🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-33

• 20 634
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
bof4eto, много интересна теория.
Какъв щеше да бъде светът на Сираците, ако до Ешреф стоеше Чийдем?
Представям си-не Руя, не Нисан, аЧийдем рамо до рамо с Ешреф.
Не като враг. Не като предател. А като равна.
Същата сила.Същата решимост.Същата безкомпромисност.
Те биха били не просто двойка, а съюз.
Стратегия и страст.Мисъл и огън.
Доверие, което не пита, а действа.
Може би Сираците щяха да са още по-могъщи. Може би Ешреф щеше да е друг мъж.А Чийдем, жена, която най-сетне не трябва да доказва, че е "достатъчна".
Как мислиш, щеше ли това да е по-опасна, но по-дълбока любов?
Или щеше да унищожи и двамата отвътре? Wink

# 46
bof4eto, много интересна теория.
Какъв щеше да бъде светът на Сираците, ако до Ешреф стоеше Чийдем?
Представям си-не Руя, не Нисан, аЧийдем рамо до рамо с Ешреф.
Не като враг. Не като предател. А като равна.
Същата сила.Същата решимост.Същата безкомпромисност.
Те биха били не просто двойка, а съюз.
Стратегия и страст.Мисъл и огън.
Доверие, което не пита, а действа.
Може би Сираците щяха да са още по-могъщи. Може би Ешреф щеше да е друг мъж.А Чийдем, жена, която най-сетне не трябва да доказва, че е "достатъчна".
Как мислиш, щеше ли това да е по-опасна, но по-дълбока любов?
Или щеше да унищожи и двамата отвътре? Wink

Смятам,че би било търкулнало си гърнето и си намерило похлупака.Равностойни във всичко ? Смятам,че ако не съществуваше Руя ,Чийдем е най-подходяща за него.Пасват си,едно тесто са.Това щеше да е партньорство,без негативните проявления,просто Любов- достатъчна,нито по-дълбоко,нито по-опасна,нито унищожителна.Двете страни на една монета.
Забелязвате ли,че въпреки обсесията,въпреки това,че у е враг,въпреки плановете Чийдем не преминава една определена граница,граница,в която реално да го нарани.И на пристанището,когато го предупреди и ,когато трябваше да целува ръка на Нусрет.Тя удря премерено - да боли,но без да унищожи.Ешреф е този,който взима унищожителните решения / финала/ и съпоставяйки това с егиозма на Нисан.....врага мисли повече за него от тази,която уж го обича...

# 47
Моето мнение е,че ако Чийдем беше до Ешреф, не като враг, а като партньор, щяха да бъдат непобедими. Съюз от сила, контрол и дълбоко разбиране.
Но точно в това е проблемът...
Прекалено си приличат.
Прекалено са научени да не се разкриват.
И никой от тях не би позволил на другия да види слабостта му първи.
Можеха да бъдат страхотен тандем във „външния свят“.
Но в личното пространство… вероятно щяха да се наранят дори повече.
Понякога най-силните двойки никога не се случват.
Защото любовта между двама души, които не се отпускат, не оцелява.

# 48
Теорията е интересна, съгласна съм с нея, но само, ако нямат никакви любовни взаимоотношения.
И двамата са лидери, и двамата искат да контролират ситуацията, нито Ешреф ще стане заврян зет, нито на Чийдем някой може да и каже какво да прави и тя да пърха с мигли кротко.
Това съм го виждала в реалния живот, и наистина жените се влюбват много силно в тези мъже, а мъжете просто не ги възприемат като любовен интерес. Може би вътрешно се страхуват, че такава жена ще им отнеме алфа ролята и си търсят спокойна жена, която да ги изслуша след дългия ден.

Чийдем в началото все повтаряше как иска да нарани Ешреф, освен това, което е изброила Бофчето, тя се притесняваше и когато беше ранен в престрелката, когато Нисан го намушка, когато Йомер беше в болница и тя го пита как е... Не знам дали би го наранила някога истински.

# 49
Моето мнение е,че ако Чийдем беше до Ешреф, не като враг, а като партньор, щяха да бъдат непобедими. Съюз от сила, контрол и дълбоко разбиране.
Но точно в това е проблемът...
Прекалено си приличат.
Прекалено са научени да не се разкриват.
И никой от тях не би позволил на другия да види слабостта му първи.
Можеха да бъдат страхотен тандем във „външния свят“.
Но в личното пространство… вероятно щяха да се наранят дори повече.
Понякога най-силните двойки никога не се случват.
Защото любовта между двама души, които не се отпускат, не оцелява.

