Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 648 452
  • 22 521
  •   4
Отговори
# 20 250
Хубаво е, че гледате програмите на партиите, но повече гледайте кои ще са им външнополитическите партньори, защото ние сме зависима икономика, слаба геополитическа сила, та правилно да избираме между проевропа- правила, законът над всички и що-годе нормален живот за средните хора или продиктатура- МАГА и Путин, богатство за шепа хора около тях, а за нас масрафа.
Ние сме избрали външнополитическите си партньори и Радев няма да ги смени. Ето там е голямата разлика във възприятията. Вие вярвате в обратното и голям страх ви тресе. Не става така лесно тая работа - да си сменяме партньорите. Grinning

# 20 251
На мен пък хич не ми харесва как Попов непрекъснато лавира с 'няма да назоваваме имена, системата е проблемът'. Не системата разграби парите за пътищата и какво ли още не, имат си имена, докато имената не си понесат отговорността - не виждам каква система ще се оправя.

# 20 252
Около Радев е ясно кои са. Тия дни са всеки ден по телевизиите, а вчера видяхме и напускащите с него президенството.
Знаеш ли кой мернах сред изпращачите,един местен бизнесмен,задочно го познавам,с близки взаимоотношения и бизнес с шефа на ПИМК,сега се е нагнездил и във ФК Ботев.А ПИМК чии са,на КОЙ?..
А защо БСП клекнаха на ДП,нима Гергов Пловдивски не е наясно.

Който каквото иска да ми разправя,каквато и декорация да си слага РР в екипа,все повече вярвам в триумвирата,който ще си спретнат,пък ППДБ да са им смокинов лист.
като каза триумвират https://www.youtube.com/watch?v=c1UM7pIwv3A

# 20 253
На мен пък хич не ми харесва как Попов непрекъснато лавира с 'няма да назоваваме имена, системата е проблемът'. Не системата разграби парите за пътищата и какво ли още не, имат си имена, докато имената не си понесат отговорността - не виждам каква система ще се оправя.

Е и той е част от системата.
Наясно е как работи. С хора.
Говори с имена, в зависимост от интереса.

# 20 254
Радев е новият Бойко, отзад са същите мафиоти, и ще продължат да дърпат конците.
След изборите ще извадим статистика - колко са гласували за царя, колко за Бойко, колко за Радев. Дано трендът е надолу, че да има шанс за следващите поколения, мислещите да са повече от немислещите.

# 20 255
  • София

Ако назове имена, без да има доказателства, могат да го съдят. Аз примерно може да знам, че ти си виновна за нещо си, ама като ти изтъпанча името публично без доказателства, ще ме осъдиш и ще спечелиш. И накрая пак ще си виновна, обаче в публичното пространство ще се знае, че си спечелила делото и си невинна. Това с имената не става ей така.

# 20 256
Скрит текст:
Имам чувството, че плюенето е превзело мислите на всички. Кажете нещо добро за тези, които подкрепяте, които считате, че трябва да бъдат избрани за управленци. Кои са тези, непогрешими, които могат да водят правилна и най-вече успешна политика за България, посочете ги, обосновете се защо мислите така.
Никой не е непогрешим. Всички си имат кусури, въпроса е кой реално свърши нещо смислено за България? Аз мога да посоча:  Шенген, влизането в ЕЗ, връщането на България на европейската сцена като надежден партньор по времето ма Денков, не на последно място махането на грозния паметник на армия окупатор...а, и купуване на медицинския хеликоптер....за момента това ми е достатъчно. Не са идеални, няма да се жемим за никой, просто ще си дадем гласа, за този който парви нещо смислено. След 4 години, може да не гласуваме за тях.
Кажете вашите хора какво смислено направуха и с какво се прочуха?
Тази част от външната политика - Шенген, ЕЗ, са дело на доста партии и хора, някои от които вече не са на политическата сцена.
Вярвам в чудеса, но правителството на Денков не е от тях.
Махане на един паметник, който някои дори не са го виждали, не мисля, че е нещо, което е допринесло за по - добър имидж на БГ или нещо положително за хората. Това си беше една акция, която вече е забравена, надявам се мястото да сте си го направили приятно.
Аз нямам мои хора и колкото да се опитвам да припозная, някои като мои не ми се отдава, постоянно чета за недостатъци и нищо за наистина смислено, положително и добро.

# 20 257
  • София
Не работи лайв стрийма на страницата на пилона.
https://pilon.rozhen.bg/
На кой му дреме? "Най-високото знаме в ЕС: беше употребено за  консолидация на най-големите комплексари псевдопатроти, да не вземе някой да се отклони,  употреби се и сега може да бъде забравено и да се гледа към следващия колосален патриотичен проект, който всъщност е самия РР.
А някъде там се строят инфраструктурни инженерни проекти, тунели, мостове, болници, високоскоростни влакове, и хората се гордеят с това. Ние построихме пилон в планината и си се гордеем.

