Отговори
# 360
  • София
Всичко има вече. Прием и права на студент след плащане, тоест  официален статус "записан" има отдавна ( но в един портал), повече от месец,  но  съвсем доскоро  е липсвала информация както за наличието на друг, така и за данните за  достъп до него. Общежитие няма, понеже  заявлението е подадено късно, не са правени и  изискваните потвърждения междувременно, в резултат на което е  отпаднало от системата още през август. Намери си  след   инициирана  от  него комуникация с  частни  общежития и по обяви стая във ВГ с още трима. Остава всичко с договора да е  точно. Има и билет за пътуване.  И тук предлагам да приключим с казуса.

Кайли, не знам защо изключвате  услугата "Интерконект" на  български пощи.  Бързо, с проследяване,  на   приемливи цени.

# 361
  • varna
Здравейте отново!
Извинявам се, че сменям темата, но можете ли да ми препоръчате фирма, която доставя от България до Германия на прилични цени. Изключваме DHL, български пощи и др подобни.

Не знам какво имате предвид под други подобни, но аз ползвам Спиди. Пратките пристигат за около седмица.

# 362
Спиди нямат аналог като цени за пратки към Германия. Сравнително бързи са, пакети са стигали до тук и за 3 работни дни, ако не се хванат натоварените седмици преди Коледа.
Минуси:
- имат много ограничения за съдържанието на пратките.
- не поемат особена отговорност за разкъсани/повредени пратки и липси вътре , тоест не рискувайте с ценности или ултра важни неща.
- работят с DPD, които поемат пратките на немска земя, а те са едни от най-кофти куриерите тук.

# 363
  • Варна
Здравейте отново!
Извинявам се, че сменям темата, но можете ли да ми препоръчате фирма, която доставя от България до Германия на прилични цени. Изключваме DHL, български пощи и др подобни.
Допълвам За интернет пазаруване - Ползвам Габиели за пратки от Германия. Имат офиси в София, Пловдив, Варна и Бургас.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 16:31 от k_savova

# 364
А как стига пратката до офиса на Габиели в Триер? Или детето ви живее там ?

# 365
  • Варна
Ползвам Габиели за пратки от интернет. Но предполагам с местните пощи може да се изпрати до офиса им.
Давам го като възможност, може пък детето на питащата дама да е там. Ако трябва ще го изтрия....

# 366
  • FRANCE
Спиди са супер коректни. Но dpd които поемат после  е въпрос на късмет.

# 367
Ползвам Габиели за пратки от интернет. Но предполагам с местните пощи може да се изпрати до офиса им.
Давам го като възможност, може пък детето на питащата дама да е там. Ако трябва ще го изтрия....

Това е  различно. Мисля че питането беше за доставки до студента в Германия.  Виж този контакт;
Здравейте,
на 19.09.2025г.тръгваме към Западна Европа!
На 23.09.2025г.тръгваме към България!
При интерес:
+359879398152-Ванко
Това получавам ежеседмично по вайбър. Много коректни, доставят за ден-два, не се интересуват какво има в багажа, носят до вратата на студента.

# 368
  • Deutschland/HE
Габиели не извършват услуга България - Германия. Август месец говорих с тях, защото пратката беше с нестандартни размери и не можеше със Спиди. Спиди сега имат промоция до края на октомври.

# 369
  • София
Изненадах се, че цените на Спиди са същите, като преди 5год, когато изпращахме на големия син. Та съм по-спокойна за изпращането на багажа на малкия. И пак, преди пет години големия получи общежитие три дни преди да излети, а малкия трябваше да лети днес, че да ходи на място да си търси и вчера получи стая, при това мебелирана, та отложихме заминаването още малко.Heart Eyes Хубаво е, когато  някои неща се повтарят:sunglasses:

# 370
  • София
Супер, Лиани, дано все така  да му върви на младежа! Simple Smile

# 371
Здравейте, вече подготвяме заминаването за Германия и искам да ви питам какви документи е добре да подготви/преведе/ вземе със себе си. Чудех се дали ще му трябва акт за раждане, свидетелство за съдимост или нещо друго.
Многоезичен акт за раждане( хубаво е да си направи повече оригинали). Издава се от ГРАО, по адрес на майката към момента на раждане на детето( когато заявявате за пръв път).
Свидетелство за съд. може да се извади там в Германия.
В пълномощното за вас да напишете и да имате право да подавате заявление за издаване и получаване на ЕЗОК.
Мисля, че Спиди имат постоянно промоция за пратки до Германия. Голям кашон до 40кг. излиза около 35лв. Пристига за около5 раб дни.

# 372
  • София
Николета си извади многоезичен акт в София, мисля района на болницата където е родена, макар да се водеше с постоянна адресна регистрация в Пазарджик, както беше моята, когато ги раждах. Чак по-късно смених моята постоянна адресна регистрация и на трите деца в Сф. Взела е само едно оф. копие обаче.

# 373
  • Варна
Многоезичен акт за раждане потрябва на дъщеря ми след 8 години там , мисля че си вади заради кандидатстване за немско гражданство. Свидетелство за съд пък съвсем не. Две деца в Германия  документите, които са носили - дипломи, ЕЗОК, някакви сертификати за език.

# 374
За следващите медицина им трябва за записването за Физикум.

Общи условия

Активация на акаунт