Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 589 959
  • 20 516
  •   20
Отговори
# 19 755
Бг не е ли член на ООН, може ли едновременно да членува и в ООН-2?

Щом момчето е казало да се подпише, значи ще се подпише. Вижте добре кой е господар на Бг! Това протести- мротести са едно нищо за него.
Желязков е само една пешка. Обаче го харесваха тук някои.

Ето, че и поддръжниците на ГЕРБ потвърждават тук, че подписът на Желязков е хубаво нещо. Joy

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 15:24 от DNT177

# 19 756
  • Deutschland/HE
Как България да не е член на ООН?

# 19 757
  • София
ПП-тата са зле, факт. Ей го и Ицо Хазарта се издъни брутално. Допуснаха какви ли не идиоти да влязат в редиците им за лични облаги, но трябва да се покаже, че има електорат, който желае адекватно бъдеще с ЕС, за да се покажат други, по-авторитетни и адекватни политици със западна ориентация. Асен Василев започна да затяга редиците, ама има още работа да рине с лопатата.

# 19 758
Мне, по стародавна форумна традиция, ППДБ са виновни.

Някой нещо да е казал в случая за Радев, че ни в клин, ни в ръкав го споменавате в контекст виновност за подписа на Желязков? Сериозно ли това е най-важното в момента, на фона на случващото се? Докато цялата държава се скандализира от действията на Желязков, тук гласуват ИК. Ма важното е Радев да е ок.

Бу, ако имаш време и възможност, сподели с две думи какво казват на тези анализи.
А, извинявайте, ама това ли е най-важното в момента? Голяма работа станало, все пак съвет за мир е, не за война. Пак се прави от мухата слон. Забавното е, че го направиха ГЕРБ, не Радев. Grinning САЩ продължават да са велика сила, довчера нали се кълняхте в тях. Когато водят войни ги подкрепяте, когато говорят за мир сте против... Какви са тия ценности?! Промяната във външната им политика няма да си отиде с Тръмп, както се надявате, така че свиквайте!

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 15:23 от mantissa

# 19 759
Направо съм като гръмнат Laughing

Европейското ни бъдеще съвсем отича в канала.

ГЕРБ просто ме изгубиха, съжалявам. А тъкмо се бях навил да гласувам за тях. Вече наистина не знам за кого. ПП-тата са изключително зле, останалите са на руска хранилка.

Не виждам шансове тази простотия да не мине в парламента. След като ГЕРБ и ДПСНН се определиха, а останалите са явни русофили....

Браво на Желязков: ние барабар с Беларус и африканските диктатури, а не заедно с европейските ни партньори.
Преференциално за ДБ.

# 19 760
И аз не виждам драма с този подпис на Желязков.

# 19 761
Мне, по стародавна форумна традиция, ППДБ са виновни.

Някой нещо да е казал в случая за Радев, че ни в клин, ни в ръкав го споменавате в контекст виновност за подписа на Желязков? Сериозно ли това е най-важното в момента, на фона на случващото се? Докато цялата държава се скандализира от действията на Желязков, тук гласуват ИК. Ма важното е Радев да е ок.

Бу, ако имаш време и възможност, сподели с две думи какво казват на тези анализи.
А, извинявайте, ама това ли е най-важното в момента? Голяма работа станало, все пак съвет за мир е, не за война. Пак се прави от мухата слон. Забавното е, че го направиха ГЕРБ, не Радев. Grinning САЩ продължават да са велика сила, до вчера нали се кълняхте в тях. Когато водят войни ги подкрепяте, когато говорят за мир сте против... Какви са тия ценности?! Промяната във външната им политика няма да си отиде с Тръмп, както се надявате, така че свиквайте!
Понеже мен цитираш, къде съм се кълняла в САЩ и съм подкрепяла войните им?
И да, това е едно от важните неща в момента.
Нищо забавно не виждам. Очевидно за теб е важно, че не е Радев предвид симпатиите ти към него, на мен ми е все едно кой го е направил предвид антипатиите ми към него и към Герб. Първо, защото не виждам особена разлика между тях и второ, защото и в двата случая е скандално.

# 19 762
Тошко и моята приятелка 26 секундничката са поискали утре пак ИК да е първа точка. Днес не им мина кворумът за 1 глас. Явно ще направят сметката по - точно.

