Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 610 863
  • 21 270
  •   30
Отговори
# 21 180
Добре, според вас "Мило дневниче" каква официална информация може да бъде?

Честно, не ми харесва никак, дето надуват заплатите на държавните служители. А ние работещите трябва да ги изкараме - и с всеки изминал ден това става все по-трудно. Та не съм защитник на Филипова.

Под информация аз разбирам - член е на еди коя си партия, еди какви си постове е заела, политически с кого е обвързана. Или с никого не е обвързана. А не някакви четива тип майтап за разсмиване на аудитория. Няма официална информация за почти нищо, свързано с нея, не знаем кой е баща й, роднините, връзките й. И тази статия не знам на какво е базирана реално. Става председател на КЗП по време на служебното правителство на Главчев, това виждам реално.

Човек на Божков? Не беше ли го обвинила точно тя в опит за изнасилване?

# 21 181
  • София
Някой вътрешен може и да спре няколко стотин да си продадат гласа, но големите шашми се случват в комисиите, където полиция няма право да влиза. Та там трябва да се следят нещата, където правителството няма власт. Там са отговорни ЦИК, районните изборни комисии. Правителството осигурява парите, външната охрана, сигнали за купуване и с това се изчерпва работата по изборите. Не знам защо се стоварва цялата отговорност само на правителството. Назначават се неграмотни хора, хора с минало и т.н. от ЦИК. Наблюдателите са от партиите. Къде е тяхната отговорност на терен да опазят вота?

Напълно съгласна. Единият купува гласове преди урните, другият урежда удобното броене. Няма да казвам кои са.

А наблюдателите какви правомощия имат? Освен да подадат сигнал? То, няма и нужда от наблюдатели, нали видяхме как комисиите изключват камери или застават пред обектива. Някаква отговорност понесоха ли тези хора?

Още онзи ден се възмутих, че му се създават привилегии на РР. Не стига, че е в националнаТА телевизия, ами и на запис, да не се изложи. Ето такива неща създават усещането за привилегии сред равни. Той вече не е  нито повече, нито по-малко от останалите играчи на терена. Създават му ореол и митичност, а не е. Добрата новина е, че сигурно се е усетил, че хич не е лесно да си част от играта в политиката.
И че няма как да се спаси от неудобни въпроси и неудобни опоненти.

Че и Слави беше по същия начин. На бас, че Радев няма да участва в дебат, както и ББ и ДП. Ще прати някой аватар.

# 21 182
  • София
Полина Паунова ее сериозен журналист от Капитал. Всичките и хумористични седмични текстове са базирани на факти.
Фактите ги има, потърси си ги, защото са много.
Схемите с хазарта, чадърът от прокуратурата, заемането на длъжности без необходимата квалификация.

# 21 183
На мен ми се вижда доста смела. Опълчила се е на Божков и е дала показания срещу него. Много жени не биха го направили.

# 21 184
  • Варна
Че и Слави беше по същия начин. На бас, че Радев няма да участва в дебат, както и ББ и ДП. Ще прати някой аватар.
Защо да го прави? Много добре се справя в дебати и въобще с интеракции на живо. Не му е слабо място това, да му мислят другите.

# 21 185
радев водил ли е дебат някога?

# 21 186
  • София
Татяна Дончева по-злобна може ли да бъде? Всички като нея ли трябва да изглеждат? Simple Smile

Че какво толкова е казала Дончева? Филипова обяви, че е готова. Че институцията на омбудсмана може да работи и без нея, защото си има омбудсман. Че тя само техническа поддръжка осъществявала.
Питанката е защо й плащаме заплатата, след като и без нея може.

Съпругът на Йотова джентълмен! Той е осетинец...
Откъде ги копаеш такива?

# 21 187
  • Варна
На един клик са. Има видеа и през двете кампании.

# 21 188
Защо да го прави? Много добре се справя в дебати и въобще с интеракции на живо. Не му е слабо място това, да му мислят другите.
Доста материал се натрупа от последното му явяване..
Има какво да се обясни, уточни, изясни...

# 21 189
  • Другата България
График на консултациите за служебен премиер на президента Илияна Йотова:

В сряда (28 януари) на „Дондуков” 2 тя ще разговаря с управителя на БНБ Димитър Радев в 11 ч., с подуправителя на Централната банка Петър Чобанов в 12 ч., с колегата му Радослав Миленков в 13 ч. и с последния заместник-управител на БНБ - Андрей Гюров в 14:30 часа.

На 29 януари (четвъртък) Йотова ще разговаря с омбудсмана на Република България Велислава Делчева в 13 ч., а час по-късно и със заместничката ѝ Мария Филипова.

В петък (30 януари) при президента ще отидат председателят на Сметната палата Димитър Главчев в 11 часа, както и двете му заместнички - Маргарита Николова и Силвия Къдрева съответно в 12 и 13 часа.

https://darik.bg/eto-s-kogo-i-koga-prodalzavat-konsultaciite-za- … lstvo~514534.html
Залагам на Главчев.
Продължавам да залагам на Главчев. Blush

Напълно съм съгласна с Татяна Дончева и казаното от нея.

# 21 190
  • Варна
Доста материал се натрупа от последното му явяване..
Има какво да се обясни, уточни, изясни...
И ролята е различна.
Не мисля че ще му е проблем. Тъкмо да направи разликата с просташкото говорене на повечето.

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 13:05 от Хексе

# 21 191
Добре, според вас "Мило дневниче" каква официална информация може да бъде?

Честно, не ми харесва никак, дето надуват заплатите на държавните служители. А ние работещите трябва да ги изкараме - и с всеки изминал ден това става все по-трудно. Та не съм защитник на Филипова.

Под информация аз разбирам - член е на еди коя си партия, еди какви си постове е заела, политически с кого е обвързана. Или с никого не е обвързана. А не някакви четива тип майтап за разсмиване на аудитория. Няма официална информация за почти нищо, свързано с нея, не знаем кой е баща й, роднините, връзките й. И тази статия не знам на какво е базирана реално. Става председател на КЗП по време на служебното правителство на Главчев, това виждам реално.

Човек на Божков? Не беше ли го обвинила точно тя в опит за изнасилване?
Е все пак поназнайваш някои нещица...  Друг е въпроса , че не разбирайки от политика и какво е мнозинство и малцинство, що ще да се натиска за служебен премиер?

# 21 192
На мен ми се вижда доста смела. Опълчила се е на Божков и е дала показания срещу него. Много жени не биха го направили.
ВЕрно ли?! Grinning
Като жертва на насилие ли се опитваш да я представиш?

# 21 193
А нима е възможно жена да обвини точно този човек в опит за изнасилване ей така, за да се направи на интересна? Без да е имало нищо?

# 21 194
  • София
На един клик са. Има видеа и през двете кампании.

Президентски дебат е доста по-различен от парламентарен такъв. Нищо де, да видим. Много съм любопитна.

Мария Филипова не е човек на Божков. Човек е на Vladi и по веригата.

Общи условия

Активация на акаунт