Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 203 287
  • 6 777
  •   5
Отговори
# 6 675
И неговите/на ББ/ ли са еднокнижници?
Четенето с разбиране ли им куца...

# 6 676
  • софия
Задавате въпроси, съдържащи отговор.

итн бяха създадени, не за да свършат нещо градивно, а за да разпилеят енергията на недоволството. Всеки път този сценарий работи и всеки път се чудя как едни и същи хора гласуват за пореден нов месия.

# 6 677
Че медиите в много случаи прекаляват, че в публичното пространство се пускат какви ли не идиотщини е факт и всички се оправдават със свободата на словото, ама това слово изисква и поне малко морал, не би трябвало да се плещят всякакви глупости, компрометиращи /без право и основание/ някой, защото имаме свобода.
Все пак със свободата върви и отговорност, а не да злепоставят някой и да трябва да доказва, че няма сестра.

# 6 678
  • софия
При това ниво на правораздаване и прокуратура е ясно, че отговорността за изнасяне на информация ще е тясно избирателно и по поръчка. Няма нужда.

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 10:37 от zvаnchе

# 6 679
Да, нещо се замисля, но как па веднъж, по случайност, не е нещо хубаво, градивно, изпипано и в полза на обикновените хора.
Чак толкова не могат да се объркат, че да направят нещо хубаво за обикновените хора.
Цялата държава е впрегната да пази блатото с всички сили и средства.

# 6 680
Аз все още не мога да повярвам кааак СТ допусна да си плюе на авторитета по такъв начин,да го срине направо.Толкова години си постила с политическа сатира на екран,концерти,известност,инициативи,гради някакъв авторитет и т.н.Да,чалгар е,вярно,че да водиш шоу и да пишеш скечове,текстове на чалга песни,не е като да пишеш закони,обаче...такова падение.
Чак малко тъпо ми става за тях,в същият момент имам и позиви за повръщане като видя ТЙ.

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 10:44 от Морана

# 6 681
Наскоро във ФБ ми попадна интервю на Боби Ваклинов с Балабанов. И се сетих за интервютата на Балабанов с Мутафчийски, когато ходеше по брифингите специално, за да се заяжда с него и да му задава провокативни въпроси. Сега е от другата страна на бариерата и хич не му беше приятно, когато Ваклинов го заливаше с въпроси, а той се чудеше какво да отговори.

# 6 682
Обаче главните "лидери" имат имена с  правилните букви. Едни са за държавата с главно "Д", а  тази сутрин Д. Сачева каза, че те са за държавата с главно "Б".

# 6 683
Бойко Борисов: Говорих със Слави Трифонов, ще изтеглят закона. Не е редно да правят с ИИ как се целуваме с Рая
„Има неща, които би могло да се поправят. Изкуственият интелект използва лицата ни и прави отвратителни неща. Това правилно ли е за нашите семейства“, коментира лидерът на ГЕРБ

Скрит текст:
„Говорих със Слави Трифонов сутринта, за което му благодаря. Той ми каза, че ще изтеглят промените в Наказателния кодекс, защото има текстове, които и той, и ние не ги приемаме.“

Това каза в Народното събрание председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. „Толкова по този въпрос“, добави той.

„Не знам дали е проба на общественото мнение. Аз сутринта научих и се обадих лично аз на Слави, за когото огромно благодаря, че разбра проблема веднага и го изтеглиха“, обясни Борисов.

Вчера парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси подкрепи на първо гласуване промените в Наказателния кодекс, пише БТА.

"Който чрез печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин разпространява материален или друг носител, съдържащ информация за личния живот на другиго без негово съгласие, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и глоба от две хиляди лева до пет хиляди лева", е записано в предложението на ИТН.

Под информация за личния живот по смисъла се разбира данни за личните отношения, семейните отношения, интимните отношения или здравословното състояние на физическо лице, пише в законопроекта.

„Предполагам, че не са го прочели както трябва. Сега ги прочетоха, както трябва. Толкова бързо стана (внасянето за обсъждане на законопроекта – бел. ред.), че сутринта вникнах в нея. Има неща, които би могло да се поправят или да им се намери ред за действие. Изкуственият интелект използва лицата ни и прави отвратителни неща. Това не е правилно. Би могло да не могат да правят за публични лица, примерно, че се целуваме с Рая Назарян. Това правилно ли е за нашите семейства, за нашите приятели?“, коментира Бойко Борисов.

„Това е нещо, което бих подкрепил, но не и шест години затвор. Само солени глоби“, добави още той.
Сега се сетиха, че не е редно. Слави и хората му години наред трупаха популярност точно с такива неща. Не спряха и когато влязоха в политиката. Тогава нямаше проблем, беше готино, изразяваха мнение, критикуваха властта, иронизираха. Сега рязко не е редно. Другаде е заровен ключа, не знам къде точно - пробват ли, опипват почвата ли, отвличат вниманието ли не знам, но е отвратително в каква подлога се превърнаха и как действат по поръчка.

