Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 615 552
  • 21 494
  •   26
Отговори
# 21 405
По тезата му за Украйна. РР много добре знае, че ако нямаха подкрепа, щяха да загубят много територия. Как и от каква позиция щяха да се водят тогава тези преговори? За справка Крим. Влезнаха там и няма мърдане.
Ако беше си изпълнявал тези 9 години задълженията му на Президент, който да обединява, а не да разединява, дали щеше сега да е в тази роля?
Ох, що народ изпълзя отново.... Бях ги забравила. И да ги крие, те сами напират.

# 21 406
Чета, че когато радев обяснявал за контранастъплението, че било грешка и го казвал, заради военното си образование и опит, Бойко Василев го порязал с :  "И там не са Ви учили да капитулирате, нали?"
Мисля че опит имат само този, който е воювал. Другото е теория.

# 21 407
Не знам какво са ги учили, ама Крим си е руски вече и ще си остане руски. Та няма какво да го дъвчем, още по-малко в контекста на българските избори.

# 21 408
Ох, спасил ни танкер. Онзи танкер, на когото не бе осигурено място за разтоварване. Ама хич не се помнят някои неща. Турция тогава се съгласи да го разтовари и се тръгна към договарянето с Боташ. Петков договорил седем, ама така и не финализирал нещата докрай. Оставил ги. Да бе договорил всичко.

Скрит текст:
Слушам анализаторите и трябва отново да гледам Радев, защото имам чувството, че съм гледала различно интервю.

И все пак тоооолкова години след началото на войната държави из цяла Европа продължават да наливат пари в Русия. Милиарди, може би.
През май 2022 г. Кирил Петков обяви началото на преговори за дългосрочен договор с американската компания Cheniere Energy. Идеята беше да се осигурят стабилни доставки за 10 години напред на цени, свързани с американския индекс „Хенри Хъб“, които тогава бяха значително по-ниски от европейските.
Както много други обещания и това не се случи. Седемте танкера без осигурени слотове беше началото и между другото. Естестествено виновен се намери, но много бързо това се замете. Боташ е след това.

# 21 409
Той Бойко Василев хубаво го репликира, че военният не трябва да се предава, но това са общи приказки. В идеологическата битка за Украйна, никой не трябва да се предава, но реалността на терен е друга. Политиката е изкуство на възможното както е казал някой мъдър човек, не на желанията. А войната пък е продължение на политиката с други средства, е казал пък някой друг мъдър човек, някога. Забравих кой, но няма значение.

# 21 410
E, Боташ ни го сервираха като договорен в навечерието на новогодишното обръщение ...После разбрахме, че дори монополистите ни предполагат по-добри условия за обикновените гражданин.

# 21 411
Политиката е изкуство, което не се отдава на Радев
Анализаторите и журналистите в момента лъскат ли лъскат, наистина все едно друго интервю са гледали. Човекът си е казал ключовите думички, разнасят ги, но...не са точно така нещата

# 21 412
Нещата са Барселона и Дубай, аз други неща не виждам.

# 21 413
Аз не съм чел никой от анализаторите, но ми направи силно впечатление интервюто, като успешно за Радев, и привличащо доста гласове, с умерената му позиция. Да, някои не я намират за умерена, а за проруска, Между другото по тоя въпрос Василев трябваше да го пита, бъдещата партия на Радев, когато дойде време за евроизбори, къде ще се позиционира. В кое политическо семейство. По тая линия Радев, избягва мъдро от подобни анализи, обяснявайки нещо в духа, че днешното време е ново, разделенията вече не са старите, леви срещу десни, и действително в днешно време политиката вече няма нищо с общо с това което е била само до преди падането на берлинската стена. Но новото разделение, то не е и съвсем ново, защото си е от зората на България, третата, изток или запад, но неговите тези аз не ги виждам, като отклоняване от западният път на геополитическа принадлежност на България, иначе щях да се страхувам от него, а просто като умерена критика към запада, за резултатите от геополитиката му. Включително и в Украйна. Защото аз там виждам два възможни сценария, и нито един не е добър за Украйна. Само лош, и по лош. Това е резултата от западната геополитика, която на всичкото отгоре, превръща Китай и Русия в дупе и гащи, което е крайно лошо за запада, като резултат от неговата собствена политика.

Говоря за тезите му по външната политика, защото вътрешната там е ясно как е позициониран. Бой по олигархията и мафията, му е тезата, там няма какво толкова да се анализира. Правилна теза, опитва се да яхне протеста. И без да го яха, и протестиращи да гласуват за него, ще вземе бая гласове, основно от негласуващ електорат от години.

# 21 414
  • София
Няма партия, няма политическа позиция, иска да се хареса, няма харизма – чудно ми е как изобщо някой ще гласува за него.

# 21 415
Нещата са Барселона и Дубай, аз други неща не виждам.
Не вярвам, че ще го кажа...
Ама доста хляб има да изяде да я докара до Борисов... като опит и хлъзгавост.

Това, че не е се показал с просташки изказ, не означава нищо.
Борисов, Пеевски те са наистина редки простаци, но ако Радев не беше президент, вчерашнато му изява... минава като за средностатистически никому неизвестен депутат.
Ако човек прочете интервюто без да знае на кого е, ще му доскучее.

# 21 416
Няма партия, няма политическа позиция, иска да се хареса, няма харизма – чудно ми е как изобщо някой ще гласува за него.

Слави Трифонов спечели избори тук не толкова отдавна. Българските гласоподаватели не трябва да бъдат подценявани, особено когато става дума за нов месия

# 21 417
Цитат
Това, че не е се показал с просташки изказ, не означава нищо.
Борисов, Пеевски те са наистина редки простаци, но ако Радев не беше президент, вчерашнато му изява... минава като за средностатистически никому неизвестен депутат.
Ако човек прочете интервюто без да знае на кого е, ще му доскучее.
Това забравих да го кажа. Точно това имам предвид под харизма. Хората до толкова са им дотегнали простотиите и ашлашкият изказ и на Пеевски и Борисов, че Радев като говори в сравнение с тях, е направо като символ, на интелект, култура, етикет, изказ, осанка, както искаме да го наречем. По поведение той е западният политик, а не те. Grinning

# 21 418
  • София
Бояна, ще гласуват. Те и за Слави гласуваха и за Копейкин и за Волен и за царя.

# 21 419
Новият спасител каза ли какво ще направи за хората или темата за Крим беше по-важна?
Някакви конкретни неща.
Че като гледам ентусиазма да се гласува за следващият спуснат се чудя на хората не им ли пука как живеят и какво получават?

Общи условия

Активация на акаунт