# 20 258
Хубаво е, че гледате програмите на партиите, но повече гледайте кои ще са им външнополитическите партньори, защото ние сме зависима икономика, слаба геополитическа сила, та правилно да избираме между проевропа- правила, законът над всички и що-годе нормален живот за средните хора или продиктатура- МАГА и Путин, богатство за шепа хора около тях, а за нас масрафа.
Ние сме избрали външнополитическите си партньори и Радев няма да ги смени. Ето там е голямата разлика във възприятията. Вие вярвате в обратното и голям страх ви тресе. Не става така лесно тая работа - да си сменяме партньорите. Grinning
Румен Радев може да изиграе забележителна роля и да бъде инструмент България да тръгне по пътя на самостоятелен избор, вън от НАТО и вън от Европейския съюз." Това пророчество е от интервю за TV+ на ген.-лейтенант Леонид Решетников на 24 ноември 2016 г.

# 20 259

Ако назове имена, без да има доказателства, могат да го съдят. Аз примерно може да знам, че ти си виновна за нещо си, ама като ти изтъпанча името публично без доказателства, ще ме осъдиш и ще спечелиш. И накрая пак ще си виновна, обаче в публичното пространство ще се знае, че си спечелила делото и си невинна. Това с имената не става ей така.
Това кой е бил отговорно лице през последните 10 години (примерно) за Х нещо е публична информация. Не е нужно да сочиш с пръст, достатъчно е да назовеш факт.

# 20 260
  • Другата България
Още спасители:

"Николай Попов, бащата на загиналата в катастрофа 12-годишна Сияна, обяви в ефира на БНТ, че създава гражданско обединение.

Формацията вече е в процес на изграждане и ще включва активисти, експерти и неправителствени организации.

„Едни изключителни експерти съм събрал, университетски преподаватели, хора от цялата обществена сфера има покрай мен. Включително самите хора ме търсят и предлагат да ни помогнат безвъзмездно."
По думите му се цели не просто самоцелно участие във властта, а оказване на реален граждански натиск за промяна на политическия модел."

Чакаме Мая Манолова.

Подчертаното всъщност е много хубаво. Истината е, че ако не беше им скачал на главите, нямаше да си мръднат пръста и да оправят пътя, на който загина Сияна. Постоянно диша във врата на много хора и това малко или много ги кара да се размърдат и да си свършат работата, за която взимат пари, а не само да броят мимуните до края на работния ден, удобно седнали зад бюрото.

Аз лично го харесвам, но не мисля, че мястото му е в политиката. Но едно движение, което да следи институциите да си вършат работата, няма да е никак зле да има. Постоянно се оплакваме, че никой нищо не работи, а само пари взима. Ето един човек, който би могъл да се погрижи това да се промени. За мен този човек не е новия месия - това е човек, който има кауза, посветена на името на дъщеря си. И в това няма нищо лошо, дори напротив.
Само преди два дни питах за Попов, защото бях мернала нещо в нета, подобно на това, което вече е официално. Значи все пак се оказа истина, както и предполагах. Тогава писах, че няма да е ок ако използва личната си трагедия за политически цели, и силно се надявам наистина това да не се случи.

# 20 261
  • Варна
Има компетентен орган за доказване на факти - съда, а там е кочина.

# 20 262
Скрит текст:
Румен Радев може да изиграе забележителна роля и да бъде инструмент България да тръгне по пътя на самостоятелен избор, вън от НАТО и вън от Европейския съюз." Това пророчество е от интервю за TV+ на ген.-лейтенант Леонид Решетников на 24 ноември 2016 г.

Има известна разлика между пророчество и пожелателно мислене. Очертаването на профил на печеливш кандидат трудно може да мине като дарба за ясновидство.

Скрит текст:
Не работи лайв стрийма на страницата на пилона.
https://pilon.rozhen.bg/
...
А някъде там се строят инфраструктурни инженерни проекти, тунели, мостове, болници, високоскоростни влакове, и хората се гордеят с това. Ние построихме пилон в планината и си се гордеем.
Уместно ли е да се сравняват инвестиции, насърчавани от държавни политики за развитие, с инициативи на НПО-та?

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 13:02 от Vapor

# 20 263
В ролята си в момента, баща на Сияна не може да промени нищо. Делото му ще оттече с години. И той го знае.
Около него постоянно са хора, които му пишат ти можеш, на теб разчитаме.

Любимите ми диванни пляскячи, които имат сили само за смели думи в мрежата.
Той си мисли, че за него ще гласуват.

# 20 264
Той няма политическа партия.
Иска да регистрира движение.

На мен  РР ми е интересен.
Ако вади политически трупове като Антон Кутев, няма много да прокопса. Но ще гледаме

Общи условия

Активация на акаунт