🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-33

• 20 710
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Бофче +1

Нези, какво се случва в Чанаккале?
Вие виждате ли пожара?
Много страшно изглежда!
От Бусе

Някъде там ли живееха родителите на Чачо ?
Много е страшно ,когато по - миналата година в Гърция имаше пожари гасиха с морска вода.Там където гасиха със солена морска вода нищо не покарва,моя приятелка имаха маслинова горичка,едно че изгоря и второ при опит да садят на тази земя,нищо не вирее.Дори и цветя.

# 106
Бофче, точно в Чанаккале живеят родителите му...дано всичко е наред! Hands Pray

Диве, благодаря за всичката красота, която си ни донесла!
Както винаги, гифчетата ти са ненадминати....кралица!  Wear Crown

# 107
Добро утро, момичета!
Благодаря ви за всичко споделено!
Жаки, пожарът е бил в един район до Чанаккале, Гелиболу и се е пренесъл от Текирдаг,където гори сeриозно.
Вчера дойде сина ми да доведе децата и каза,че пламъците са се виждали от пътя.
Сега вятъра намаля, надявам се,че ще им бъде по-лесно да го загасят!
Вчера отново се получи интересна дискусия.
Предизвикателството ми към вас днес е:

Когато лицето на любовта се променя… а сърцето я разпознава

📸 В тази сцена виждаме Ешреф отново затворен зад стени, но този път затворът не е само физически, той е и емоционален.
✏️ Рисува Руя, жената, която обича от миналото.
Но чертите и започват да се преплитат с тези на Нисан, жената от настоящето.
А той дори не подозира, че те са една и съща.
Въпросите към вас са :
🎯 Може ли сърцето да разпознае любовта, дори когато паметта не я разпознава?
🎯 Има ли нещо по-болезнено от това да страдаш за човек, който всъщност е до теб… но ти не го знаеш?
🎯Кое е по-силно: споменът за любовта – или нейната реалност?

Ешреф рисува това, което мисли, че е миналото му.
А всъщност скицира бъдещето си.

Желая ви прекрасен ден!  Hug

Последна редакция: чт, 17 юли 2025, 11:03 от NeZ_9

# 108
Добро утро, момичета! Flowers Hibiscus

Един добър ден винаги започва с три неща:
усмивка, надежда и кафе

Нези, интересни въпроси си ни измислила....благодаря!
Ще започна от третия!
Според мен споменът е по-силен, защото е доста по-идеализиран, от реалността!
Човек дори и да си спомня някои лоши моменти, те някаси минават по-притъпени, от хубавите моменти.
Има значение и как искаш да си я спомняш, защото, ако е през призмата на огорчението, то тогава недостатъците изплуват на повърхността. Най-вероятно зависи от от емоционалната гледна точка.
После и за другите ще пиша.

Хубав ден!

# 109
И аз ще пиша след малко какво мисля.
Сега идвам да споделя това

А това е моста към Чанаккале тази сутрин.

Този мост,
Скрит текст:
известeн като мостът Чанаккале от 1915 г., беше строен цели пет години. Централният отвор на моста, с размери 2023 метра, е световен рекорд в тази област. Общата дължина на трилентовия мост е 4608 метра. Кулите на моста са високи 318 метра.
Централният отвор на моста с дължина 2023 метра символизира 100-годишнината на Републиката, докато 318-метровите му стоманени кули символизират морската победа при Гелиболу на 18 март 1915 г. Червено-белите кули представляват турското знаме, а с височина на кулата от 334 метра проектът носи титлата висящ мост с най-високите кули в света.
Основният камък на моста Чанаккале от 1915 г., построен между Сютлудже, Гелиболу, и Шекеркая, Лапсеки, беше положен на 18 март 2017 г., на 102-ата годишнина от битката при Чанаккале.
Мостът, заедно със 101-километровата магистрала и свързващ път между Чанаккале и Малкара, трябваше да бъде завършен на 16 септември 2023 г. и открит на 100-годишнината от провъзгласяването на Републиката. След като проектът беше завършен година предсрочно, беше решено откриването отново да се състои на 18 март 2022 г. Наистина е внушителен!

Предполагам, че Чачо често пътува по него, отивайки при мама и тате.
Тази година не стана ясно дали е бил там.

# 110
Обявени са най-популярните мъжки актьори на екрана! (9-15 юли)

# 111
За мен най-силният момент е именно това- сблъсъкът между вътрешната и външната реалност.
Любовта не пита за име, време или логика.
А Ешреф, човек, живял заключен в спомен, може би ще разбере, че истинската Руя е тази, която го кара да чувства днес.
А не тази, която си спомня от вчера.
Истинската любов не е въпрос на памет.
Тя е въпрос на разпознаване.
Ешреф не рисува Руя. Той рисува това, което е чувствал.
Но любовта не е снимка, тя е усещане.
И когато Нисан се появява в живота му, това усещане се събужда отново. Същото. Силно. Разтърсващо.
Разумът му казва: "Това не може да е тя."
Но сърцето му казва: "Познавам те."
Той започва да рисува Руя, но ръката му, водена от интуицията, слага чертите на Нисан.
Това не е грешка. Това е истината, която душата му знае, но умът му още не е готов да приеме.