Съгласна съм с теб,но забравяш един момент от ретроспекцията,когато и подари огърлицата - спомни си погледа и,мекотата и ,дори уязвимостта.Обичаната Чийдем няма да е тази,която виждаме сега,дадоха ни много бегъл поглед към тази нейна страна .Ако тя не е отхвърлена,а приета и обичана - щеше да е нещо съвсем друго в личните им отношения.А и съм сигурна,че щеше да гръмне Кадир отдавна,нямаше да го остави да си разиграва коня зад гърба на любимия и.

Скрит текст:
Искам да попитам нещо,гледах снощи един филм "Представата за теб" ,в него 24 годишен поп идол се влюбва в 40 годишна собственичка на галерия,въпреки че се криха връзката им излезе наяве,хейта върху нея беше чудовищен и тя го заряза,заради дъщеря си - това е много сбит преразказ на филма,но ми е любопитно ако на някоя от вас примерно се вижда с Чачо и се влюбват,ще го зарежете ли заради хейта който ще се излее върху вас и близките ви ? Ще пожертвате ли любовта си заради другите ?

# 50
Да, може би Чийдем щеше да бъде съвсем различна. Не по-слаба, а по-мека. Не по-тиха, а по-спокойна.
Любовта и нямаше да е борба, а партньорство. Нямаше да се доказва, просто щеше да бъде.
Чийдем щеше да бъде огън, който топли, а не изгаря.
А Ешреф, може би щеше да има до себе си жена, която го разбира истински, без да се страхува да го обича.
Може би това е тъжната ирония, че той никога не видя коя можеше да бъде тя, ако и беше дал шанс навреме.

По другия въпрос
Скрит текст:
Не съм мислила по въпроса. Моята разлика с него е твърде голяма- 20 години.Такива връзки са трудно приети.
И, въпреки че не съответстват на традиционната представа за „нормалната“ връзка, няма нищо нередно или неестествено в нея.
Възрастта обаче, е само един фактор сред много други и често далеч не най-важният.
Тези, които критикуват, няма да живеят твоя живота, това е ясно, но въпреки това, аз лично не бих ги пренебрегнала.
А и семейството и близките- тук е по-сложно, защото те обикновено се притесняват от страх или неразбиране, а не от злоба.
Ако се жертваш заради мнението на другите, това рядко води до вътрешен мир.
Имам такъв пример от реалността и тези хора, постъпиха така и по-късно съжаляваха.
За съжаление аз също се причислявам към тази категория.
Ще се откажа и после ще съжалявам дълго.

# 51
Аз бих се притеснявала да дам власт на Чийдем. Тя би могла да е много страшна ако има сила в ръцете си да се разпорежда с живота на хората. Видяхме какво направи с Нисан, комисаря, колегата и тн.

Скрит текст:
Бофче, то моята разлиака с Чаатай е такава. Подозирам, че не това имаш превид като питаш, но ще си кажа. Аз самаа не си представям връзка с много по-млад от мен мъж. Той не може да ми е син, но разликата е голяма. И сега може да не е толкова силна тази разлика(абе и сега се вижда), но в един момент ще сме като Макрон и жена му. Майките на момчета да кажат, но ако аз имах син сигурно нямаше да искам по-възрастна жена. Или поне не толкова по-възрастна. Малко ми е извратено. Не бива да казвам никога, но не ми се вижда редно.
Такава връзка в началото може и да изглежда като възможна, но с времето ако има дори и малки проблеми те биха се задълбочили.
А колкото за целият хейт който ще се изсипе върху мен ще кажа, че аз дори в социалните мрежи нямам мои снимки. Не искам хората да ме знаят. Сигурно нямо да ми издържат нервите. Това на което ги подлагат е тормоз

# 52
Нези, съгласна съм, че в други обстоятелства Чийдем може би щеше да е по-мека и по-приятна.
Може би това е тъжната ирония, че той никога не видя коя можеше да бъде тя, ако и беше дал шанс навреме.
Точно това сякаш тя се опитва да направи през цялото време - иска той да я види.

Бофче,
Скрит текст:
въпросът ти е много интересен, ама аз трудно ще ти отговоря. С Чачо (или на възрастта на Чачо) имам супер разлика в полза на мъжа, а ако съм с човек 16г. по-млад от мен е страховито, защото е малолетен и изобщо няма такъв вариант. Sweat Smile
Дори и да обърна ситуацията, например да съм с 16г. по-голям от мен и има хейт към мен, ако мъжът ме подкрепя, ще остана сигурно, вече ако има натиск от семейство, е сложно.
Въпреки че в обратната позиция, ситуацията е по-кофти за жената, когато е по-възрастна, заради уж обществените норми, които като си сам вечер не те топлят.
Също смятам, че със семейство и родители трябва да има някакви граници, когато сме възрастни. Да можем да приемем мнението им, но и да знаем каква е нашата позиция и да не се влияем прекалено от тяхната.
Ще ми е интересно да видя дали на 40 ще мисля по същия начин. Sweat Smile

# 53
Аз бих се притеснявала да дам власт на Чийдем. Тя би могла да е много страшна ако има сила в ръцете си да се разпорежда с живота на хората. Видяхме какво направи с Нисан, комисаря, колегата и тн.

