Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 200 940
  • 6 689
  •   11
Отговори
# 6 540
Софийска община е подала жалби до Админ.съд и Сметна палата заради забавяне на поръчките,изпращали са и писма за напомняне към АОП.
Прогнозната цена е задължителна по ЗОП,пределната цена е по преценка на възложителя.

Намерих /08.2025г./-
"От днес е забранено подслушването на журналисти в Европейския съюз

От днес е забранено подслушването на журналисти в Европейския съюз, съобщи БГНЕС.Това е заложено във влезлия в сила Европейски акт за свободата на медиите EMFA. Регламентът е първи по рода си в ЕС, като целта му е да защити журналистите от подслушване, шпионски софтуер и други форми на вмешателство, като същевременно укрепва независимостта и плурализма на медиите в Европа.
Забраната включва нерегламентирано подслушване, като изключения се допускат само при строги условия, касаещи национална сигурност. В случай на прилагане на СРС, те се ползват с пълна прозрачност към засегнатите, гласи регламентът.  Ако правата на журналистите са засегнати, те имат право да търсят съдебна защита.
...."
https://www.segabg.com/category-media/dnes-e-zabraneno-podslushv … vropeyskiya-suyuz

Ами сега?!

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 11:54 от Морана

# 6 541
Малко хронология на сагата със софийския боклук

Иво Пенев: "Само изреждам последователност на събитията:
1. Месеци наред Хекимона и герберите атакуват завода за боклук подкрепени с цялата мощ на РЗИ  и МОСВ и търсят под вола теле  чудейки се как да го затворят.
 2. Март се обявяват обществените  поръчки за прибирането на боклука седем месеца преди да изтекат договорите , герб реват като гладни карпатски мечки че  тия обществени поръчки  са забавени.
3. О чудо държавните органи по обществените поръчки забавят поръчките с четири месеца, напълно случайно ..ходят на море хората.
 4. Появават се за първи път в историятя на България чужди фирми за събиране на боклук  които участват в конкурса  чудо невиждано.
 5. Ведната  обаче случайно изгарят камионите  на една от чуждите фирми / Даниел Митов  и Сарафов си бъркат в носа и се правят  че нищо не  се е случило./ само да им кажа че в  Турция надали така смятат.
 6. В последния момент пак излиза МОСВ на сцената  и докато министъра обяснява как  "  там река няма "  отнема лиценза в последния момент на конкурса на другата чужда фирма
 7. Отваря се единствената останала оферта и о чудо Таки иска два пъти и половина по вече пари от най смелите прогнози. От петстотин милиона предвидени за почистване на 7 района на София той иска да прибере 400 милиона за да почиства само на два.
8. Възниква локална криза в извозването на боклука и се оказва че единствената организация която почва да извозва боклука е завода за боклук.
 Сега се върнете пак на точка 1 и ми кажете че▪съвсем случайно и напълно добросърдечно се опита да затвори и да спре работата на завода за боклук преди половин година."

# 6 542
  • София
Да, тя цялата държава е в грешка, само Терзиев сал един идеален и безпогрешен.
Човекът определено е некомпетентен и не умее да управлява общината, вече трета година е започнал и това се  вижда добре. Първо с транспорта се оплете, сега с боклука. Не съм симпатизант на Такита, Тикви, Черепи и всякакви, но не може да мобилизираш градските либерали всеки път, като видиш, че се оплескват нещата. Ако има проблем и криза - работиш за разрешаването му, а не ескалираш някакви безумни неща и не прехвърляш проблема на гражданите от типа "Спасявайте се/ме".
Пак казвам, какво работещо решение търси Терзиев, поне веднъж казал ли е, че той и медийни изяви избягва и няма къде да му чуем гласа? А с постове в социалните мрежи няма как да управлява град като София.
Отделно от това няма как да се мине без чувствително увеличение на такса смет, колкото и да е непопулярно. Просто не виждам как ще стане, желаещи да чистят няма много и цената е ясно, че ще се вдига. А не можем да тънем в боклуци на инат.

# 6 543
В момента гражданинАт от Банкя се е включил към газопреносната система, гледайки какво се случва в София. Никога не е имал и няма да има такава подкрепа. Зарята в Банкя също не беше организирана.

