🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-33

• 20 657
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Само я вижте Ендер/Мине Тугай, как изглежда сега...времето е спряло!

# 76
Добро утро!
Докато Чаатай работи, да видим как прекарват лятото някои от колежките и партньорките му.

След снимките на яхтата, от Аслъхан няма ни вест, ни кост.
Колкото до Medcezir,мен също най-много ме дразнеше майката на Яман.
Ако някой има идея за днешното предизвикателство, да я сподели. Kissing Heart
Желая ви прекрасен ден!

# 77
Добро утро, мили момичета! Simple Smile

Интересни теми сте обсъдили Simple Smile
На мен нещо филмите ми запецнаха, още не съм довършила Medcezira, гледам го само като плета, а нещо напоследък нямам време за плетки. Започнах новия с Баръш и Ханде, изгледах само първи епизод, втори съм донякъде...нещо все заспивам, уморена ли съм, скучен ли е, не знам 😂

Идея за предизвикателството: какво мислите за жертвите, които Нисан прави заради сестра ѝ? Бихте ли направили всичко? Нисан казва, че е готова да влезе в затвора заради нея, но уви в затвора е Ешреф.
Аз имам сестра, по-голяма е от мен, бих направила всичко за нея, но пък и не сме попадали в такива ситуации, за щастие Simple Smile

# 78
Добро утро!

Аз също имам сестра. Не съм съгласна с много ох нейните действия, но както е с роднините, дори и да не се харесвате ще се защитите.
Обаче. Първо Афра не е дете отдавна. Когато Нисан е била на нейните години се е грижела за сестра си. Айде стига глупости. Това е голям човек.
Чува, че сестра ѝ ще поеме нейната вина, помрънква леко и се съгласява. А един достоен човек не би го направил. Тя не обича ли сестра си? Като беше отвлечена само ревеше колко я е страх и Нисан да прави каквото ѝ кажат. Тя караше сестра си да стане убиица.
Пълен егоизъм.
А Нисан само я защитава. Кара ѝ се, то толкова лесно я изманипулира още като разбра за похарчените пари. Така ѝ не разбрах какво общо има това със загубата на родителите им. Достатъчно беше да го спомене и Нисан всичко забрави.

И да, накрая Ешреф е в затвора, сестричките свободни се радват на живота. Нисанчета ще става известна певица, а Афра ще повтаря абла и ще пие хапчета неясно за какво.

# 79
Lale, благодаря за предизвикателството!
„Ще направя всичко за сестра си…“ - казва Нисан.
И наистина, животът и е низ от решения, взети от обич към Афра.
Но…
Когато дойде моментът да плати цената, пак някой друг пое вината.
Не тя.
А Ешреф.
За нещо, което Чийдем опита да причини на Нисан.
А по-рано?
Нисан беше заявила, че би направила всичко, дори да влезе в затвора.
Но колко струват думите, когато действията мълчат?
Някъде бях чела :
„Камъните, които махаме от пътя на някого, утре ще се превърнат в скалите, в които ще се разбие.“
И е вярно.
Понякога прекалената защита пречи на израстването.
Понякога саможертвата на един човек отнема на другия възможността да бъде отговорен. Аз лично не мисля, че бих поела чужда вина, дори и заради сестра си.
Всеки трябва сам да бъде отговорен за действията си. Едно е да искаш да предпазиш някого, друго е да се жертваш заради неговото лекомислено поведение.
Тънка е границата между любов и саморазрушение.
А в "Eşref Rüya" я виждаме ясно -в действията на Нисан и Ешреф.
За съжаление, в повечето случаи такава жертва остава неоценена.
Не води до благодарност.
И не променя човека, за когото е направена, защото без отговорност няма израстване.
Накрая се разпада не онзи, когото пазиш, а ти, който си поел всичко върху себе си.
Как мислите вие?
Къде е границата между това да пазиш някого и да го лишиш от отговорност?

# 80
Добро утро, момичета! Flowers Hibiscus

Това просто си е заложено на най-големия (независимо дали е брат или сестра), да се грижи за по-малките, при загуба на родителите. (Тук се сетих за Любов на инат, Джан, колко бой изяде от братята на Дефне, с цел уж да я предпазят, само че тук е смешно представено, докато в Ешреф го показват като сериозна част от живота...това беше малко отклонение!)
При Нисан ситуацията е същата. Останали сами, тя поема грижата за сестра си. Тя е тази, която изкарва парите, за да може Афра да учи, защото тя самата не е могла, тя се грижи за домакинство, изобщо за всичко, но просто не е успяла да научи Афра да бъде отговорна. Затова сега на Нисан се налага да се жертва, заради нея. Но нейната жертва стигна дотам, да се забърка в още по-големи каши. Засега, единствената жертва, която е направила е, да пренебрегне себе си, за да учи сестра й, но голямата жертва направи Ешреф.

