Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 607 727
  • 21 128
  •   15
Отговори
# 20 775
  • София
На мен ми омръзна от повтарянето на радевия рефрен, че не сме били готови за ЕЗ.
Няма по-готово от това, че сме вързани към еврото от над 25 години. Колко по-готови да станем?
Това, че герб и нефелното правителство и парламент не направиха кампания и не улесниха процесът, не значи, че е трябвало да чакаме още.
България е в ЕС и в ЕЗ, не благодарение на боко и пеефски, а въпреки тях. Ако не бяха безобразните им кражби, щяхме да сме много, ама много добре.
Екс резидентът е същото зло, което ще продава каквото може. Нали не вярвате, че синчето му се е отказало от сделката? Просто са намерили вариант да го направят по-прикрито.

# 20 776
Съвсем естествено е да си опозиция и на управлението и на клакьорите му, маскирани като опозиция, в парламента.
Опозицията се определя от това за какво се бориш, не дали има и други с по-малко гласове от теб.

радев явно ще залага на събрана до момента популярност. Не, че е изненада, ама ако може да спре да се изживява като президент вече, защото не е.
И по срещи да не ходи като такъв също.

# 20 777
През по-голямата част от тези 9 години Радев се изявяваше като разединител в повечето си изяви и явно подготвяше не държавата, а своя политически възход Simple Smile
Защо? Без Радев нямаше да има русофили и русофоби и всички щяхме да си живеем в сговор? Точно Радев ни е разединил, да!

Честито! Ще си имаме Европа на две скорости.  Wink
https://business.dir.bg/ikonomika/germaniya-nastoyava-za-evropa- … odeshti-ikonomiki
Не знам дали щяхме да си живеем в сговор, не смея да правя подобни спекулации, за разлика от теб.
Но фактите са си факти, Радев с много свои изяви целеше не да обедини и успокои народа в ролята си на президент, който би следвало да е надпартийна фигура, а задълбочаваше разделението, умишлено нагнетяваше страхове, играеше си своята игра.
Снощи бяха дадени конкретни примери - вдигнатия юмрук, подклаждането на масово събиране на хора при обявени противоепидемични мерки само и само да се противопостави на тогавашното правителство, речта му при откриването на пилона, приказките му за еврото, които по никакъв начин не бяха подплатени с каквито и да било действия, а подклаждаха гласовете "против" при свършен факт и т.н.
Та да, Радев в голяма част от времето разединяваше.

# 20 778
Може и никого да не подкрепят.
За мен по-скоро въпросът е кой ще подкрепи антикорупционни реформи? Освен ПП-ДБ и Антикорупциоония блок (ако влязат). ББ или РР? За мен и двамата няма да го направят, с кухи аргументи. Като аргумента на Възраждане заще не подкрепиха предложението на ПП-ДБ за машинно гласуване. Елементарно е да се види от избирателите, защото действията им са елементарни. Но се иска да отделиш време и да провериш как гласуват, а не само да ги слушаш каки ги приказват.

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 09:44 от AriaNovaKaq

# 20 779
  • София
И преди нямаше да влизат в коалиции ПП и направиха сглобката. С благородни мотиви, но лошо го комуникираха и аз не им вярвам. Дали ще гласувам за тях с отвращение, вероятно, но не им вярвам.

# 20 780
Съжалявам, може и са сте го обсъдили вече, но ми е трудно да следя темата на 100%.
Чета тъкмо, че се появил радев вчера на среща с инвеститори за изграждане на мрежа от оптични кабели в Черно море и се чудя в ролята си на какъв е на тази среща?
Обикновен гражданин ли?
Ех, тези обикновени граждани на страната.
Единият обядва със сина на Тръмп, ей така случайно.
Другият се среща с инвеститори за изграждане на оптична мрежа в Черно море.
От обикновен по-обикновен Simple Smile

# 20 781
Може и никого да не подкрепят.
За мен по-скоро въпросът е кой ще подкрепи антикорупционни реформи? Освен ПП-ДБ и Антикорупциоония блок (ако влязат). ББ или РР? За мен и двамата няма да го направят, с кухи аргументи. Като аргумента на Възраждане заще не подкрепиха предложението на ПП-ДБ за машинно гласуване. Елементарно е да се види от избирателите, защото действията им са елементарни. Но се иска да отделиш време и да провериш как гласуват, а не само да ги слушаш каки ги приказват.
АКФ и ППДБ са едно и също нещо.
Защо не направят предизборна коалиция, ако искат да успеят?