По-чисто е откогато Той и юрданка бяха кмет и когато фирмите Му чистят, защото работниците не почистват около кофите, не ги слагат на определените им места, мятат ги както дойде.

Сценарият с ГТ не проработи.

Мисля, че е добре да се сложи текста на цялото съобщение:
https://www.facebook.com/100000.GORA/posts/%D1%83%D1%81%D0%BF%D1 … 1245446650952756/

Цитат
УСПЯХМЕ, над 500 Човека се обединихме, събрахме към 80 000 лв. и купуваме не един, а ДВА професионални камиона за кризата в боклука в София, а и за цяла България!❤️🇧🇬
От опит знам, че най-добрата помощ е навременната, а нашата е такава -  камионите още този петък ще пристигнат в София от Австрия и ще започнат незабавно да помагат!
Буквално, тези два камиона (на снимките), ще извозват десетки тонове боклуци всеки ден, а така ще пазят здравето и нормалната среда за стотици хиляди българи - хора като нас - млади, възрастни хора, деца.
Камионите купуваме по 51 600 лв., а ще предоставим напълно безвъзмездно на Столична община до приключване на кризата и така само за месец ще спестим над сто хиляди лева на обикновените данъкоплатци, пари, които могат да отидат за добри и смислени неща.
По-важното, когато един ден кризата с боклука в София приключи - нашите камиони ще са готови да чистят незаконни сметища в цяла България и да помагат където е нужно, за да бъде по-чисто и по-добре за всички ни!
И да, не ни достигат още около 24 хиляди лева за двата камиона, но съм сигурен, че с общи усилия ще ги досъберем! Вече съм потвърдил и двата камиона.
Вярвам, че ще съберем и малко повече, за да купим и така нужните контейнери, които пак ще ползваме дългосрочно.
🇧🇬 За всеки който желае да дари, може да го направите тук:
✅С банков превод:
Фондация „Гората.бг“
IBAN: BG58PRCB92301053873601
Основание: За камиони за почистване

Завършвам с дълбока благодарност, че България е прекрасна и е пълна с добри Хора, които в най-трудните моменти се обединяват и действат! ВЕЛИКИ СТЕ!🙏
Обединени сме сила, която може да се справи с всичко и никой не може да спре!
ИМА СМИСЪЛ!

# 6 544
Смятайте, щом и Карбовски е на страната на кмета, вместо да пита "Ама какво прави кметът да разреши кризата с боклука?!"

# 6 545
Момент,същият завод за боклуци,който беше така нужен на Борисов като кмет при кризата с боклука тогава и който отне 10г.за построяване?
То европейско програми и т.н.
Подразбира се,че на Тони Хекимян няма как да му имам вяра.Могат ли да затворят завода?Е,тогава цирк ще е в Сф.Даже не в Сф само,да се готвят градовете накъдето ще извозват.

Не бих давала пари за камиони за смет,нито за линейки,сори ама не е работа на гражданите ,данъкоплатците да си закупуват всичко,което е дефицит и е отговорност на държавата,общината...докато някой дясна ръка,ляв джоб и за поредната мис Бикини.

# 6 546
  • софия
....
Намерих /08.2025г./-
"От днес е забранено подслушването на журналисти в Европейския съюз

От днес е забранено подслушването на журналисти в Европейския съюз, съобщи БГНЕС.Това е заложено във влезлия в сила Европейски акт за свободата на медиите EMFA. Регламентът е първи по рода си в ЕС, като целта му е да защити журналистите от подслушване, шпионски софтуер и други форми на вмешателство, като същевременно укрепва независимостта и плурализма на медиите в Европа.
Забраната включва нерегламентирано подслушване, като изключения се допускат само при строги условия, касаещи национална сигурност. В случай на прилагане на СРС, те се ползват с пълна прозрачност към засегнатите, гласи регламентът.  Ако правата на журналистите са засегнати, те имат право да търсят съдебна защита.
...."
https://www.segabg.com/category-media/dnes-e-zabraneno-podslushv … vropeyskiya-suyuz

Ами сега?!
Няма проблем. Ще платим наказателните такси, ако се налага.
Сефте.