# 81
Здравейте!

И аз да кажа, че възпитанието на първородните е по-различно, вторите и т.н. са по-разглезени. Особено в ситуация, когато родителите вече ги няма. Не знам какво е точно, но първородния някак си чувства "вина", че е бил по-дълго с родителите, получавал е тяхната любов, нежност и съвети по-дълго време... Затова и първородния, в случая Нисан се превръща за Афра не само в кака, но и в майка и баща. Дали би се пожертвала заради нея, да би го направила, ако го нямаше Ешреф. Но да поемеш вината на друг, дори това да е сестра или любим човек не е редно и още по-малко носи полза за извършителя. То и ясно е показано в "Ешреф Руя". Нисан продължава живота си без Ешреф. Поука няма, благодарност също.

И малко настроение за деня

Скрит текст:
От "любов на инат" станах фен на Джем Белеви

# 82
Жаки, не я познах Мине на първата снимка, изглежда супер!

По днешния въпрос, аз нямам брат или сестра и не знам дали правилно си представям този тип любов.
Ако предположим, че Нисан е на около 34-35г, а Афра на 24-25, ами не, не бих се жертвала за сестра ми, която е възрастен човек и може да взима сама решения, на възраст е в която може и да се грижи за себе си.
Да, Нисан е поела отговорност, но тук много ми хареса цитатът, който Нези сподели, колкото по-лесен правиш живота на един човек, толкова повече го затрудняваш сам да открива решения на проблемите.
Афра в нито един момент не си дава сметка (или не го видяхме това) колко жертви е направила Нисан за нея.
За съжаление изглежда, че Нисан пък се държи така с Ешреф.

# 83
Хриси, Мине минава направо за 30 годишна!

Ей, не можем да надскочим 2-то място в Шахид

# 84
Да, определено!

Мале, сестрата на Ендер още първия момент, в който я видях, влезе в списъка на неприятните и ще си остане там завинаги като гледам. Sweat Smile
Сериал с толкова много противни герои не бях гледала скоро, ама е като краста. Няма спиране.

# 85
Хриси, по повод твоя коментар за Афра и Нисан, ще кажа,че жертвите в "Eşref Rüya" се предават като верига… но без признание.
Афра изглежда така, сякаш дори не подозира колко е платила Нисан, за да я опази.
Но и Нисан, въпреки всичко, което казва и чувства, не осъзнава напълно какво е дал Ешреф за нея.
Това е най-тъжният парадокс в отношенията:
Когато обичаш някого, жертваш много.
Но ако той не е на същата дължина на вълната, жертвата се превръща в болка, а не в любов.
И понякога най-голямата несправедливост е не това, което губиш, а това, което остава незабелязано.
О, да, Medcezir е като краста Grinning

# 86
Да, определено!

Мале, сестрата на Ендер още първия момент, в който я видях, влезе в списъка на неприятните и ще си остане там завинаги като гледам. Sweat Smile
Сериал с толкова много противни герои не бях гледала скоро, ама е като краста. Няма спиране.

Оо, Хриси
Не си прави прибързано изводи....😉
Дай и шанса, но за крастата си права....
Скрит текст:
Аз съм го гледала 3 пъти един след друг  от начало до край всичките 77 серии без да превъртам / не съм луда, на такава фаза бях 🤭/ беше като терапия .

Мине е невероятна, следвам я 10 г. не се е променила грам.
А Ендер ми е любимка Simple Smile

Нези,
Благодаря за всички интересни места, които споделяш с нас! ❤️

# 87
И понякога най-голямата несправедливост е не това, което губиш, а това, което остава незабелязано.
Много се надявам да видим признание и от Нисан към Ешреф, и от Арфа към Нисан в следващия сезон, да се знае, че е оценено.

Нани, ти си истинска фенка! Ще видим накрая дали бих го гледала отново.

# 88
Много се надявам да видим признание и от Нисан към Ешреф, и от Арфа към Нисан в следващия сезон, да се знае, че е оценено.

Нани, ти си истинска фенка! Ще видим накрая дали бих го гледала отново.

Хриси,
2015  си беше супер сериалче Simple Smile
А, сега вече са минали 10 г. има значение, дори и качеството на заснемане и всичко останало Simple Smile

# 89
Аз още си гледам Клюкарката от време на време. Той си е от същото време, даже и по-стар. Sweat Smile
Май има турска версия, някой гледал ли я е?
Въпреки че тийн сериали вече не са ми толкова интересни сякаш. Ешрефа ми е къде, къде по от Меджезира.

Скрит текст:
Даже започнах да гледам и Клонинг от 2001г. Sweat Smile
Имат си чар старите сериали, понеже сега с телефоните всичко са съобщения и социални мрежи, инфлуенсъри и ми е малко досадно.

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 16:02 от euphoriaa9

Общи условия

Активация на акаунт