Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 609 962
  • 21 222
  •   25
Отговори
# 19 155
Аз виждам Радев с ППДБ, макар че след последните изказвания и коментари ДБ са "за" /тук не е изненада, те бяха "за" и за Сглобка 2/, ПП май по-скоро "не", ДСБ вече оплю Радев.

Според мен най-добрия вариант е Радев и ППДБ. Смекчаване на тона за Украйна е вероятен, то и в момента се случва. Най-важното е вътрешната политика, а за нея се искат доста усилия. А мисля, че заедно ще успеят.

На протестите имаше един плакат, който е срещу Радев и това е този, който се слага през няколко страници. Други няма. На площата на 100% е имало недоволни от него, но не го демонстрираха освен този един-единствен.

И не знам защо има подигравки и неверие, че се е срещал със студенти. Лъже ли, какво?

Е хайде сега, не е вярно. Няма как да кажем че протеста подкрепял радев, колкото и той  самият да се опитва да се пришие към него.. Може да е вярно обратното - сигурно на протеста е имало някакви хора, които не са срещу радев, но определено не биха го демонстрирали там  Simple Smile

Иначе да, възможно е да се коалират с ПП ДБ.

# 19 156
  • София
на 9.12.25 в пика на протеста у нас пристигна заместник помощник държавният секретар на САЩ за Източна Европа Кристофър Смит и се срещна първо с Радев и след това с Борисов. И на 11.12.25 правителството подаде оставка. Радев може евентуално да е човек на Путин, но със сигурност е човек на Тръмп и новият фаворит на посолството. Иначе от посолството хитро си изиграха картите. Използваха създадените от демократите мрежи на влияние за да предизвикат криза и я използваха, за да  докарат на власт човека на републиканците.
Има някаква логика в това, защото е очевидно, че Тръмп не иска да общува със сегашното статукво - санкционирани по Магнитски, доказани корумпари или НПО активисти от времето на демократите.
Времето ще покаже, ако има и нов посланик скоро.

# 19 157
Добре, да обобщим, опорките срещу Радев са:
- Боташ;
- руска подлога;
- натовски генерал (на другата страна, но все пак опорка);
- зелен чорап (тъп);
- иска парче от баницата.

Какво друго?

# 19 158
За Радев ще гласуват профилите във ФБ които имат Българското знаме в профила си и постове подкрепящи Русия. За съжаление са бая
А колко още има, дето нямат флагове на профилите си, но пък не искат да живеят под голямото Дъ, че тежи, а с годините става още по-тежко...Та има бая, да, дето ще гласуват за Радев...

# 19 159
Трудно ще му е на Радев да спечели gen Z, с харизмата си на съветски бетон. Вярвам че дори и той го осъзнава и за това така и не излезе на площада.

# 19 160
Добре, да обобщим, опорките срещу Радев са:
- Боташ;
- руска подлога;
- натовски генерал (на другата страна, но все пак опорка);
- зелен чорап (тъп);
- иска парче от баницата.

Какво друго?
Боташ е факт.
Колко има може само да гадаем, които са.. скрити. Пътя на копринката.... Wink

Зелен чорап не значи тъп. Шапкарството на високо ниво изисква комбинация от качества, които не са положителни.

# 19 161
  • София
Радев и ППДБ не ги виждам заедно, нито са зявяли или показвали такова нещо след като се еманципираха от него.
Не мисля, че има цел, която да оправадава подобна коалиция и такъв компромис. За сглобката причиниете бяха Шенген и ЕЗ, и тен бяха постигнати (много неща бяха постигнати с тая сглобка всъщност). Ако следите личностите на ППДБ и за какво се борят (излючвам предателчета които изгърмяват от време на време, но тенпо принцип не са и от най-активните)  ППДБ нямат допирни точки с Радев, нито нещо общо с манталитета му на "малка държава", точно обратното.
За момента това за мен са внушения, които целят да се отклони фокуса от 121+.

# 19 162
Аз виждам Радев с ППДБ, макар че след последните изказвания и коментари ДБ са "за" /тук не е изненада, те бяха "за" и за Сглобка 2/, ПП май по-скоро "не", ДСБ вече оплю Радев.