# 19 763
  • До хладилника, който обичам
Когато става дума за национални интереси и това, как се представя България в очите на света и особено пред ЕС, където имаме доста преки интереси, не мисля, че личните преференции, дали за Радев, дали за Василев, имат значение, или поне би трябвало да са на заден фон.
В случая тоя подпис на Желязков ни показва като страна в много неизгодна позиция на безгръбначни мекотели, която бърза да се обърне накъдето духа вятъра. Нещо, в което не знам остана ли здравомислещ човек да се съмнява, ама защо и другите хора да го виждат така публично.

# 19 764
И аз не виждам драма с този подпис на Желязков.
Напротив, драмата е огромна. Това показва кой дърпа юздите у нас. И не големите държави от ЕС, с които БИ ТРЯБВАЛО да сме ние. И показва, че просто няма кой да предотврати този преврат, който се случва в момента у нас.

# 19 765
Когато става дума за национални интереси и това, как се представя България в очите на света и особено пред ЕС, където имаме доста преки интереси, не мисля, че личните преференции, дали за Радев, дали за Василев, имат значение, или поне би трябвало да са на заден фон.
В случая тоя подпис на Желязков ни показва като страна в много неизгодна позиция на безгръбначни мекотели, която бърза да се обърне накъдето духа вятъра. Нещо, в което не знам остана ли здравомислещ човек да се съмнява, ама защо и другите хора да го виждат така публично.
Ами ние сме си такива - "безгръбначни мекотели". Независимо на коя страна ще изберем да се обърнем. Вие друго усещане ли придобивате, като духа в посока ЕС?

# 19 766
Именно.
Но на някои хора им е супер забавно и най-важното е да повторят, че Радев не е виновен. Не е, споко.

# 19 767

Това няма да мине. Имам такова усещане за Съюза на мира Simple Smile
Ох, по добре да нямаш, че усещанията ти са  все грешни 😉

# 19 768
Слагат ни до страни като Беларус. Иначе много знаят да дрънкат ГЕПС за ПП-ДБ в каква компания били опозиция. Да отиват на бунището на политиката и да се отървм най-накрая от тия безгръбначни предатели.

# 19 769
Скрит текст:
Общо взето са съгласни с повечето от нас в темата тук Grinning Че новото ООН е неадекватно, и страните от западна Европа и в частност Великобритания, са отказали участие, щом е поканена и Русия, която явно не се интересува от мир. Че шумът около Гренландия е доста смущаваш, предвид, че, цитирам по памет, САЩ вече имат право да разполагат неограничен брой военни бази там и никой не ги е спирал, че да квичат как им пречат да се защитят, и че Тръмп се изказва много обидно и снизходително както за Гренландия, така и за европейските държави, с които уж са съюзници.
Благодаря ти. Споделям на 100 процента. Още снощи Диорела написа коментар в този дух.

Не се отчайвам, mantissa. Бясна съм на псевдо евроантлантиците, които в оставка взимат подобни дългосрочни решения и ни набутват в съюз на Тръмп, от който Европа едва ли ще има полза. В компанията на такива видни радетели за мир, че свят да ти се завие. Твоето сериозно мнение по въпроса какво е? Доволна ли си? Одобряваш ли?
Радев се дъвчеше по отношение на твърденията, че поканата е лично до него и не може да я преотстъпи на никой друг. Което очевидно се оказва невярно и е поредната неистина, лансирана тук. Никой никъде не говорил за вина на Радев за това, че Желязков е подписал.

Поканата според новините беше към държавата да се присъедини към организацията И към Радев лично да бъде нейн представител в борда на организацията. Което очевидно е така и съдейки по отговора му до Тръмп /пак според медиите/, той не е я е преотстъпил никому, напротив - обяснил е за оставката си, за правителството в оставка и че в момента не могат да се взимат такива решения.

Какво е решила и ще решава оттук нататък държавата в лицето на правителството в оставка и действащия парламент е съвсем друг въпрос.

ПП Организацията за нищо не става априори, но от друга страна в такова начинание за мир, ако то цели да има някаква тежест, просто няма как да не участва и Русия, като един от основните световни играчи, чиито интереси също трябва да бъдат зачетени, за да има мир. На практика трябва да участват всички.

Общи условия

Активация на акаунт