Скрит текст:
Бофче, то моята разлиака с Чаатай е такава. Подозирам, че не това имаш превид като питаш, но ще си кажа. Аз самаа не си представям връзка с много по-млад от мен мъж. Той не може да ми е син, но разликата е голяма. И сега може да не е толкова силна тази разлика(абе и сега се вижда), но в един момент ще сме като Макрон и жена му. Майките на момчета да кажат, но ако аз имах син сигурно нямаше да искам по-възрастна жена. Или поне не толкова по-възрастна. Малко ми е извратено. Не бива да казвам никога, но не ми се вижда редно.
Такава връзка в началото може и да изглежда като възможна, но с времето ако има дори и малки проблеми те биха се задълбочили.
А колкото за целият хейт който ще се изсипе върху мен ще кажа, че аз дори в социалните мрежи нямам мои снимки. Не искам хората да ме знаят. Сигурно нямо да ми издържат нервите. Това на което ги подлагат е тормоз
Гери, в ситуацията, за която говорим Чийдем може би няма да постъпи така.
Ще бъде силна и уверена жена до Ешреф.
И обичана.
bof4eto,
Скрит текст:
темата, която отвори, ми напомни за една много любима моя книга- "Последна любов " на Уилям Уортън.
Не знам дали някоя от вас я е чела.
Аз лично много я харесах и дълго мислех и говорех на всички за нея.
Това не е книга, която можеш да прочетеш и просто да оставиш на рафта. Тя предизвиква, кара те да мислиш, да се чувстваш неудобно, да се питаш за границите на приемливото и красивото. Дали една „неконвенционална“ връзка може да бъде по-истинска от онези, които обществото смята за нормални?
Ако ви попадне, прочетете я, заслужава си.

# 54
Наистина ми се иска да развият Нисан в положителна посока във вторият сезон,защото ако върви в тази посока,разбирам защо Ешреф се е набил в капана,въпреки,че е знаел че е капан.Smile
Как мислите момичета - дали по време на смъртта на Ешреф Чийдем е още жива ? И ако е жива - умирайки той,няма ли да умре и тя ?

Скрит текст:
Гледайки филма снощи се замислих и за ситуацията в момента с Джан Яман,който отнася здрав хейт,както той,така и тя.Не дават вид,че им пука,напротив- още по-повокативни стават,въпреки че е омъжена за друг и с малко дете,даже от групата във фейсбук видях една мацка да препоръчва филма и от там го намерих.Струва ми се нередно и определено много несправедливо да жертваш собственото си щастие,заради мнението на другите,ако се обичате и разбирате,тези непознати не би трябвало да са фактор,но я има и другата гледна точка,не са един и двама сгромолясали се от върха,заради кофти решения в личният живот ,най - яркият пример за който се сещам е Джони Деп,а съм чела и чувала и за други. И все още не съм сигурна,че бих жертвала щастието и Любовта заради болните илюзии на феновете...

Допълвам се

Нези ще я сложа в списъка ,че покрай Чачо не ми остава много време за четене.Smile

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 16:17 от bof4eto

# 55
За портокала вчера излъчиха последната серия ОС. Сега няма с какво да си пия кафето. 40-минутна серия с превъртането я свалях до 15-20 минути смислени кадри.
Вчера за момент приличаше на ранния Яман. А в сцените със сватбата се усмихва със своята си усмивка.

Скрит текст:
Ако действието се развиваше преди 10 години можеше и да се навия на подобна връзка. Обаче сега ми се вижда много нечестно. Този филм, за който Бофчето говори, разликата е брутална. Мъжът обаче не изглежда на 20. Изглежда по-зрял. това малко компенсира. 40годишна жена не е никак възраста жена. Направо си е в разцвета на силите. Но да си го кажем честно, биологичния часовник цъка много бързо от един момент. Ако искат да създадат семейство с деца ще се наложе да не губят никакво време.
Моето семейство ще каже, че съм луда. Ще ме подкрепи в един момент, защото за тях моето решение си е мое, но винаги ще са притеснени дали в един моемнт тозичове няма да размисли.
Неговите родители и семейство не вярвам да ме приемат. Родителите искат най-доброто за детето си. Разбирам ги.
Обществото ще е против. В това съм сигурна. За една двойка, която не е популярна това може и да не е такава драма. Но я се сетете за Кавънч. Неговата жена каква ли не я наричат. А много млади дами и на малкия пръст не могат да и стъпят. То там разликата не е толкова голяма даже. Тя и на Чаатай бившата май скоро ще е на 40. Не. Не им е толкова голяма разликата.