Според мен най-добрия вариант е Радев и ППДБ. Смекчаване на тона за Украйна е вероятен, то и в момента се случва. Най-важното е вътрешната политика, а за нея се искат доста усилия. А мисля, че заедно ще успеят.

На протестите имаше един плакат, който е срещу Радев и това е този, който се слага през няколко страници. Други няма. На площата на 100% е имало недоволни от него, но не го демонстрираха освен този един-единствен.

И не знам защо има подигравки и неверие, че се е срещал със студенти. Лъже ли, какво?
Те след изборите май ще трябва по едно извинявай да си кажат. Grinning Той за шарлатаните, а Радев че се оказа прав за Русия. Че няма да бъде победена на бойното поле. Факт. Без да се влезе с американска или европейска армия, няма спечелване тази война, освен ако вътре в Русия нещо не стане с Путин да речем, тогава не се знае, какво ще стане в самата Русия. В началото не изглеждаше така, но както във всяка война руснаците почват зле, но в движение си промениха, адаптираха се, икономиката им издържа всякакви санкции. И бъдещата политика на Европа трябва да е, Русия няма да загуби тази война ако лично французина, немеца, американеца, англичанина, не отидат на фронта, а такова желание, не виждам. И изобщо Европа трябва да се събуди че живее в нов свят, в който правото е на страна на силният, и Европа трябва да стане силна. Ако иска собствената и политика да има значение за света. Ние трябва да станем, ядрена сила от ранга на САЩ, Китай и Русия. Това са великите сили. Те определят бъдещето пред очите ни, Европа не е сред тях, защото няма толкова бомби колкото тях. Това е истината. Нямаме европейска армия, и не можем да тропаме по масата, за това ще ни се катерят по главата с приумиците си старчоци като Путин и Тръмп. Това между другото мисля че ще е неговата европейска линия. До преди това ще водят кампания. Но основният проблем между тях беше Украйна. Той и сега присъства, но ситуацията е друга. Много по ясно са очертани събитията и хода на войната в Украйна, и възможните развития.

# 19 163

Точно така е. Засега не се казва излизане от ЕС. Но никога не е късно. ПпДБ ще продадат доверието на хората към тях! Това е още по-голямо предателство - да се заявиш като европеец и да ни хвърлиш на бесните кучета...
Това е още по-долно и от най долните прояви на възраждане и всички руски слуги в България
Огромната маса от гласоподаватели на ПП-ДБ ги интересува корупцията и схемите, които ограбват държавата, а не кой на какъв полюс е. Това, че Борисов се бие в гърдите колко голям евроатлантик е, не означава, че краде по-малко или че всъщност не е мижитурка, която сме гледали милион пъти да се унижава и да хвали Путин какъв голям държавник бил.

Коалицията с ГЕРБ беше хиляда пъти по-отвратителна и отвращаваща, отколкото би била коалиция с Радев, колкото и да не го харесвам.
Ами добре тогава щом така мислите каква е огромната маса подкрепящи ППДБ. Губите моя глас и на други такива като мен. В момента външнополитическата ориентация е най-важна. Предадете ли европейското бъдеще на нашите деца, никога няма да видите власт повече. Даже и в парламента няма да влезете. Да си знаете.

# 19 164

Ами добре тогава щом така мислите каква е огромната маса подкрепящи ППДБ. Губите моя глас и на други такива като мен. В момента външнополитическата ориентация е най-важна. Предадете ли европейското бъдеще на нашите деца, никога няма да видите власт повече. Даже и в парламента няма да влезете. Да си знаете.
Бил съм на протестите. Много добре знам какво мислят повечето избиратели на ПП-ДБ. Там се искаше смяна на корупционният модел, премахване на Шиши и Бойко и съдебна реформа, а не заинтересованост към Украйна. Не, че не трябва да се помага и че джуджето не трябва да загуби, но в България имаме къде-къде по-важни теми от Украйна. Отделно, че алтернативата на Радев в лицето на Бойко въобще не отстъпва по путинизъм. Освен ако твоята идея е ПП-ДБ нищо да не правят, както Копейката и да си папкат депутатска заплата, ама съм сигурен, че никой не ги е пратил за това там.