Доп. А нивото на рупорите журналисти е Марианска падина:
Откъде имате pdf-a? (това са елементарни умения за работа, не е програмиране)
Флорънс не могла да прочете статията на WSJ, защото нямала абонамент. Тя не работи в национална тв. Абонаментът струва 4 евро/месечно.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 13:17 от zvаnchе

# 6 547
Скрит текст:
Човекът определено е некомпетентен и не умее да управлява общината, вече трета година е започнал и това се  вижда добре. Първо с транспорта се оплете, сега с боклука. Не съм симпатизант на Такита, Тикви, Черепи и всякакви, но не може да мобилизираш градските либерали всеки път, като видиш, че се оплескват нещата. Ако има проблем и криза - работиш за разрешаването му, а не ескалираш някакви безумни неща и не прехвърляш проблема на гражданите от типа "Спасявайте се/ме".
Скрит текст:
Пак казвам, какво работещо решение търси Терзиев, поне веднъж казал ли е, че той и медийни изяви избягва и няма къде да му чуем гласа? А с постове в социалните мрежи няма как да управлява град като София.
Отделно от това няма как да се мине без чувствително увеличение на такса смет, колкото и да е непопулярно. Просто не виждам как ще стане, желаещи да чистят няма много и цената е ясно, че ще се вдига. А не можем да тънем в боклуци на инат.
Има една приказка - само нинджа би могла да убие друга нинджа, е ВТ се опитва по някакъв законен начин, да спре далаверите, но поне засега не му се получава и не защото е некомпетентен и му липсват умения, а защото някои отдавна са много над/под/извън закона и имат власт, недостижима по нормален начин. Ако той тръгне с техните методи, ще стане като накои други, които вече никой не харесва.
Не съм защитник на ВТ, но твърде явно прозират далаверите.

# 6 548
  • софия
А в същото време държавата чисти частна собственост:

Собственикът си почества най-милото някъде и му е `сетаа, щото се е отчел, на когото и къдетo трябва.
Терзиев е виновен.

# 6 549
Видно държавата работи за интересите на всеки друг, но не и на гражданите.

# 6 550
Не знам дали е идеален и безгрешен, но откакто той е кмет в моя квартал се направиха много неща, когато един тротоар ГЕРБ не можаха да направят като хората с близо 20 годишно управление. А с тези опити за инзудване и саботаж само вежди му изписват. Правят го още по-популярен. Тези мутри не разбраха, че така няма да спечелят София, ама от прости мутри какво друго да се очаква?

# 6 551
"Няма проблем. Ще платим наказателните такси, ако се налага.
Сефте."
Оф,поне се грея,че ще си купувам кашкавал и салам на народни цени от държавния магазин,някога.

# 6 552
  • софия
"Няма проблем. Ще платим наказателните такси, ако се налага.
Сефте."
Оф,поне се грея,че ще си купя кашкавал и салам на народни цени от държавния магазин,някога.
Все някъде трябва да има къде да изхарчиш парите, които Нушето ти е дала тази година. Празници идват.

Като ходя да взимам пратки от пощата, все питам дали са им докарали от кашкавала, но все не уцелвам. Все го чакат.

# 6 553
  • София

Не бих давала пари за камиони за смет,нито за линейки,сори ама не е работа на гражданите ,данъкоплатците да си закупуват всичко,което е дефицит и е отговорност на държавата,общината...докато някой дясна ръка,ляв джоб и за поредната мис Бикини.
А, баш!

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Има една приказка - само нинджа би могла да убие друга нинджа, е ВТ се опитва по някакъв законен начин, да спре далаверите, но поне засега не му се получава и не защото е некомпетентен и му липсват умения, а защото някои отдавна са много над/под/извън закона и имат власт, недостижима по нормален начин. Ако той тръгне с техните методи, ще стане като накои други, които вече никой не харесва.
Аз не отричам далаверите в сметопочистването и навсякъде. Въпросът е с какво ги борим, ако ще е на гърба на хората - твърдо не. Не виждам изхода от цялата ситуация, само лозунги и дарителски сметки. А този проблем не може да стои нерешен повече от няколко дни.

# 6 554
Скрит текст:

А, баш!

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Аз не отричам далаверите в сметопочистването и навсякъде. Въпросът е с какво ги борим, ако ще е на гърба на хората - твърдо не. Не виждам изхода от цялата ситуация, само лозунги и дарителски сметки. А този проблем не може да стои нерешен повече от няколко дни.
Винаги е на гърба на хората и при успех, и при падение.

Общи условия

Активация на акаунт