# 6 684
  • София
Аз все още не мога да повярвам кааак СТ допусна да си плюе на авторитета по такъв начин,да го срине направо.Толкова години си постила с политическа сатира на екран,концерти,известност,инициативи,гради някакъв авторитет и т.н.Да,чалгар е,вярно,че да водиш шоу и да пишеш скечове,текстове на чалга песни,не е като да пишеш закони,обаче...такова падение.
Чак малко тъпо ми става за тях,в същият момент имам и позиви за повръщане като видя ТЙ.

Морана, Слави Трифонов винаги е бил платен от мутри, дпс, русия. Това, че му се връзват псевдопатриотите е техен интелектуален проблем.
Да не коментирам емигрантите, които бършат сълзи на песньовките, защото те и на Бяла роза го правят.

# 6 685
Иво Сиромахов:

Тошко,
Пиша ти тук, за да наруша публично закона ви за личната информация и да имате основание да ме вкарате в затвора за 1 до 6 години.
Все още не мога да повярвам, че точно вашата партийна групичка предлага тази мракобесна поправка в закона, която заплашва със затвор всеки, който пише и говори свободно. Бях останал с усещането, че през годините, в които сме работили заедно, свободата на словото е била важна за вас. Явно съм се заблуждавал.
В какво се превърнахте, откакто влязохте във властта?
Каква работа свършихте за тия няколко години, откакто сте депутати, освен да обиждате младите лекари и да се напъвате да уволнявате оркестъра на националното радио?
Какво стана с обещанията за мажоритарна избирателна система?
За електронно гласуване?
За пряк избор на главния прокурор и полицейските началници?
За намаляване на партийната субсидия на 1 лев?
За намаляване на броя на депутатите от 240 на 120?
Какво стана с клетвите ви – „никога с Борисов, никога с Пеевски“?
Защо излъгахте хората, които гласуваха за вас?
Не ми отговаряй.
Знам отговорите.

Хубави въпроси задава, но едва ли някой ще му отговори.

# 6 686
Обаче главните "лидери" имат имена с  правилните букви. Едни са за държавата с главно "Д", а  тази сутрин Д. Сачева каза, че те са за държавата с главно "Б".
Каза, че са за България, с главно Б.....

# 6 687
  • Deutschland/HE
Май е избързал с изказването Simple Smile

Алгафари благодари на ИТН за закона, с който ще вкарват журналисти в затвора

Цитат
Нидал Алгафари, който миналата седмица каза, че с Пеевски в България ще е "много хубаво" написа пост в прослава на мракобесния закон на ИТН, който предвижда затвор за журналистите.

Ето какво съобщава той:

"Приятели,

най-сетне, народните представители предложиха закон с който да се опазва името, честа и достойнството на всеки гражданин на Република България. От съществуващата слободия мнозина бяха подлагани в годините на отвратителни, низки и помийни атаки от личен характер. Не бяха малко простаците, изписали на дреха или на челото си надпис "Преса" упражняваха сквернословието си за личното пространство на известни, по-малко известни и никому неизвестни. Всеки можеше да напише, каквото си иска, за който си иска и да накърни, очерни и оклепа името и родата на мразения от него или който са му посочили шефовете в медията в която работи.

Спомнете си какво правиха помийните списвачи с популярни личности. Можеше да се защитиш чрез съда, но това костваше много време и още повече нерви и най-вече финансии, а написаното или казаното, като сензация, не се измиваше.

Преди време сензационен "журналист" обвини брат ми в предаването си, че е трафикант на мигранти и когато по моя молба си направи детайлно проучване се оказа, че е неистина. Обеща да направи предаване в което да опровергае казаното от него. Познайте дали го направи?

Във вестник, чийто главен редактор бе наш семеен приятел се изписаха в няколко броя клевети на цяло фолио за децата ми, даже нямаше и извинение. Един от списвачите, когато го попитах : Защо го правиш? - ми отговори: Ти се радвай, че пиша за теб. Значи си известен. Спра ли, значи си никой!

Е, благодаря на ИТН за предложението им това безчинство да спре."

# 6 688
Слушам "Журито" в youtube, там два от гостите споменаха, че се носи някакъв слух защо се вкарва този закон - става дума за конкретни снимки.

# 6 689
Политическата му сатира я помним. Как се огъваше и превиваше, докато говореше с наведена глава пред ББ и многократно повтаряше, че въпросите са зрителски, че той не пита, че хората питат, а ББ си носеше отговорите на листче(дали Севи ги беше написала!), т.е. предварително знаеше какво ще го питат зрителите, не Слави.

Общи условия

Активация на акаунт