Ако много обичам този човек сигурно ще ми е все тая какво мислят другите. По-скоро не бих си позволила да се стигне до там

# 56
Ако Ешреф умре, а Чийдем е още жива… част от нея ще умре с него.
Колкото и да не са били заедно, той е бил нейната ос. Болка, цел, слабост и сила-всичко е минавало през него.
Чийдем не просто го е обичала.
Тя е живяла, за да бъде видяна от него.
Да бъде избрана. Да бъде достойна в очите му. И когато той си отиде, си отива и всичко, което я е движело.
Ако не умира физически, то вътре в себе си ще угасне.
Някои връзки не се нуждаят от щастлив край, за да са дълбоки.
Понякога свързаността е толкова силна, че един живот не стига, а една смърт убива и двамата.
А Нисан?
Тя дали ще е още жива тогава?
Ох, когато ще дойде септември.
Днес четох, че новия сезон ще започне на 24 септември, но беше непотвърдена информация.
Скрит текст:
bof4eto, ако става дума за фенове, може и да не ми пука, макар че в тези среди без фенове си загинал.
Виж със семейството ще се съобразя.
По-скоро съм съгласна с Гери, че няма да допусна нещата да стигнат до там.
А това ще е ужасно несправедливо...за мен.
Всъщност според архивите Чачо си падал по по-зрели жени. Но тогава той е бил младеж.
Явно ситуацията се е променила.
А те, жените, които са били с него, май са пренeбрегнали хейта. Heart Eyes

# 57
Според мен Чийдем или ще влезе в затвора, или ще се жертва под някаква форма за Ешреф. Но остане ли жива на финала, ще умре вътрешно, защото няма да има фокус в живота си.

Скрит текст:
С връзките и публичните личности, сякаш и преди сме коментирали как в опит феновете да защитят любимеца си, нападат много яростно половинката му, защото не е подходяща според тях. А толкова неща не знаем. Мислим, че ги познаваме от снимки в инстаграм и 15-минутни интервюта, но нещата не винаги са такива, каквито изглеждат.
Много е трудно да се опазят от хорски мнения и хейт, трябва си силна психика, непукизъм, дори егоцентризъм, в който искаш да говорят за теб, без значение дали хубаво или лошо, само ти да си в центъра. Това ми се струва единствения начин да се запазиш здрав психически. Няма да навлизам в темата, че повечето известни са алкохолици, наркомани или на антидепресанти в голяма част от времето.

# 58
Нези
 100% съм съгласна с теб,че ако Чийдем е жива тогава и тя ще угасне,първо психически и после физически,защото като нямаш двигател и воля за живот тялото ще последва психиката.
Според мен има 2 варианта.
Нисан е жива,но Ешреф се е разочаровал,че това е Руя и както при Чийдем,загуби ли смисъла си - Руя ,ще намери как да сложи край на живота си.
вариянт 2- Тя е мъртва - и той умира.
Не мога да се сетя друга причина поради ,която Ешреф ще избере смъртта при наличието на Руя в живота си,макар,че мъченика Ешреф си го знаем.Ще видим как ще ни изненадат сценаристите.

Скрит текст:
Сложно ми е,от една страна браво на Чачо ,че държи личният си живот настрани от феновете и света,но това да не можеш да се разходиш с любимия,да отидеш на кино или на почивка ,просто да си себе си и да се радваш на любовта си ми се струва наистина гадно не само за него,но и за жената до него.
Аз затова дадох пример с Чачо,защото ако е нормална двойка,там решението си е тяхно и те ще изберат дали да се съобразят с мнението на близките си или не,в края на краищата ако видиш човека ,който обичаш щастлив с някой то волю-неволю ще приемеш избора му,но когато става въпрос за известни хора някои фенове стигат до лудост,обсаждат къщи,хвърлят яйца и гадости по половинките на идолите си,това е направо ад,та в този смисъл най-вароятно толерирам с 2 ръце тайната връзка

# 59

Скрит текст:
Много интересен въпрос за това "Какво ще кажат хората?" при такава голяма възрастова разлика. Ами при мен първо чисто визуално ще ми е неприятно да виждам такава двойка (и в едната, и в другата посока), въпреки, че живота е показал много такива примери, но пък съм и от хората, които не биха хейтили такава връзка. Второ, мисля, че интелектуалната разлика също ще е много голяма и ако в началото е интересно и любопитно, то в бъдеще ще се забележи много.
А що се отнася до мен и аз съм на мнението на Гери - не бих допуснала да се стигне дотам. Бих приела такава връзка за други, но лично не бих участвала в такава.

А сега се сетих, че май миналата година бяха пуснали такъв филм/сериал с Мерием Уезърли и Бурак Беркай, мисля че се казваше "Ру", но не съм го гледала.

Общи условия

Активация на акаунт