време, желание или възможност да пренасят боклук от един квартал в друг, също са платили данък смет. И принципно имат право да им е чисто. Та все някак занапред и това ще трябва да стане.

# 6 509
Да бе, безсмислици. За почиващите си. За Работодателите, които гонят срокове и тия, които плащат тройни наденици изобщо не са. Обаче какво му пука на наемника. Два дена празнични, два дена отпуск на месец и ей ви го социализъм в действие. Само дето сметките все повече не излизат.

Чудя ви се на акъла на софиянци. Вместо да подпукате кмета и администрацията за некадърно обявената и проведена обшествена поръчка - товарите боклуци в колите си. Явно доста народ разполага със свободно време. Защо не подхванете почистването на доброволен принцип изцяло. Който чисти - да не плаща сметосъбиране и сметозвозване 😏

ПП Доста умилотелно е мнението как Терзиев не знае за пределната цена. Нали идва от света на бизнеса? Как е договаря сделки, като прави подаръци на възложителите си ли?

Общи условия

Активация на акаунт