# 19 165

Бил съм на протестите. Много добре знам какво мислят повечето избиратели на ПП-ДБ. Там се искаше смяна на корупционният модел, премахване на Шиши и Бойко и съдебна реформа, а не заинтересованост към Украйна. Не, че не трябва да се помага и че джуджето не трябва да загуби, но в България имаме къде-къде по-важни теми от Украйна. Отделно, че алтернативата на Радев в лицето на Бойко въобще не отстъпва по путинизъм. Освен ако твоята идея е ПП-ДБ нищо да не правят, както Копейката и да си папкат депутатска заплата, ама съм сигурен, че никой не ги е пратил за това там.
То и опасноста да си обърнем геополитиката, тогава не беше на дневен ред. Така че няма как да знаеш НА ТОЗИ ЕТАП, какво мислят избирателите на пепетата. Ако се постави въпроса битка срещу корупцията или битка срещу опита за тласкане на България към орбитата на Фицо и Орбан, резултата може да те изненада.

# 19 166
Цитат
Не знам Нана, ти нещо спря, но стана активна в темата за Еврото. Така и други мигрират и, учудващо са все за Бригс, русия, путин, а сега радев. Някак прави впечатление, особено, когато слоганите са еднакви.
Мама Нана аз помня че е от негласуващите. Simple Smile Не е от Възраждане примерно. Но Радев от подобен електорат ще черпи основна база. Не всички те са про руски анти ЕС. Аз лично съм доволен от неговата поява. Мисля че ще разбута политическата обстановка, и ще доведе до промени в положителна насока. Аз лично няма за него да гласувам. Аз си имам идеология, европеец, либерал. Искам европейска политика, зелена икономика, повече велоалеи в градовете, по малко държавна администрация, ей такива простички неща. Но той не ме плаши. Полезна ми се вижда неговата промяна. А не съм проруски настроен. Щом аз не се плаша, значи и други които не са проруски настроени, и нямат някакви по общи политически мотиви, а настоящата обстановка, ще гласуват за него.

# 19 167
  • София
То какво излиза, че в България няма про-ервопейска партия Simple Smile))
Защо да няма. Има. ГЕРБ е изцяло германски проект и може би затова се оказа и най-устойчивата партия в дългосрочна преспектива, защото е проектирана и създадена от германци. Дори опита за налагане на американско влияние в ГЕРБ, бе прекратен с отстраняването на Цветан Цветанов.

# 19 168
Няма да категоризирам Радев, но е факт, че не се е изказал ясно проевропейски и про-НАТО.
Имаме следните оси -- 1. вътрешна ос: против управляваща олигархия/корупция (ПП, Радев, Възраждане, ИТН) или Силно корупционно компроментирани (Пеевски+Герб) 2. леви и десни икономически (ГЕРБ, ДБ -- център, леви са всички останали(?)) има и либерали уж, ама не са мн либерални. 3. Външна ориентация. Няма да ползвам руски подлоги срещу верни ястреби, ще ползвам евроскептици и евроориентирани -- Евроориентирани ( ДБПП (безусловно), ГЕРБ( в полеви условия и реалполитик)) Евроскептици (Радев,Възраждане,ИТН,БСП) Веетропоказател (ДПеевСки).

Много е трудна позицията на ППДБ, която е единствената антикорупционна/антистатукво и силно проевропейска партия.
Икономически ляво и иконоически дясно не го разглеждам сериозно, защото би било по-важен фактор това при наличие на липса на корупция.
Ако Радев поне задкулисно покаже като поне раде(тел) на България в ЕС, дори със сериозни условия, ще станат нещата, но иначе е доста трудно.
ГЕРБ, ако можеше да се изчисти от корупцията и Пеевски, друго щеше да бъде, но прекалено е затънала и омърсена...
Не трябва да забравяме, че голяма част от хората, които ще гласуват за Радев ще са по остите с ориентация антикорупция-евроскепсис, а такива са доста избиратели.

# 19 169
За Радев ще гласуват профилите във ФБ които имат Българското знаме в профила си и постове подкрепящи Русия. За съжаление са бая
Чак бая, просто са много кресливи

Общи условия

Активация на акаунт