Иначе, за да са ппдб в опозиция, както и герб и дпнн, трябва всички да гласуваме за РР.

# 20 782
Скрит текст:
Имемнно, пепетата са Неможачи. Защо толкова ги мислят? Ето имаме нова звезда, да видим той за кои ще се върже, за да ни спасява.
Няма лошо да си опозиция, но когато си опозиция на управлението и опозиция на опозицията някак не е естествено или И сам войнът е войн.
По добре сам, отколкото в лоша компания.
Направете най-сетне разлика между "спасение" и "управление", ако не можете, ползвайте речници или енциклопедия.

Като не им харесва компанията що щат в НС.
Да речем, че представляват тази част от избирателите, които осъзнават вредата от гербавия корупционен модел, не се кефят на дебелото момче и не виждад в резидента смислена проевропейска политика.
И "дебелото момче", и "гербавите", и русофилите, и всички, които са в НС,  представляват част от избирателите. Борбата срещу/между партиите и особено срещу конкретни личности е преди да влезат в НС, а не обратно - влизаме за да се борим срещу ДП и ББ, изграждайки санитарни кордони с декларация.

# 20 783
  • София

И кое от написаното не е вярно? Много добре се знаеше, че всичко стана по бързата процедура, знаем, че не бяхме готови икономически и финансово, знаем, че сериозно се "пипна" бюджета, за да се докараме пред ЕС, като готови.... Не виждам какъв "шок и ужас" е написаното, като е напълно вярно.
А тези проповеди как ще напускаме ЕС и НАТО, как ще ходим към Русия и рублата, как ще караме жигули и т.н. вече даже не са смешни.

# 20 784
  • София
Абсолютно неверно е. България ползва Евро от над 25 години. Това не е таен факт за ЕБ и ЕС.

# 20 785
Румен Радев ви използва. Сигурно идея си няма как да направим смяната на валутата по-лека, а ще продължава като папагал да казва, че не сме готови и е трябвало да го приемем след няколко години. А какво трябва да правим през тези години? Кой да знае

# 20 786
Какво лошо ни е направило еврото? Пак си питам аз, пък дано и отговор получа.

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 10:25 от AriaNovaKaq

# 20 787
  • София
Очаквах няколко общи неща, като за първа реч след драматичното хвърляне на кърпата.

Кой е зад него и ще финансира кампанията му? Кой ще бъде в неговият екип? Какви реални действия ще предприеме срещу олигархията?
Как точно ще отиде и ще каже на банките- вие ни вкарахте в Еврозоната, лоши палавници такива. Примерно.

Скрит текст:
Ако не знаете как се прави кампания погледнете в чужбина. Наскоро мюсюлманин социалист взе кметското място в Ню Йорк с много семпла кампания, градяща се на обещани решения на проблеми. Две от обещанията вече са изпълнени.

Апропо, аз от никого нищо не очаквам. Поне не и от този материал. Говорим си просто

И защо се очаква това - предизборната кампания не е започнала още? За Радев знам едно със сигурност - изключително стриктен и дисциплиниран е, и всяко нещо го прави в точния според него момент. И нито ден по-рано. Така че, когато дойде правилния според него момент, ще си каже всичко, което ни интересува.

Само лошо ни е направило еврото? Пак си питам аз, пък дано и отговор получа.

Еврото само по себе си нищо лошо не ни е направило. И никой тук не твърди, че самото евро, като валута е виновно.

# 20 788
От къде знаем, че не сме били готови? Защото някой /радев, костадинив/ни е казал така?

# 20 789
Радев е против еврото и е за евро интеграция.
Празно НЕМА !

Общи условия

Активация на акаунт