# 112
Джерен е споделила още снимки от Кан....много е въодушевена!
Красива е!

# 113
Здравейте момичета, 

Дива,
Както казва Жаки, - Царица си на гифчетата.
Благодаря за цялата красота която ни носиш.
Нези,
Извор на знания и информация  си  и безкрайни красоти 🙏

По късно, ако успея ще се включа с коментар по темата, но определено спомените топлят, но реала си е реал ✌️

# 114
Въпросите към вас са :
🎯 Има ли нещо по-болезнено от това да страдаш за човек, който всъщност е до теб… но ти не го знаеш?
По повод днешната тема си пуснах последните 20-тина минути на 13-ти епизод.
В момента, в който Ешреф взима пистолета от Чийдем и го хваща, за да останат неговите отпечатъци, тя му казва "Сляпо се влюби в това момиче".
И точно това смятам, че хората просто се усещаме, не търсим толкова визуално перфектния човек, колкото чувството на свързаност и това, че се познаваме сякаш от минал живот.
Така и Ешреф е почувствал онзи комфорт около Нисан, който е търсил с години.
Това, че Ешреф е прегръщал Руя, целувал, дори е чул заветните думи "Обичам те!" и не знае, че е тя, е наказанието му за всички злодеяния, които е извършил.
На едно мнение с Жаки съм по последния въпрос.
Винаги идеализираме миналото, защото не помним, че е било мрачно времето, че еди си какво не ни е било окей, помним само това, което ни се иска да изживеем отново.
За съжаление рядко оценяваме какво ни се случва тук и сега.

# 115
Въпросите към вас са :

Привет ,момичета Heartpulse

Първо,определено може,има доста случаи,в които хора си изгубват паметта и не помнят любимите си хора,но ги усещат.Доста филми и книги има по темата.Според мен е защото сърцето помни как се е чувствало до този човек.

Второ- принципно не съм фен на страданието Smiley и не вярвам в мъченичеството също,защото е прикрит егоизъм,мъченика винаги има полза да е мъченик,често сме такива,докато не ни светне лампата какви глупости правим,но да не се отклонявам.Смятам,че можеш да страдаш за някой ,който е до теб ,дори и да знаеш,че това е той.Случва се постоянно със всички несподелени любови.Няма значение дали знаеш или не-пак страдаш.Относно степента на болезненост.....тук е по скоро на етапи,в един момент ти спира дъха,в следващият е притъпена.
Трето - Споменът - винаги споменът ,защото е идеализиран от ума.

Последна редакция: чт, 17 юли 2025, 15:43 от bof4eto

# 116
Хриси, много ми хареса това, което си написала.
„Да целунеш Руя, да чуеш „Обичам те“, да бъдеш с нея…и да не знаеш, че е тя.
Такова наказание не се нуждае от съдия.
Това е присъда, подписана от самия живот.
Мислиш ли, че животът му връща Руя, само за да го накаже?
Или му дава втори шанс -да я разпознае със сърцето си, а не с ума?

# 117
Мислиш ли, че животът му връща Руя, само за да го накаже?
Или му дава втори шанс -да я разпознае със сърцето си, а не с ума?
Силно се надявам Нисан да не е наказание от живота. Достатъчно е изстрадал като малък, въпреки че с живота не знам дали ще сме квит накрая. Това всеки ще си го определи сам за себе си в последните мигове.
Мисля си, че е точно това - да я разпознае със сърцето си, и да я опознае като цяло. Той само я е виждал и се е влюбил. Не е говорил с нея, не е чувал дори гласа и. Тя има неин си живот, интереси, приоритети, недостатъци.
Много ми се искаше, и така стана, да се влюбят преди Ешреф да знае, че Нисан е Руя, за да я обикне, заради нея самата, а не защото я е търсил 20г. и да не са напразни, хайде, тя ще е.
Достатъчно се измъчва и обвинява вътрешно, доброволно влиза в затвора, така че смятам, че е втори шанс, от който да разбере, че 20-те години в търсене са си стрували, той наистина обича Руя.

# 118
Аз смятам, че съдбата му поднася Руя, за да му покаже, че сънищата могат да бъдат и реалност. И аз смятам, че по-скоро му е подарък Нисан, защото, когато разбере, че Нисан е самата Руя, ще разбере, че нищо не е било напразно. Въпреки, че някой път човек се разочарова от сбъднатата мечта, дано при него не е така, защото твърде много години я преследва. Абе зависи от каква гледна точка погледнеш, нещата не са нито само черни, нито само бели!

# 119
Така е, Жаки.
Ешреф не знае, че е прегръщал Руя, че е чул "Обичам те" от устата ѝ…
Но може би съдбата не го наказва, а му дава шанс да погледне отвъд спомена.
Може би Нисан е не просто лицето на миналото, а шанс за ново бъдеще.
Може би истинската любов не е в това да познаеш някого с очите, а с душата си.
 Ами ако Нисан е отговорът на всичко, за което Ешреф се е молил?
Ами ако това, че не я е разпознал веднага, е начинът да я обикне истински, не като Руя, а като самата нея?
Понякога животът ти поднася сбъдната мечта, за да разбереш, че нищо не е било напразно.

Общи условия

Активация на акаунт